May 24, 2011

Mother's Day Celebration...

Fuuuhh....citer yang dah lama di kepam dan disimpan rapi...
Sangat-sangat tak der mood nak bercerita dan menepek gambar-gambar kenangan ini di sini...
Namun,setiap memori indah dan teristimewa harus mama simpan di sini buat tatapan ayah dan Rizqullah...buat peringatan pada diri mama juga bahawa setiap apa yang belaku semalam mencoretkan sedikit kenangan terindah dalam diri kita...


Dan seperti semua maklum on last 08.05.2011 yang lepas adalah hari penghargaan buat semua ibu-ibu di dunia ini...hari di mana suami menghargai pengorbanan isteri dan anak-anak menghargai jasa ibu melahirkan dan membesarkan mereka...walaupun hanya sekadar ucapan,itu pun dah boleh buat seorang ibu itu tersenyum kerana tahu anak2 dan suami prihatin pada dirinya...


Pada 08.05.2011,Rizqullah,mama dan dayang2 semua telah pun menyambut "Hari Ibu" buat Uci...dah hampir 30 tahun Uci memelihara kami dan menjaga kami...selain itu,pengorbanan Uci dalam membesarkan Rizqullah juga satu perkara yang tidak ternilai...dan untuk meraikan Uci...kami adik-beradik sepakat untuk makan2 di Restoran Terapung,Shah Alam...


Hmm...tak guna mama citer banyaklah...jom tengok sambutan kami meraikan hari ibu buat

PUAN MASNOM BT HJ RIFAIE


Ibu@mama yang banyak berjasa dalam membesarkan kami 5 beradik...Terima kasih mama atas segala-galanya..sesungguhnya apa yang kami lakukan ini masih tidak dapat membalas segala jasa dan penat lelah mu dalam membesarkan kami...


Restoran Tasik Indah,Shah Alam...
Di sinilah kami meraikan mama yang kami sayangi...
"Selamat Hari Ibu Mama@Puan Masnom"

Dan ini adalah antara aksi-aksi terlebey sudah kami semua...kali ini mama tak mo banyak sangat letak caption...let's picture sending the happiness message to all of you....




Dan...setelah mengorder makanan...

While waiting our food to arrived...
Rizqullah dan mama jalan-jalan melawat kawasan...
Sempatlah tengok fish@ikan dalam akuarium...
Rizqullah keep telling mama "Ikan"....

 Dan ini antara makanan yang kami order...serius sangat rambang mata...tak tahu nak makan mana satu...ekekeke...


To ayah,do yo remember this Restaurant??Restaurant tempat kita selalu dinner bila isteri you ni tension ngan kerja dan nak makan banyak2...tapi sudahnya...you yang kena perabihkan semua...hehehe...




Lepas perut pun dah kenyang...apalagi,time for posing dan bergambar untuk kenang-kenangan...sekali setahun je kan sambut "Mother's Day" ini...jadi harus di simpan buat kenangan dalam lipatan memori terindah...lagi-lagi sambutan ini dibuat bersama adik beradik...lagi indah dan terasa seperti hidup ini lengkap...







 Ini adalah antara perkara terindah dalam hidup mama dan Rizqullah...walaupun ayah jauh dari kami,I'm so blessed to have them in my life...pada mereka semualah mama bergantung harap dan sesungguhnya...mama sangat-sangat sayang mereka semua...I can let go what I have now just to make sure they always happy...tanpa mereka dalam hidup mama dan Rizqullah tentu suram dan tidak colourfull as now...bila ayah jauh dari kami,mereka ada di sisi kami selalu...


Thank you again to MAMA@Uci dan adik-adikku semua...
Kakak sayang kamu semua...


Okaylah...pada semua yang masih punya Ibu@Mama,hargailah mereka...sesungguhnya menggembirakan hati seorang ibu itu amatlah bermakna...hari ibu pun hanyalah setahun sekali,tak salah jika kita mengeluarkan sedikit duit untuk menggembirakan orang yang sangat dan amat berjasa buat kita...kadang kala,hanya secebis kad ucapan pun dah boleh menggembirakan hatinya...hanya 50 sen sahaja dapat kita luahkan rasa kasih dan sayang kita pada insan yang amat berjasa pada diri kita...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and chillax day!!!

3 comments:

NM02 said...

ai celebrate mtohers day pun lambat.. kesian kat mak. hehehe

Maslina Roslan said...

NM02,

Tak per...biar lambat,asalkan kita hargai pengorbanan mereka...yang penting dorang happy tengok anak2 dia ingat jasa2 dia..=)

AzieMan said...

hai mas...akk bru follow mas nih...sorry tau ...tq mas sb jdi follower akk ek...anyway nice blog!

 
Real Time Web Analytics