May 6, 2011

Photographer in the making???

Haiyo-yo...photographer in the making kah ini??
Siapakah dia yang nak jadi photographer sangat nih???

Siapa lagi kalau tak lain tak bukan En Rizqullah....
Sabor jelah ngan budak2 zaman sekarang nih...
Very the gadget genius...
Tahu plak tu nak camera DSLR...camera Digital x mo...
Grrrr....ayah please cari satu yang mainan punya...
Tapi bentuk macam DSLR....
Pleaaseee...help mama to full fill Rizqullah eager to have DSLR...


Pantang habis sekarang ni kalau DSLR terletak camtu je...pasti Rizqullah akan sibuk nak angkat walaupun sangat berat....pastu bila mama tegah,dia mesti cakap..."Nak bar"...yang bermaksud "Nak Gambar"...adoooii,susah okay bila anak dah pandai cakap dan pandai minta itu ini...dalam rasa teruja tu rasa nak marah pun ada,sbb benda yang dia minta tu kengkadang tak leh nak bagi....oh,alang2 dah cakap pasal DSLR nih...ayah,jom beli remote jom...hehehe..pastu kita upgrade lagi apa2 yang boleh..hehehe...iklan kejap...


Okay...dah berbalik pada tajuk entry ini...since ini budak kicik sudah mula berjinak-jinak dalam photography...minat sungguh kat camera gabak mama dia...huhuhu...tapi untuk permulaan...mama bagi Rizqullah biasakan diri dan pelajari ilmu fotografi dengan menggunakan camera digital mama...camera hasil dari wang gaji mama masa mama mula2 bekerja...bangga gila masa tu dapat beli camera digital...maklumlah,orang sibuk belajar...mama Rizqullah dah mula kerja as programmer...the first one in my class yang dapat kerja dulu sebelum habis belajar...alhamdulillah...


Dah..dah..jom tengok apa yang Rizqullah dah buat dengan camera digital mama...rasa2 apa gambar pertama yang dia amik???nak tahu ke gambar apa yang Rizqullah captured for the first time???nanti2 jelah ek mama Rizqullah share gambar tu...hehehe...


Jom layan halwa mata tengok keletah anak kecil kesayangan saya ni...

 Tahu plak tu mama bagi dia camera digital je...
Demand plak dia nak DSLR jugak...

 Inilah hasilnya setelah tunjukkan ada slideshow kat camera tu...

 Itu diaaaa...dah start godek sana,godek sini...

 Dia dah main flash dah...
Mata sibuk pandang mana flash kena...

 Rizqullah sayang...mata pandang mana tu???
Tapi tangan non-stop tekan button capturing..

 Haaa...itu dia..sampai terjelir-jelir lidah exploring how to use digital camera...
Hehehehe....apapun,nanti mama suh ayah belikan 
camera yang sesuai untuk Rizqullah yer sayang...


Haaa...itu dia,budak yang sibuk nak bergadget-gadget gak....mama pegang camera dia pun nak sama...huhuhuhu...sabar jelah,dah anak programmer...camnilah jadinya kannnn....sib baik nih Rizqullah tak tahu apa itu Ipad..kalau tahu,mau gugur rambut ayah memikirkan kena beli ipad plak...hehehe..apapun,mama rasa tak perlu Ipad pun...sbb kat umah ni dah macam2 game ada...dari notebook game,PS1(mama punya),PS2(pak su punya),PS3(mak ngah punya,menang kat radio),PSP(ayah punya) dan Gameboy(mama punya) pun ada kat umah...so,another Ipad??hmm...not now maybe,maybe untuk mama ke??tapi itulah,best kat notebook gak...hehehe...so,for now...hold on dulu Ipad 2...


Ayah baca ni mesti legakannnn....selamat x yah beli Ipad 2...hehehe..apapun,after reconsider balik semua benda yang ada...betul jugak cakap Mr Hubby...apa lagi yang mama Rizqullah nak,rasanya semua pun ada...tapi mama pakai ke semuanya???huhuhu...semua pun sudahnya simpan dalam kotak...so,becoz of that...KIV jelah dulu Ipad 2 yer...hehehe...tapi just nak remind Mr Hubby,birthday I next month...ekekeke...


Dah cukup dulu entry kali ni...insyaallah,nanti mama share apakah gambar pertama yang Rizqullah captured...walaupun tak pro lagi,tapi bolehlah...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a blast day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics