May 10, 2011

Rizqullah Visit International Book Fair@ PWTC

**Entry versi tertunggak...**


Meriah...meriah...International Book Fair kali ni sangat besar...
Banyak penerbit-penerbit buku berada di sini...
Walaupun ada booth sampai 2-3 kali nampak...
Tapi memang meriahlah rasanya bila berada di sini...


Dan di sempena International Book Fair nih...
mama dan Rizqullah pun tak lepaskan peluang tuk beli some book for Rizqullah...
Sekarang ni musim mama giler beli buku plak tuk Rizqullah...
Ni semua gara2 eksited tengok Rizqullah tunjuk mama gambar2 dalam book dan bagitau what it is...syooooook giler rasa,rasa sangat2 berbaloi belikan Rizqullah buku...
Maklumlah Rizqullah kan dalam age baru mula bercakap...


Hahaha...ayah dah kena bahang kena bebel dan report-mereport versi Rizqullah dah...
Hari tu sikit punya banyaklah citer Rizqullah pada ayah...
Entah hape2 entah dia borak ngan ayah dalam phone...
mama faham sikit2 je butir perbualan 2 jejaka kesayangan hati ku...
Siap jalan sana sini pegang phone mama,ala-ala gaya business man tengah buat deal...

Waduh..waduh...tak lama lagi mau mama berebut phone ngan Rizqullah sbb memasing nak cakap ngan ayah...hehehe...


Okaylah...macam biasa...let's picture tell the story...

Antara penulis novel yang bersiap sedia nak sign autograf...
Popular tuuuu...
Siapa kata artis je popular...

Rizqullah yang sedap tido di bahu mama...
Cian dia kepenatan...dalam car x mo tido,dah lah mama tak bawak buggy...
Huhuhu...lenguh gak bahu berjalan bawak budak 11 kg nih... 

Mak Ngah tengah Q nak amik autograf penulis tu..
Khas untuk Mak Teh Mieza... 

Sign ek kak...
Jangan lupa tulis "Salam sayang dan selamat membaca"...
Ehehehee...to Mak Teh...sukalah tuuuuu dapat penulis sign kat novel2 nih... 

Rizqullah with Mak Ngah...
Penat mengharungi orang ramai...
Duduk rehat jap kat tepi kaki lima hall...

Dan sementara tu...mama gi belikan buku untuk Rizqullah...
Ni adalah hasil tembakan Mak Ngah...

Dan sebelum balik...
Kita gambar dulu!!!!!
Alahai Pak Su...tak sharp amik..huhuhu...

Adoiiiiii...ini budak tak boleh tengok apa je yang mama pegang...
Mesti dia nak tengok dulu....
Menyempat lagi nih usha buku2 yang mama belikan untuk dia...

Ambooooiii...tekun betul dia tengok gambar2 haiwan2 tu...
Suka yer sayang mama belikan buku untuk Rizqullah...

Itu dia...dia dah buat dah macam umah sendiri...
Siap suh Mak Ngah tunjukkan dan sebut nama2 binatang dalam buku tu...
Ahaaaaii...macam2 lah anak mama nih...
Kat kaki lima hall pun leh membaca...


Ohohoho...ini adalah antara moment2 yang sempat mama captured ketika kami menjejakkan kaki ke International Book Fair yang berlangsung di PWTC....wowwwee!!!sangat happening berada di sini...dan paling best rambang mata tengok memacam buku yang ada...semua itu adalah ilmu dan membaca adalah jambatan ilmu..mama tahu,kalau mama beli buku banyak2 untuk Rizqullah mesti ayah tak marah mama...sbb beli buku lebih baik dari toys...bak kata ayah...huhuhu...yelah2,mama insaf dari beli toys...


Pada sesiapa yang tak pergi...rugi tak ke sini,sbb buku2 yang dijual memang murah sbb ada less lagi...dan selain itu ada jugak company2 yang memperkenalkan education set untuk anak2 kecil kita...pada ibu bapa yang nak anak cepat pandai dan terror...leh arr kot beli set2 VCD/DVD yang ribu-riban harganya tu...bagi mama plak,mmg rasa nak beli...tapi since tengok gaya Rizqullah pun leh tahan dok depan notebook ni paling lama hanyalah 20 minit je...baik mama buat module pembelajaran mama sendiri...


Biasanya mama buat cara education+fun....senang dan lebih effective,sorry yer jurujual yang dok promo education set tu...menarik,tapi lagi bagus Rizqullah belajar through education and fun...


Okaylah...rasanya cam banyak plak menaip...hehehe...till my next entry,salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!


pssstt...hari ni mama cuti...insyaallah,kalau tiada aral hari ni nak bawak Rizqullah jalan2 ke Empire...lepas tu nak bawak Rizqullah amik 18 months jap...huhuhu..terlajak sikit sbb asal nak ke spital je,Rizqullah demam...haih,macam tahu2 je nak jumpa paed dia...

6 comments:

Tina Othman said...

saya pun pergi hari tu...happy sangat dpt borong buku kanak2..5 buku rm10 je..best

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy pon suka beli buku dari toys..
last sunday, pegi toy R us kat empire...belikan dia block2 kayu utk dia susun2 ikut kreativiti..belajar sambil berpikir n berseronok sbb dpt baling2 block2 tu kat ibu..haihh mmg haru!

maszmadi said...

wah!! besarnya buku rizqulah.. puas nak baca tu..

Maslina Roslan said...

Tina,

Betul tu...sangat murahkan buku2 kat situ..jadi rambang mata dibuatnya...rasa semua pun nak beli sbb murah...

Maslina Roslan said...

Rose,

Betul tu...berbaloi rasanya beli buku bila anak tunjuk skill dah tahu sebut gambar2 dalam buku tu...ya allah,terharu rasanya...

Block kayu tu pun ada kat umah..selalu bagi Rizqullah main...tapi bila kita tunjuk dia nak build bangunan ke apa..dia mesti runtuhkan..sabar jelah..

Maslina Roslan said...

Masz,

Kita yang besar ni pun puas tengok buku tu..hehehe..murah je,dalam RM10 buku tu...:-)

 
Real Time Web Analytics