May 22, 2011

OooOooooOooo...Balik kampung!!!

Aktiviti yang berlaku on 1 Mei 2011 hari tu...ketika cuti pekerja...
Rasanya tengok tajuk entry pun dah tahukan mama Rizqullah nak citer aktiviti apa...
Ehehehe....on last 1 May 2011,mama,Rizqullah,Uci dan Pak Su when back to Banting...
After years mama tak balik kampung Uci...this is first time pulang setelah hampir 10 tahun tidak balik ke sini...serius sangat banyak perubahan yang berlaku di Banting...first time jugak Rizqullah balik kampung Uci...


Kami balik tanpa dirancang...ini semua rancangan impromptu plan,sbb dapat berita salah seorang saudara rapat masuk hospital di Banting...so,lepas tahu tu je mama ajak Uci balik Banting dan kami pulang ke sana beramai-ramai...bila dah ramai-ramai balik tu,dah tentulah sangat happening...lagi2 bila 2 budak lelaki ni berjumpa...macam2 aksi yang keluar,masing2 nak tunjuk siapa lagi hebat...maklumlah beza sebulan je...apapun,korang dua memang menjadi pemeriah suasana...


Okay...x mo banyak citer...let's picture tell the story...

 Inilah dia anak-anak yang meriuhkan suasana...
Habis mama-mama diorang kerjakan...
Oh...this is Rizqullah and Mamad Picas together... 

Inilah antara sebab kami ke Banting...
Menziarah Wak Sarkam,atau lebih dikenali sebagai Cikgu Sarkam...
Semoga cepat sembuh ya Wak...

Dan selepas menziarah Wak Sarkam...
Kami pulang ke rumah Arwah Onyang Rizqullah...
Dan inilah aksi 2 cousin ni merempit atas motor...

 Relax je si mamad duduk atas motor tu...
Kalau mama tambah dialog tuk gambar kat atas tu...
Pic 1 - Mamad : Hhmmm..macam ada polis je depan tu..
Rizqullah : Polis???biar betul...
Pic 2 - Mamad : Betullah...ko tak nampak ke??
Rizqullah : Yeee keeeerr??Mana-mana??

Dan bila semua sibuk keluar...
Dan kecik ni pun tak ketinggalan...
Dia pakai plak kasut Uci dia...janji ada kasut... 

Dan bila balik kampung ramai-ramai camni...
Dah tentu mama's helper pun ramai...
Tengok tu...ramai dayang-dayang melayan dia...
Pic Kiri : Kak aini,yang selalu dokong Rizqullah sana-sini
Pic Kanan : Kak Atiqah,yang cakap Rizqullah ringan macam kapas...
(12 kg ko kata ringan atiqah???) 

Dan selepas itu...dah puas makan Mee Ah Chin...
Kami bergerak ke Kenduri kawen...
Huaaaaa...mama pakai jeans okay...
Sorry tuan umah,saya tak bajet nak singgah...
Tapi saya kesian dengan mama saya yang nak jumpa sanak saudara...
Saya hanyalah driver yang menurut perintah...
Minta ampun dan maaf yaaa... 

Ini pulak adalah wajah pasangan pengantinnya...
Selamat pengantin baru...
Moga bahagia dan gembira hingga akhir hayat kalian berdua... 

Sempat lagi ni...mama dah Rizqullah posing berdua...
Bukan selalu dapat berposing camni...


Ini adalah aktiviti ketika cuti hari pekerja tempoh hari...double happiness coz di waktu yang sama jugak,ayah kerap call kami...checking out mama's driving,maklumlah isteri dia jarang jalan jauh without him...risau kalau2 apa berlaku...wow!!!sayang tuuuuu en suami dengan isteri dia nih...and ayat usual isteri buat suaminya..."Relax dear,i will drive carefully...sebelum ni drive sampai Kuantan without you pun I lepas...inikan pulak balik kampung sendiri...Insyaallah,semuanya selamat...doakan perjalanan kami dipermudahkan dan dilindungi sahaja..."...ayah risau kot penyambut ketibaan dia ni nanti not available nak sambut dia bila dia balik nanti...


Okaylah...dah masuk segmen "Imbasan memori" plak...apapun,insyaallah...ada rezeki dan jodoh,kita akan bersama kembali sayang...we can start counting down the date for us to be together again...insyaallah,amin...


Sangat teruja dan tak sabar untuk bersama...and seing Rizqullah BIG smile back...he really missed you so much and i'm sure you too...spending time together on each and every minute of our life is my goal now...


Opsss...terlebih sudah,till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and pleasent weekend...


**Oh,sangat tak sabar untuk masuk balik segmen jalan-jalan tempat best dalam Malaysia dan luar Malaysia...lagi 2 bulan lebih je...lepas ni mama Rizqullah akan mula kembali sharing info on the best place to visit with familias...tunggukan yer entry2 dan gambor2nya...**

2 comments:

HaninFarshid said...

bestnyaaa balik kampung :) mesti rizqullah enjoy ;)

hehehe..sama2 lah kiter counting days hubby nak balik ;) seronokkan plan macam2?....excited nak spend time sama2....

yups! walaupun diorang jauh....they still care about us :) tu yang bestnya kawin dengan seafarer....diorang romantic and loving...

Maslina Roslan said...

Hanin,

Dah lama giler tak balik kampung mak nih...hehehe...sekali-sekala balik,memang best...mengimbau memori zaman kecil2 dulu...

Haa...itulah,dah rasa berdebar-debar nih nak tunggu dia balik...macam tak caya je dah 4 bulan lebih berpisah dan dah nak bertemu balik...syok sbb kepala dah plan memacam nih..hehehe...

Betul tu...walaupun dorang jauh,dorang sangat caring dan sangat2 mengambil tahu kesusahan isteri dia...=)

 
Real Time Web Analytics