May 19, 2011

Weekend outing together...

Waahhh...dah diam tak diam...rupanya dah 4 bulan mama dan Rizqullah tinggal berdua...tanpa ayah di sisi kami...namun,hidup masih lagi mama dan Rizqullah teruskan...as usual...walaupun kurang serinya sikit sbb ayah tak der dengan kami...we are lucky sbb kami tinggal bersama Uci...jadi mama ada helper yang dapat bantu mama dalam menjaga dan mendidik Rizqullah...i'm so blessed to have them in my life...

Sesungguhnya they do matter to me and Rizqullah...sbb merekalah yang selalu berada di sisi mama tatkala ayah jauh di tengah lautan sana...tatkala mama berseorangan menjaga Rizqullah...tatkala mama dalam kesusahan...merekalah yang membantu mama...only them...syukur punya keluarga yang cukup supportive ini...sesungguhnya adik-adikku,kakak sayang kamu semua...

Okay...so,pada yang rasa mama Rizqullah ni superwoman....I'm NOT A SUPERWOMAN...I have helper to help me always and I'm so blessed to have them all the time...seriusly,to have challenging carier,child and sailor-man hubby...this is so hard to describe...buat semua perkara seorang diri...huhuhu...mau tension dibuatnya...tapi setiap apa yang berlaku,mama simpan dalam hati semuanya...hanya pada Allah swt mama berserah dan semoga Allah swt permudahkan urusan mama dalam membesar dan mendidik anak2 mama sementara ayah sibuk mencari rezeki untuk KITA SEKELUARGA di tengah lautan sana...


Alhamdulillah...sepanjang ketiadaan ayah,Rizqullah behave je bawah jagaan mama...Rizqullah pun jarang sangat sakit...syukur dikurniakan anak yang memudahkan ini dan semoga Rizqullah akan menjadi seorang insan yang cemerlang...dan on last 30th April 2011,mama bawak Rizqullah jalan2 ke One Utama..after months of tidak ke sana....so,ayah...ini adalah antara aksi Rizqullah bila ke shopping mall dengan mama...i can see from his eyes that he really missed you...huhuhu...=(


Dah...mama tak mahu emo-emo..jom layan aksi dah kenit kesayangan kami ini....

Rizqullah yang behave dalam buggy...
Alhamdulillah...dia baik je bila keluar dengan mama...


Few minutes after jalan2 pusing OU...
Rizqullah masih lagi behave duduk dalam buggy...


Dan sebagai upah...
Mama ajak Rizqullah naik Kiddo Ride...


See ayah...I can drive the dog...
Missed you ayah...selalu ayah temankan Rizqullah main benda ni...
Hari ni pak su and mama temankan Rizqullah...

Dannnn...selepas dah dapat keluar dari stripe buggy...
Rizqullah dah x mo duduk dalam buggy...
Huaaaa...pastu mama penat kejar Rizqullah...
Luckily ada Pak su temankan mama hari tu...

Mama...ni untuk mama...
Happy Mother's Day...
Rizqullah sayang mama dan ayah forever...

So ayah....ini adalah some of Rizqullah action bila jalan2 ngan mama di One Utama...sekarang ni sangatlah penat mengejar Rizqullah...so ayah,lepas ni kita sekeluarga leh main police and thief dengan Rizqullah di shopping mall...ekekeke...gerenti tambah slim kita berdua nanti...

Apapun ayah...mama no complain...sbb mama suka tengok Rizqullah happy camni...walaupun mama tahu sekelumit dalam hati dia..dia sangat rindukan ayah...

Okaylah...ini je report tentang aktiviti mama dan Rizqullah while ayah is away...macam biasa ayah,don't worry to much about us...and pasal masalah yang mama selalu complainkan tu...don't worry jugak,asalkan ayah sokong mama dan Rizqullah..we are A-OK...tip-top and bersemangat selalu...all we have between us is unconditional love...

Hmm...cukup dulu lerrr entry kali ini..till next entry,salam sayang buat semua..

Have a nice and beautiful day!!

2 comments:

LindaRahim said...

hari tu suami saya keje jauh 6 minggu...sy tinggal ngan 3 org anaks n bebi dlm perut...bibik pulak dah melarikan diri...memang sgt2 x dpt nk explain...sgt2 x mao lagik...harap pas ni en suami dok la keje kat sini jer.........

Maslina Roslan said...

Linda,

Sedih baca komen linda...apapun,wanita ini dijadikan tabah dan sabar selalu...walaupun dugaan berat begitu kita masih boleh tersenyum menghadapainya...

Insyaallah,lepas ni Linda x akan lagi menghadapi camni...

 
Real Time Web Analytics