June 30, 2011

I lap u,u lap me....**sigh**

"I Lap you...you lap me"
we are happy family...
Ehehehee...tajuk cam 18 SX je kann...hehehe...
Hahahaha...saje je nak cetuskan kontroversi sikit kat sini...
Sekali sekala kasi panas sikit itu tajuk utama...

Dah..dah..jangan pikir serong ek...
Ini adalah bait-bait lagu kegemaran Rizqullah....
Yang mama selalu dengar hanyalah word "Youuu"...itu jelah yang clear,yang lelain...hampppeeehhh....
Lagu mana lagi kalau bukan lagu tema Barney...naik hapal dah Rizqullah lagu nih...
Memang memberi pengaruh sungguh rancangan Barney pada kanak2...
Sib baiklah educational gak pengisian dia...
So,kira lepaslah inspection QC mama tuk Rizqullah tengok...


Ayah dok tanya-tanya camne anak dia kalau menonton Barney...
Jadi ayah...ini khas untuk you,anak kita yang dah pandai menonton dan demand Barney tiap2 malam...kengkadang siang hari pun jadi gak dia melayan citer nih...
Sib baik kat TV x leh main DVD Barney...kalau x menanah telinga semua orang satu rumah asyik2 dok ulang lagu Barney je....


Jom tengok aksi anak kecil ini yang ralit menonton Barney...
**Mama plak happy time ni sbb leh buat memacam benda lain...kalau ayah ada leh main lap-lap...hahahaha...opsssss,sila jangan pikir bukan2 yaa...**

Mama amik gambar pun tarak heran okay...
Dia dok gak ralit ngan Barney dia...
Si Dinosour kaler purple tompok hijau kat belakang,nyanyi dengan mimik muka yang sama...

Penuh ketekunan nih...
Langsung x kesah pun apa yang terjadi di sekeliling dia....

Sabar jelah..cuit bahu dia pun dia x heran...
Penangan Barney...kalah penangan Nora Elena...

Daaaannn bila Barney dah habis...
Rizqullah bantai sambung plak satu citer lain...
Yang ni mama tahu dari mana Rizqullah mengikut...
Rancangan TV favourite ayah...citer sengal yang selalu buat mama naik angin...
Tapi buat ayah dan Rizqullah happy dan gelak sakan...
Haiiihh...x paham mama,entah tang mana yang lawaknya....

Mesti ramai yang tertanya...
citer apa plak yang Rizqullah suka tonton selain Barney...

Itu dia....Rizqullah melayan citer Mr Bean plak...
Siap gelak2 cam paham je...

Tengok tu...dia dah duduk santai menonton kesengalan Mr Bean...
Haiiihhh...sabar jelah,jangan Rizqullah ikut kesengalan Mr Bean sudahhh....

Ini adalah antara rancangan kegemaran Rizqullah...dua-dua pun mula dari huruf "B"...satu rancangan education satu rancangan sengal tapi quite informative jugak sbb mimik muka pun Rizqullah leh paham apa yang Mr Bean tu sampaikan...haiiihhh,very the power of silent comedy....

Ayah mesti happy tengok dia ada geng nak menonton Mr Bean...haiiihh,mama gak sengsorang....tak perlah,janji 2 HERO mama nih happy sentiasa...itu pun dah cukup buat mama...both of you are everything for me...

Cukup dulu entry tuk kali ni...insyaallah,jika punya masa lagi...nanti mama update aktiviti my little Rascal....

Sehingga ketemu lagi...salam sayang buat semua...

~~Tammat~~

8 comments:

Pearl Kaz said...

alolo.. comelnye dia.. khusyuk btul tgk barney.. sampai muka mcm berkerut je.. hihi. sy dulu (1995) pun minat tgk barney. rasenye sampai skrg kot. haha.. dulu siap masuk contest nk menang patung barney..

abah khalisha said...

amboi suka betul dia tgk kartun ye..

soooooour said...

hahaha..pasni bg tngk cite ALONG la..A.L.O.N.G along!cerdik cergas pintar rajin..along bijak sekali!

Apeach Blogspot said...

pergh..terbaik..haha

fida said...

alah..comelnye dye tgk barney.

dlu2 mase fida kecik2 pon suke tgk barney dgn sesame street. :)

:D

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

semoga trs membesar dgn sihat adik comel ..:)

Amiirah Cassan said...

awww , comel je hero kecik ni , barney !!!!

Mama Rizqullah said...

Waahh..ramai betul peminat Barney gak yer...hehehee...

Apapun,thanks semua sbb sudi drop komen...sayang you guys semua...^___^

 
Real Time Web Analytics