June 22, 2011

Habis sudahhhh...

Habis sudah 2 hari workshop mama...akhirnyaaaa...
Alaaaa...esok dah masuk kerja balik...huhuhuhu...

Tapi ini yang mama suka bila bekerja...
Dapat workshop free camni tuk release tension,sesambil tu dapat makan free jugak...
Hehehee..walaupun bukanlah di hotel 5 star pun...
Tapi ilmu yang diperolehi tu sangat2 berguna...
Mama rasa kalau mama berhenti kerja memang tak merasa kot dapat ilmu camni...
Which semua ilmu ini membimbing mama untuk jadi lebih profesional dalam menghadapi masalah kerja seharian and dealing with different type of people...
Hooooyeehh!!!

Now mama tahu ada D.I.S.C type of people...
Apa maksud D.I.S dan C???
Hmmm.....insyaallah,kalau punya masa,maybe mama share apa yang mama perolehi selama 2 hari ni...sangat2 berguna ilmu yang mama belajar dalam 2 hari ni...and this make mama feel that,I should work and not become a housewife...
**Maaf kalau ada yang terasa...ini hanya kemahuan mama Rizqullah..**
I just prefer to be carierwoman...cuma sampai bila itu tak tahu lagi...
Tapi buat masa sekarang ni,nak kumpul sebanyak boleh ilmu2 camni untuk jadi a better person...sbb semua benda yang mama belajar dalam workshop hari nih boleh apply diluar jugak...hehehe...bukan time bekerja je dan sesungguhnya ilmu itu adalah jambatan untuk segalanya...tapi seronok berkerja dan dalam masa yang sama jadi seorang ister dan ibu jugak...mmg double triple stress coz Saturday & Sunday dah kena basuh baju,kemas rumah dan bermacam lagi kerja rumah lain...but I'm HAPPY!!coz this is the way I live and the way that I choose...

Dan hari ini jugaklah adalah pay-day!!yipppieee!!!
Beside that,dapat plak call dari my buah hati yang jauh di mata...
Alahaiiii...
Definately this is NOT my WORDLESS WEDNESDAY!!!

So...tuk hari ni..ini jelah celoteh mama Rizqullah....

Sekali-sekala buat short entry je...heeeeeeeee....

Hari ni pun mama treat diri sendiri dengan shopping....sambil ditemani suami bersama(walaupun dalam telefon je...)...tapi still seronok je...
Sebab sesambil tu dapat borak dengan cik abangkan....
**Bak kata member opis mama,cuba tengok muka mas jawab phone...kalau dia senyum sampai telinga tu mesti BF sejati dia yang call..
Hahaha...macam tahu2 je kan korang...anyway,thanks for understanding...**
Biasanya kawan2 opis mama x akan kacau mama kalau mama terima call dari ayah..
Coz they just understand how our life is...



Rizqullah yang sedang belajar nak buat "peace"...
Haiiihh...ada je benda dia nak buat mama di tersenyum...
**Eh...apa kena mengena ngan ini entry tetiba budak kicik ni interprem...hehehe...
Biasalah..nama pun blog untuk Rizqullah...mesti ada terselit gambar dia di mana-mana2 entry...**


Okaylah....cukup dulu entry pendek malam ni...
Insyaallah...nanti mama update lagi...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Daaaaaaa....

2 comments:

Green Apple said...

pandaiiiinya...

Mama Rizqullah said...

benda2 lagha ni mmg senang tul bebudak nak belajar kannn..huhuhu

 
Real Time Web Analytics