May 9, 2011

Happy Mother's Day!!!

Happy Mother's Day!!!

This special wish is for all woman out there...
Tak kiralah anda seorang ibu atau belum lagi...
Setiap wanita berhak mendapat gelaran ini...
Pada yang dah berumahtangga...
Impian untuk menjadi ibu/mama/emak/bonda/mummy/momma pasti menjadi satu keutamaan....

Melihat seorang anak kecil yang berada dalam dakapan kita senantiasa...
Melihat darah daging sendiri,tersenyum riang tatkala melihat wajah kita...
Satu perasaan yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata...
Itulah dia...nikmat menjadi ibu/mama/emak/bonda/mummy/momma...

Dan di kesempatan ini...
mama Rizqullah nak ucapkan berbanyak-banyak "TERIMA KASIH" yang tidak terhingganya buat...

PUAN HAJAH MASNOM BINTI HJ RIFAIE

for being the best mom ever...


Mama...sesungguhnya,dikau seorang wanita yang tabah...
Dikau menjaga kami dari kami berada dalam perutmu lagi...
Kasih-mu pada kami bermula tatkala dikau mengetahui kami berada dalam diri-mu...
Menyusukan kami dengan susu-mu...
Menyediakan keperluan kami tanpa banyak bicara...
Memimpin kami tatkala kami mula melangkah...
Menemani kami tatkala kami memerlukan seseorang...
Dan bermacam-macam lagi yang dikau lakukan untuk kami...
Tanpa banyak bicara...dikau melakukan segalanya untuk kami...

Mama,sesungguhnya...Ucapan "Terima Kasih" masih tidak mencukup atas apa yang mama lakukan untuk kami semua...namun,kami doakan...Allah swt menyediakan tempat terbaik untuk mama atas segala penat lelah dan kesabaran dalam membesarkan kami 5 beradik ini...

Kakak masih ingat,ketika mama tinggalkan kami selama 45 hari untuk menunaikan ibadah haji tempoh hari...sangat terasa kerinduan pada masakan mama...rindu pada bebelan mama yang tak pernah sudahnya...rindu pada rasa kasih mama pada kami...kami rindu semuanya tentang mama...dan syukur kami punya mama dan abah yang TERBAIKKKK,syukur dilahirkan dalam keluarga ini...walaupun tidaklah semewah mana hidup kita...namun kami semua cukup kasih sayang...bukan kami sahaja yang terasa kerinduan itu...Rizqullah pun sama,mencari-cari Uci dia yang selalu bersama dia...

Dan jugak...buat ibu mertuaku...

PUAN SITI NORINA BT AZIZ


Thank you for raising up a such wonderful man...
The man who became my husband and father our child...
Thank you Ibu for everything...

******************************************************************************
Dan di kesempatan ini jugak mama Rizqullah jugak nak re-cap the journey of me being a mother to Rizqullah...

Happy Mother's day to me jugak...
**Ekekeke...boleh tak wish tuk diri sendiri...**
Semoga mama dapat jadi seperti dua wanita yang mama ceritakan di atas ini..
Menjadi ibu yang jiwanya kental dan tabah dalam menghadapi segala dugaan dan kemungkinan...dan paling penting menjadi seorang mama/ibu yang dapat memberikan kasih sayang tidak terhingga dan tanpa syarat buat semua anak-anakku...

Masih segar dalam ingatan mama saat dan ketika mama mendapat gelaran "MAMA"...
Pada tanggal 15.09.2008,1.21 pagi setelah lebih 10 jam berada di dalam bilik bersalin...
Akhirnya lahirlah seorang anak kecil penyeri kehidupan mama dan ayah...

Anak yang kami beri nama...

MOHAMAD RIZQULLAH BIN MOHAMAD REDZUAN

Dengan lahirnya Rizqullah...
Kini mama bergelar seorang mama/ibu/mummy untuk Rizqullah...

Ketika dan saat dalam menanti kelahiran Rizqullah...
Yang mana Rizqullah memberikan mama satu 
makna kehidupan yang lebih berharga...

Rizqullah yang menjadi pengikat cinta mama dan ayah... 

Dan kini..dan hampir 2 tahun mama menjadi mama pada Rizqullah...
I love you so much my dear son... 

Tahun ini merupakan tahun ke-2 mama sambut Hari Ibu ini,walaupun tiada ucapan mahupun kad ucapan "Happy Mother's Day" dari Rizqullah untuk mama...namun cukuplah kucupan ikhlas dari Rizqullah untuk mama...tanda Rizqullah sayang mama seadaanya...you always lighten up my day with your cheekilous and comelious act...i'm so blessed to have you in my life and you have make mama's life more wonderful and meaningful than ever...

Oh,sangat membahagiakan rupanya perasaan menjadi mama ini...

Dan jugak...terima kasih adik2ku atas ucapan kalian semua...




Untuk kesekian kalinya...

Happy Mother's Day

Selamat Hari Ibu

Untuk semua ibu/mama/bonda/mummy/emak di dunia ini...
Semoga hari anda semua ceria dan bahagia di sisi anak2 tersayang...
Have a nice and wonderful Mother's day celebration with your loves one...

Till my next entry...Selamat Hari Ibu sekali lagi...dan salam sayang buat semua...

Hargailah ibu anda selagi mereka ada di dunia ini...selagi kita dapat mencium tangan mereka..selagi kita dapat melihat mereka didepan mata kita...sesungguhnya pengorbanan seorang ibu itu tiada tandingannya...kucuplah ibu/mama anda dan beritahu mereka yang anda sayangkan mereka...semudah itu sahaja anda dapat mengukir sebuah senyuman di wajah mereka...

Have a nice and chillax Sunday!!!

4 comments:

dilazfamily said...

selamat hari ibu

Doktor Love said...

Selamat Hari ibu, Kak Mas. May Allah bless u.

Maslina Roslan said...

dilaz,

Selamat hari ibu jugak untuk anda...semoga bahagia dan ceria selalu ya...

Maslina Roslan said...

Fatin,

Thanks adik sayang...semoga Fatin ceria selalu yer...

 
Real Time Web Analytics