May 14, 2011

You are my strength...

Believe it or not...dah hampir 20 bulan rupanya usia Rizqullah...
Dan dah nak masuk 20 bulan,barulah mama bawak Rizqullah gi amik 18 months jap...
Yang untuk Polio dan lain2 tu...mama pun dah lupa apa lagi...


Ini semua gara-gara sebab asal nak bawak gi jumpa Paed dia je tuk amik jap...
Rizqullah akan demam with selsema sekali...
Haihhh...sabar jelah...macam tau2 je mama nak bawak dia jumpa Dr Hoe...

Dan semalam merupakan hari yang mama sedar dan tahu...
Anak mama dah mengerti akan maksud kesakitan...
Dan dah pandai ekspess rasa sakit pada mama dan bagitau camne rasa bila disuntik...
Siap tunjuk lagi kat tempat kena inject tu sambil cakap..."Kit,kit"...
Bila mama tanya apa Dr buat??Rizqullah jawab "Jek"...


Malam tadi paling buat mama rasa sedih sbb tengok Rizqullah jalan terjenket-jenket sbb peha sakit pas kena inject petang semalam...kejap2 nangis dan bagitau sakit...
Apapun sayang mama...be strong yer,mama tahu sakit sbb ubat tu tengah merebak...
Mama tahu Rizqullah strong boy and mama will be with you selalu...


Rizqullah sayang...walauapapun terjadi,Rizqullah tetap selalu berada di hati mama dan ayah..Rizqullah selalu jadi keutamaan kami dalam mencari rezeki...Rizqullah adalah semangat kami dalam melakukan apa sahaja...Rizqullah juga adalah tanda cinta serta kasih sayang mama dan ayah...


Bagi mama dan ayah...Rizqullah adalah segalanya untuk kami...
Kerana dikaulah kami melakukan segala yang terbaik untuk keluarga kecil kita ini...
Walaupun masih jauh lagi perjalanan kita sekeluarga ini...
Namun akan mama dan ayah cuba untuk berikan yang terbaik untuk kamu anakkuu..
Kalau boleh,mama dan ayah tak mahu kamu semua merasa apa yang kami rasa dulu ketika waktu kecil kami...kerna itu,mama dan ayah sanggup berkorban demi kamu..

Tiap hari dikaulah yang menjadi sinar mama...

Segala aksimu...segala keletah mu...segala apa sahaja yang dikau lakukan...
Senantiasa buat hari mama ceria dan bahagia...


Antara aksi dan keletahmu yang selalu buat mama tersenyum...


Suka cuba grab camera dari tangan mama...
Sekarang ni sangat mencabar kalau mama nak amik gambar Rizqullah...

You are my sunshine...

Dan mama tahu sayang...Rizqullah pun tak boleh tiada mama dalam hidup Rizqullah...kalau mama cuti je,Rizqullah mesti melekat je kat mama 24 jam..macam gam gajah je kat mama...sampai kengkadang mama nak gi toilet pun Rizqullah dah jerit2 panggil "Mama,mama" dari bawah...dan ini pula aksi Rizqullah bila dia nak join mama atas katil.....
Haih...sabar jelah...teringat plak bila ayah ada...Rizqullah mesti nak duduk tengah2 antara kami...siap,"shush,shush" ayah lagi....ayah baca ni mesti senyum kambingsss...

Sekarang ni pantang mama duduk senang lenang atas katil...
Atau di mana pun...Rizqullah mesti nak melepek jugak kat mama...

Alalalalaa....marah yer sayang...
Kena buli ngan mama ekekeke...
Ayahhh...tengok mama buli Rizqullah!!!

Okaylah...mama tak tahu apa yang mama tulis dalam entry ni hari tu...sbb sebelum ni dah publish pun entry ni...tapi sbb blogger ada problem semalam...nampaknya they did something to the database too...yang mana the last entry to all bloggers dah un-published...dah lah unpublished...erm,kena taip baliklah jawabnya...huhuhu...kalau bahasa org IT nyer...cleanup database or rollback database to the previous date...


Dah...dah..back to the story...


Bagi mama dan ayah,Rizqullah tetap jadi no 1 dalam apa jua yang kami berdua lakukan...setiap sen dari rezeki yang kami terima ini adalah untuk mu wahai anakku dan hanya kamu sahaja yang BERHAK ke atasnya...kalau nak ikutkan rezeki mama dan ayah tak leh hebat mana...tapi sejak adanya kamu dalam hidup kami...Alhamdulillah,murah sangat2....namun,rezeki ini tidaklah datang tergolek dog begitu sahaja...haruslah ada usaha di sekalikan dengannya...


Dalam firman Allah swt,rezeki untuk manusia itu ada di mana-mana...hanya tinggal untuk manusia itu berusaha untuk mendapatkannya...so,pada yang suka dok umah goyang kaki tu...sila tampar diri anda kuat2 yer...pastu renungkan balik apa yang mama Rizqullah cakap nih...rezeki tak akan tergolek jatuh pada kaki kita tanpa usaha dan tawakal pada Allah swt...kalau tawakal je tanpa usaha pun tak guna....dan jugak kalau 'usaha' dok tekan org lain untuk dapatkan rezeki itu pun bukan cara yang baik...so,silalah renung2kan dan muhasabah diri yerrrrr....money doesn't come easily...


Okaylah...itu je mama nak share,apapun yang mama dan ayah perolehi ini...adalah rezeki kepunyaan Rizqullah...sbb Allah swt dah tetapkan rezeki untuk anak kecil ini...jadi,dalam apa jugak yang mama dan ayah lakukan...kamu adalah kekuatan kami...wahai Rizqullah...


Till my next entry...ada banyak benda nak share di sini...tapi nanti2 jelah yer mama update...


Salam sayang buat semua!!!

2 comments:

Izz Wardah Online said...

assalamualaikum..salam ukhwah..comey rizqullah...semoga membesar menjadi ank yg soleh...insyaallah..=)

Maslina Roslan said...

Izz Wardah,

Waalaikumusalam...salam ukhwah dan salam perkenalan...

Terima kasih...dia sajalah buat masa ini peneman yang terbaik tatkala suami berada jauh di lautan sana...semoga dia menjadi anak yang memudahkan untuk saya dan suami...amin...

 
Real Time Web Analytics