June 8, 2011

Balqis@Kizkiz 1st Birthday Party!!

Yipppiiee!!Kizkiz is turning 1 year old already..
Happy birthday Kizkiz!!!
Be a good and adorable daughter to your parents yer....

Okay...on previous entry mama dah story pasal hadiah yang dibeli...
Dan dah tentu hadiah tu ada tuan punya...
In this entry mama nak share majlis harijadi pertama Kizkiz yang berlangsung pada 21 May 2011 yang lepas...
Haaaa...itu dia,dah tersimpan rapi lama cerita ni dalam harddisk mama...
Huhuhu..bukan apa,mama Rizqullah sekarang ni sangat2lah tak boleh sentuh notebook...
Asal sentuh je Rizqullah akan mula request nak tengok 'Ney' = Barney show dia...


Huhuhu...so,bila nak edit picas2 ni semua mama kena curi2 masa time dia tido kejap tuk edit2 gambar ni semua...dan jugak update entry-entry tertunggak ni...
Lepas beli hadiah tempoh hari mama dan Rizqullah terus ke lokasi tempat berlangsungnya majlis harijadi kizkiz...dekat je ngan umah kami,dalam 10 min sampai dah...so mama beranilah jenjalan with Rizqullah..oh,sebelum tu kami singgah amik Mak Lang dulu kat wedding kawan dia kat KJ je...then terus Zaasss ke majlis ini...dan guess what,kami jadi orang pertama yang sampai masa tu...sorry sangat Yana,I terawal plak...hehehe... 


Entry kali ni mama malas nak tiap pepanjang...kali ni entry less wordings,lets picture share the joy and happiness of this little sweet party...


Ada pool tuuuu...Rizqullah memang usha baik je pool tu...
Risau mama kalau2 dia terjun dalam tu...

Nice deco kannn???
Elmo tu cute je kat situ...

Colorful and polka dot apam...
Ada blueberry lagi dalam tu...
Yana,nanti nak tahu kat mana you order ni yer...
It's so nice and sedap....

While waiting Aunty yana siapkan semua...
Kami bergambar-gambar dulu...

Beautiful and comelious Kizkiz...
This is the birthday girl!!!
Look stunning in the white dress....

Some food...
which was nicely arranged and well decorated by Yana@Mama Kizkiz...


Kawan lama...
Main see-saw sesama...

2nd Venue lepas kat luar tetiba hujan lebat...

The birthday cake...
Colorful kannn???
Sangat cantekk!!!

Its cutting cake time...
Let's sing the birthday song for Kizkiz everybody...

Mama dan Rizqullah pun nak interprem kat situ....
Hehehe..

Bergambar kenangan...
Lepas ni entah bila lagi dapat jumpa kizkiz dan mummy dia...

Again...untuk Kizkiz...
Selamat Hari Lahir yang pertama!!!
Semoga jadi anak yang solehah dan membanggakan untuk mummy dan daddy...
Serta jadi insan yang beriman dan cemerlang...

Okay...ini antara gambar yang sempat mama edit...huhuhu...ada banyak lagi gambar2 yang sempat mama captured during this small and beautiful event...masa kami sampai Kizkiz tengah sedap beradu...just in time je dia bangun,cam tahu2 je semua nak wish dia 'Happy Birthday!!'...

Hmmm...ikut hati panjang lagi mama nak menaip ni...tapi masa tidak mengizinkan...huhuhu...buat masa ni jamu mata dulu yer dengan kemeriahan majlis harijadi adik manis Kizkiz yer...nanti bila ada masa mama Rizqullah update citer lain...ermm,ada ke citer menarik nak share????huhuhu..bantailah,mama pun dah tak tahu nak share apa lagi kat sini...tetiba semangat nak berbelog turun...ehehehe...
**Penantian selama 5 bulan ini memang sangat terasa...walaupun lagi sebulan lebih je ayah akan bersama kami...tapi momentum semangat mama makin menurun...huhuhu...**

Cukup dulu entry kali...till my next update...salam sayang buat semua...
Selamat menjamu mata untuk semua!!!

Have a nice day everybody and don't forget to chillax!!!

2 comments:

Mas said...

jom join contest kat blog i jomm..

Maslina Roslan said...

Insyaallah Mas,kalau ada masa saya join ya...hadiah menarik x??

 
Real Time Web Analytics