May 11, 2011

Rizqullah + Family + Chicken Rice = Fun++

Yiiipppiieee!!!dah penat jalan-jalan...now it's makan time...
Bukan selalu dapat bergumbira dan bersuka sakan camni sefamily....
This is all the people yang selalu berada dalam hidup mama dan Rizqullah...
Mereka adalah tulang belakang mama dalam menjaga dan membesarkan Rizqullah...


So...sebagai menghargai jasa baik mereka...
It's time for mama to belanja makan mereka...
Alaaa...setakat makan kat The Chicken Rice shop je pun...
"Bukan sekadar Nasi ayam.."
Tapi main point mama is...i'll appriciate and love orang yang selalu berbuat baik dengan kami...pada yang rasa2 ada buat salah or kecikkan hati mama Rizqullah...sorry,there is NO PLACE for you in our life...hehehe...siapakah itu???anda tahu siapa anda...


Okaylah...berbalik pada tajuk entry...
After balik je dari PWTC,dah tentulah perut memasing pun dah berbunyi lagu cinta...hahaha...lapar teramat tatkala kaki berada di dalam kereta....masa kat dalam PWTC tak rasa lapar plak,maklumlah teruja tengok buku yang memacam...ekekeke...so,terus mama zaass call Uci yang kat umah suh bersiap,mama nak banjer makan...


Dan macam biasalah...let's picture tell the fairy tales...eh,tak...let's picture share the best memories in Rizqullah and mama's life...having fun and lovely lunch with lovely people...

My family...
They always there for me...

Bagi terliur sikit...

My baby boo...
Love him till my last breath...
Sekarang ni suka sangat gigit jari...

Me with Rizqullah and my mom@Uci Rizqullah...
Sama tak muka mama Rizqullah ngan Uci???


Dan buat pertama kalinya setelah sekian lama...
Mama Rizqullah nak buat orang terliur...
Tak mo letak apa2 caption kat bawah picas2 tu semua...
Layannnnn....

|

|

|

Sedappp woookkkk....

|

|

|

\/





Rizqullah yang sedang menjamu selera...
Sekarang ni nak makan sendiri dah...
Kalau mama yang suap dia leh luakkan balik...
Grrrr...sabar jelah....

My family who always beside me...
Who always there for me...
Thank you so much Marina,Izzati,Rais,Mama@Uci Rizqullah dan Mieza for your help...
Sayang korang semua...


Okay..meriahkan kami makan...ekekeke...sekali-sekala mama Rizqullah banjer keluarga makan...menghargai jasa mereka yang membantu mama ketika mama sakit teruk tempoh hari dalam menjaga Rizqullah dan mama tatkala ayah is miles away from us...I know,ucapan terima kasih tak cukup untuk membalas jasa korang semua...


So...pada yang nak tahu camne mama Rizqullah boleh survive selama 6 bulan ketika suami belayar...I have such a wonderful and supportive family...I really love and heart each one of them...I have their loves who always lighten up my life and be there when I need somebody to help me...syukur punya adik beradik yang baik camni...i'm so blessed to be in this family...alhamdulillah...semoga mama dan abah mendapat tempat terbaik di sisi Allah swt atas segala penat jerih mereka membesarkan kami...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...


Have a nice and beautiful day!!!

2 comments:

mommyYen said...

yepss,family is always there for us,they never let us down.we r in the same path,being away from hubby is sooo difficult,but hv a wonderful family,it is amazing,rite?

*lways be strong ye Mommy.. :)

Maslina Roslan said...

MommyYen,

Betul tu...family adalah teman sejati yang terbaik...they just never leave us like that...tapi bukan semua family camtu,ada jugak family yang just let go dan buat tak tahu pada anak2 dia..itu yang terjadi dalam masyarakat kita sekarang ni...

Hubby is away buatkan I rasa really need somebody to help me...alhamdulillah,got them each and every second beside me..

 
Real Time Web Analytics