May 20, 2011

Mother's Day with Mead Johnson...

Pada sesiapa yang ada terbaca entry mama sebelum ini,yang berkenaan "Enfa Celebrating Mother's Day"...ini adalah lanjutan dari jalan2 di One Utama tempoh hari dan jugak lanjutan dari entry tersebut(pada yang belum baca leh je klik di link --> INI)

Since Rizqullah sekarang ni pun dah stop BF dengan mama...ni semua gara2 mama malas nak pump dan Rizqullah pun dengan sendirinya berhenti BF dari mama...so,dah tentu terpaksalah mama bagi Rizqullah susu formula...no choice since Rizqullah masih lagi menyusu,serius and honestly I have to admit,buying formula milk is very costly....syukur coz  dapat susukan Rizqullah hingga setahun 6 bulan...walaupun x achieve target to susukan till 2 tahun...tapi mama tetap bersyukur diberi kesempatan dan rezeki untuk menyusukan Rizqullah dengan susu mama sendiri...


Dan ini adalah salah satu activity Mead Johnson on appreciating mother's on Mother's day...dan seperti biasa...one of marketing event tuk melariskan jualan susu formula jugak...huhuhu..since Rizqullah pun minum susu Enfagrow,mama pun belilah stock susu buat Rizqullah...maklumlah,bila lagi nak dapat beli susu yang murah sikit...time offer camni jelah dapat beli...


Okay..jom jengah sat apa yang mama Rizqullah nak share kali ni...zasssssss....as usual,lets picture sending the message to you.... 

 Waahhh...akan masuk paper ke???
gerenti muka kami x kuar... 

Rizqullah and mama ready to take picture...
Only mother and child yerr...
Kalau ada father@papa yang nak tumpang,dorang suh duduk belakang camera je...
Ekekeke..jangan marah yer ayah2 semua....


One...two..three...Smile...
You're on candid camera...
Huhuhu...Rizqullah tak pandai senyum bila amik gambar camni...

This is what we get....
Hmmm...apa ada kat dalam??

Picture of Rizqullah and mama...
Bukan selalu dapat amik gambar free camni...
Walaupun mama x berapa suka ngan picas ni...
Tapi tetap syukur,ada jugak kenangan bersama Rizqullah di hari Ibu ini...

And mama also received this as an appreciation token from Mead Johnson...
Nak tahu apa yang ada di dalamnya....
See next picas....

Taarrraaa...inilah isi dalam kotak itu...
Harumnya bau...ghrau,ghrau bau dia...
Hehehe....a hand lotion and lotion for mummies from Crabtree & Evelyn...


Ini adalah free gift by Mead Johnson kalau anda beli 3 kotak of 1.3 kg susu Enfagrow or Enfakids...sekotak harga dia adalah RM 69.90(1.3 kg)....so,silalah gunakan skill matematik anda dan mula mencongak..ehehehe...ada untungkah beli susu tersebut ketika itu...bagi mama Rizqullah,sangat untung coz....sekotak Enfagrow(650 gram) berharga RM 37.90  - RM 39.90 itu bergantung pada tempat jugak yerrr...kalau Tesco biasanya RM 38+...Kalau Giant leh dapat RM 37+ dan kalau Speedmart dan tempat2 lain...biasanya dalam range RM 38 ++ keatas...so,by multiply RM 38+ x 2 = RM 76 ++...which mama dapat jimat RM 6 ++ jugaklah...RM 6 x 3(kotak) = RM 18 ++...wallahweh,leh makan KFC dinner plate tu...hehehe...


Dulu mama Rizqullah x pernah pun nak buat kira2 camni...sbb BF kan,sangatlah menjimatkan...tapi sejak Rizqullah stop BF dan start taking formula milk...mama dah jadi professor harga susu dan barangan bayi...satu sen beza pun mama dah leh ingat...huhuhu...ni semua sbb nak berjimat..maklumlah harga barang makin naik,tapi gaji takat tu jugak...tak jugak naik2,statik je kat situ...ish,next month rege minyak maybe naik lagi...sah2 rege barang seme pun akan naik sama...


haihhh...camnelah x banyak org gila sekarang ni...tekanan hidup yang semakin tinggi...kesian kadang2 mama tengok orang2 kurang siuman yang ada depan2 puduraya dan Menara Maybank...


Opssss...terlari topik plak,ekekeke...muhasabah diri sekejap...kena ingatkan diri tuk berjimat cermat...apapun,bagi sesiapa yang baru nak jadi mummy mahupun yang belum lagi...ini adalah senario biasa bila seorang gadis bertukar taraf menjadi wanita@ibu...hehehe...


Again...thanks to Mead Johnson for the free gift...lainkali buatlah lagi offer camni yerr...


Till my next entry,salam sayang dan salam satu Malaysia buat semua...


Have a productive and chillax day!!


Wahhh!!dah friday hari ni...syukur,esok insyaallah dapat dengar suara suami tersayang...moga dia sihat hendaknya...amin...

4 comments:

NORLIDA said...

penin jugak sbb selame ni Bf xyah nak pk cost FM kan mas..apepun congrats sbb berjaye bf Rizqullah for 1yr & 6 mths!;)

Lynn Hamzah said...

anak dara lynn pun minum enfagrow juga...hehehe...

Maslina Roslan said...

Ida,

Itulah...selama berBF saya x penah pun amik port rege susu formula,bila Rizqullah berhenti ni...serius sangat terasa bebanan harga susu yang tinggi...

Thanks Ida,ini pun culas nak pump,walaupun dia dah berenti...ada lagi susu nih...dia je x mo lagi..huhuhu

Maslina Roslan said...

Lynn,

Setakat ni maintain susu itu je...tak berani nak tukar susu lain...tapi mahal arr Enfa nih..huhhu

 
Real Time Web Analytics