May 16, 2011

I'm totally forgetting it...

Oh no!!!semalam ialah 15 May 2011....
serius mama sangat-sangat terlupa...

Happy belated 20th Months young...
My dear son,Rizqullah....

Maaf sangat sayang...entah apa yang mama fikirkan....
Hehehe...tak der apa2 pun..just spending my quality time with you at home...
Patutnya pagi semalam...mama and Rizqullah ke Kidz Sport@Empire...
I've booked trial play class for Rizqullah...
Tapi tak jadi sbb mama malas nak keluar....

Lagi pun penat jenjalan on Saturday with Rizqullah dan dayang2...
Oh...after this mama mmg kena beli harness...
Rizqullah is running here and there and even the whole One Utama yesterday...
So ayah...please beware that we have a little rascal with us...

Maybe Rizqullah is just excited yesterday...
After months of staying at home dan jugak nak show kat mama yang dia dah pandai lari sana dan sini....

Walauapapun sayang...

 Rizqullah akan tetap menjadi no 1 dalam hidup mama dan ayah...
Our childs needs is more important than our and other people...
Sorry kalau ada yang terasa...
Tapi ini adalah janji mama dan ayah bersama...
Kami akan lakukan apa sahaja untuk berikan yang terbaik buat anak2 kami...

Mama sayang Rizqullah selamanya...
Walau ke mana pun mama pergi...
Rizqullah dan ayah tetap dalam hati mama...
Kamu berdua adalah segalanya untuk mama...


Dan anakku sayang...
Mama doakan semoga dikau menjadi anak yang soleh dan insan yang beriman...
Berjaya dalam apa jua yang kamu lakukan wahai anakku...
Menjadi seorang lelaki dan insan yang merendah diri serta menghormati insan lain...
Terutama wanita...
Mama doakan dirimu penuh dengan kasih sayang dan senantiasa mengingati Allah swt...
Amin...
Dan sesungguhnya segala doa-doa yang terbaik mama doakan untuk mu anakku sayang...


Dan di entry ini jugak...mama nak recap sikit progress Rizqullah sepanjang sebulan ini...


1. Rizqullah dah banyak cakap sekarang ni...mama kadang2 tu dah boleh paham apa yang Rizqullah sampaikan...
2. Pandai sorok barang-barang...semalam controller akon hilang sekejap sbb Rizqullah sorok belakang buku2 mama...
3. Dah pandai suruh mama buat susu kalau nak susu...
4. Dah cuba pakai kasut sendiri...and knows which one is right and left...
5. Dah kenal ayah,mama,Uci,Mak Ngah,Mak Lang,Mak Teh and Pak Su..not forgetten arwah angku pun Rizqullah kenal...oh,Adam AF2 pun dia kenal jugak yer...huhuhu...
6. Suka tengok DVD Barney sekarang ni...memalam harus + wajib buat tayangan DVD Barney untuk Rizqullah...
7. Dah pandai follow the dance dalam any video yang Rizqullah tengok...
8. Dah pandai shows his love by kissing semua orang yang dia sayang...kalau dia tak sayang,dia tak akan kiss orang tu...
9. Suka makan ayam goreng...his favourite parts is wings...
10. Dah pandai panggil mama suruh turun bawah kalau mama kat bilik...
11. Dah pandai cakap "Nak air" kalau Rizqullah dah dahaga or nak pow air teh ais...
12. Dah pandai cakap "Tak Nak"  bila tak mahukan sesuatu...
13. Dah tahu bila mama pegang kunci kereta je,it's time for Jalan-jalan...
14. Rizqullah suka naik car and be mama co-pilot...he can just sit at the seat beside me while i'm driving...
15. Rizqullah takut cicak,lipas and anak kucing....
16. Takut bunyi letupan...
17. Suka berlarian di shopping mall...he can just run without seeing where he went to..
18. Meraung sesuka hati bila mama says "NO"...this is so mencabar dan memalukan....


And mama rasa...list will be go on lagi...tapi setakat ini,ini jelah yang mama ingat tentang Rizqullah...skills yang mama sedar bahawa Rizqullah is growing...tapi perkara yang paling buat mama rasa Rizqullah dah besar ialah...when Rizqullah berlarian dalam shopping mall dan tak mahu di stripe di buggy lagi...oh,sangat mencabar rasanya bila Rizqullah meraung minta di lepaskan...tapi bila mama berdua je dengan Rizqullah...


Alhamdulillah...mama can manage Rizqullah without any problem...Rizqullah pun tak mengada-ngada and tak susahkan mama...which kadangkala buat mama rasa..."Berdua lebih baik"...Bila berdua je dengan Rizqullah,anak mama ni akan ikut arahan mama sebaik mungkin which sangat memudahkan mama dalam menjaga Rizqullah....alhamdulillah...


Hmmm..alahai,terpanjang plak entry kali ini..plan ingat nak taip short one je....hehehe...


Apapun...anakku sayang...

Happy belated 20th Months young...
My dear son,Rizqullah....

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice Monday!!!


Psssttt,mesti hari ni ramai yang bercuti kannn...

5 comments:

Marsha~ said...

hahaha.. part lari call mall tu mmg sume mommy yg ade anak laki anak share pengalaman yg sama... hehehehehehehe..

Mama Adli said...

Happy 20th months rizqullah....
Aha la mas..akak pun selalu cuak klu adli lari2..klu still nampak lagi ok..tp klu dah sampai terlindung dgn baju2 gantung n tak nmpk bdk kecik ni...huhu..mlm hrtu sampai akak merajuk dgn dia...n he said "mama marah adik"...sepanjang dlm keta senyap je dia..hehe..

Maslina Roslan said...

Kak Marsha,

Yeeeaahhh!!!dulu tgk org kejar anak dia kat shopping mall...sekarang sendiri plak merasa camtu...huaaaa..penat giler rasanya...kalau tak hilang x per,kalau ada org tangkap then bawak lari...naya je saya...huhuhu

Maslina Roslan said...

Mama Adli,

Betul tu...saya dah naik cuak tiap kali dia berlarian kat shopping mall...kecut perut dibuatnya,maklumlah sekarang ni kan macam2 kes...huhuhu...

Negi said...

Thanks for great information you write it very clean. I am very lucky to get this tips from you


kidz shoppe omaha

 
Real Time Web Analytics