June 16, 2011

He's 21 month already...

Sorry sangat Rizqullah sayang...
Semalam mama sibuk sangat dan dalam fikiran mama banyak sangat benda nak buat dan settlekan....

Happy 21st month young my dear son!!!
Semoga Rizqullah jadi anak yang membanggakan mama dan ayah ya...

We love you so much my dear son...
Rizqullah merupakan permata hati mama yang selalu menyinari hidup mama tatkala ayah jauh dari kita...Rizqullah lah tempat mama menyambung semangat dalam menghadapi segala mak nenek masalah..kerana kehadiranmu anakku,mama punya kekuatan luar biasa dan semangat yang luar biasa...begitu jugak ayah di lautan sana,berbekalkan gelak tawa Rizqullah tatkala berbual dengan ayah di telefon...ayah bersemangat kembali untuk melalui hari-hari dia tanpa kita di sisi...


Kamulah kekuatan mama dan ayah sayang...
Segala apa yang kami lakukan kini untuk kamu dan adik-adik mu nanti...
Untuk keluarga kita...
Dan ayah berkorban masa dan rasa hatinya demi untuk KITA...
Segalanya untuk kamu...
 
Okay...macam biasa,bila cukup je usia Rizqullah at certain no...
Mama mesti recap apa pencapaian Rizqullah...
At age of 21 month young...
Rizqullah dah pandai few things dan antaranya...
1. Dah pandai express apa yang dia nak.Contohnya: "Mama,nak lan" = "Mama,nak jalan".
2. Dah tahu makanan apa yang sedap dan tak sedap...
3. Suka makan benda pedas dan pandai minta "Air" bila "Das"...Rizqullah mengundang gelak tawa kami bila anak mama ni kepedasan...
4. Dah pandai duduk bersila...
5. Dah pandai sebut "Bus" dan "Air" dengan betul...
6. Dah pandai minta tukar channel yang ada rancangan "Mr Bean"...
7. Malam2 dah pandai minta mama pasangkan Barney DVD...
8. Dah pandai berbual lama dalam telefon bila ayah calll...haaa,tang ni mama mmg susah nak dapat hp balik sbb Rizqullah banyak giler nak report itu ini ngan ayah...
9. Dah pandai gelak2 bila ada benda kelakar dalam TV..
10. Dah pandai menari bila lagu kumpulan VIP dan korea...
11. Dah pandai pegang kaki mama kuat2 bila x mo kat orang lain ataupun x bagi mama gi kerja...siap suh mama "cit" = "sit" supaya mama x gi mana-mana...
12. Dah pandai nyanyi few parts lagi "Aisheteru"...espicially part "A a a aa..aku.."
13. Dah pandai tolong mama with mama little project(apakah tu??tunggu entry seterusnya yaa...)
14. Dah pandai bagitau bila dah habis poo-poo,dah habis poo-poo Rizqullah mesti x mo orang dokong atau duduk sampai tukar pampers baru...dah abis "yak" Rizqullah akan bagitau mama atau bibik suh basuhkan...
15. Dah pandai minta "Kong"="dokong" bila malas nak jalan sendiri...tang ni mama menyampah sikit,sbb dah ler berat 12-13 kg..minta dokong plak lagi,haih..mencabar sungguh...
16. Dah cuba nak pakai kasut sendiri...kadang tu kesian mama tengok,terkial-kial je...tapi hati besar nak cuba sendiri jugak..marah bila mama tolong dia..
17. Dah pandai pilih baju yang nak dipakai...kalau x suka baju tu Rizqullah mesti x mo pakai..huhuhu..berkejaranlah mama satu rumah nak pakaikan dia baju...
18. Dah pandai angkat bon-bon bila nak pakai pampers..begitu jugak seluar,he tried to pakai by his own...
 
Dan banyak lagilah achievement Rizqullah...
 
Fuuuh,pejam celik,pejam celik dah 5 bulan ayah tinggalkan kami..and ayah miss to see all Rizqullah progress sepanjang 5 bulan nih...tapi itulah,kat blog ni lah mama pahatkan semua untuk tatapan ayah,untuk ayah tidak terasa ketinggalan dan tidak terasa kejauhan dari kami...dan alhamdulillah,lagi one month plus je lagi nih...selepas itu,blog ini akan dihiasi wajah2 kami bertiga kembali...jalan2,makan2 sana sini...
 
Awwww...tak sabarnya!!!
 
Okaylah,cukup dulu entry kali ni...lagi sekali..
 
Happy 21st month young!!!
my dear son Rizqullah....  
 
Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...
Have a nice and beautiful day!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics