June 21, 2011

✿Kenapa Pa & Ma??✿

***Fuh...seharian jugak ni mama x update blog...heeeeeee...
Mama sibuk ngan training yang diberikan oleh majikan mama...
Hope lepas ni mama leh communicate dengan lebih effective...^____^***


Huhuhu....banyak-banyak buku dan majalah kat umah...
Kenapa Rizqullah suka sangat baca majalah ni....
Haihhh...ini mengundang seribu tanda tanya pada mama...

Pelik betul...majalah ni jugak yang suka Rizqullah rebutkan dari mama...
Entah apa yang best sangat dia nak rebut majalah ni pada mama...


Inilah bila anak dah mula besar dan dah mula minat membaca...
Kengkadang tu...apa yang kita baca tu jugaklah yang dia nak sibuk-sibukkan...
Padahal buku sendiri dah melambak-lambak mama dia belikan...
Yang di tangan mama dia jugak dia rebutkan...


Kengkadang tu perkara yang buat mama naik angin dengan Rizqullah ialah...
Elok je mama baca buku ke,majalah ke,suratkhabar ke...
Rizqullah mesti sibuk nak parking bontot dia kat riba mama...
Lepas tu tunjuk itu ini kat bahan bacaan mama,konon2 tanya mamalah kaann...
Okaylah...x mo cakap banyaklah...let picture tell you the story...

Eheeem..eheeeemm...apa tengok-tengok???
Amboiii...jeling sinis kat mama ek nampak....
***Eh,ada ke perkataan tu??**

Jangan kacaulah mama...
Rizqullah is busylah...
I need to update my knowledge...
Takkan asyik nak baca buku A-B-C je...

Eh...mama,ada baby lah...
Comelnya dia...
Bila asyik kena kacau ngan mama...
Dia pindah plak tempat lain...

Pastu dia sambung kat atas kerusi ni plak...
Kerusi tu dijadikan meja plak oleh Rizqullah...
Heeeeeeee...rasakan,kali ni mama plak kacau dia membaca...
Kih...kih...kih...

Kusyuk betul dia membelek majalah tu...
Suka betul...
Mungkin sebab banyak sangat warna-warna menyerlah kot...

Mama..pleaseeeeee!!!
Don't disturb me...
Rizqullah nak membaca nih...
Nanti Rizqullah nak citer kat ayah camne nak jadi ayah dan suami Mithali...

Inilah dia bila anak dah semakin membesar...apa yang kita baca tu,itulah yang dia nak...alahai,Rizqullah,Rizqullah...ada je benda yang nak buat mama hangin satu badan kengkadang tu...mencabar kesabaran mama betul kerenah Rizqullah ni...yang pasti,Rizqullah memang menuntut 200% perhatian mama pada Rizqullah...


Mama faham sayang...you need loves from me and ayah...
And as at now ayah is still on the ship sailing through the sea to get some money for our family..sabar ya anak mama,sikit masa je lagi ayah akan bersama kita kembali....
**Huhuhu...ikut hati mama ni memang mama pun dah give-up...satu penantian itu merupakan satu penyiksaan tahu tak...**
Namun...mama kena juga redha dan tabah...sbb inilah jalan yang Allah swt dah tetapkan untuk mama dan Rizqullah...kita tidak diuji begini jika kita bukan hamba yang terpilih...
**ewaaah...mama memotivasi hati sendiri ni sebenarnya...**


Okaylah...kali ni saja mama nak share Rizqullah new passion...he likes to read all sort of book...hmmm,ikut jejak langkah siapalah agaknya tu yerrr???heeeeee...so,ayah please ready a lots of $$$$ for books okay...it's okay my dear prince charming Rizqullah,knowledge is more important...kalau Rizqullah minat membaca,mama tak akan sekat minat Rizqullah itu bahkan mama akan sokong setiap apapun yang Rizqullah buat...


Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics