June 25, 2011

Merindui-mu abah....

~~ Al-fatihah ~~

Hari ni entry mama Rizqullah di mulakan dengan Al-fatihah...
It's been 2 year sudah arwah angku meninggalkan kami...

Walaupun kami hidup dalam kerinduan pada dia...
Namun hidup masih perlu di teruskan...
Setiap kenangan yang kami ada bersamanya akan terus tersemat dalam ingatan kami...
Angku mesti sedihkan tengok orang2 yang di sayang ni sedih...
Macam abah@arwah selalu cakap...
Hidup mesti selalu happy,baru nampak muda selalu...
Ada masalah pun just let it be and gone...
Alhamdulillah abah...kami dah recover dari sorrow of missing you...
Apapun,abah tetap dalam hati kami setiap saat dan masa...

Hari ni ada kenduri arwah di Banting,tapi mama tak dapat nak pergi sbb kebetulan plak mama ada training go-kart racing petang nih untuk tournament IT next week...tapi Uci dan lain2 akan menghadiri majlis tahlil tersebut...mama doa dari jauh dan insyaallah raya tahun ni mama akan bawak Rizqullah gi pusara angku dia...walaupun Rizqullah x pernah jumpa arwah,tapi Rizqullah kenal kat arwah tatkala mama suruh tunjuk mana gambar angku...

Antara kenangan tahun2 terakhir bersama arwah...
Ketika mama Rizqullah masih anak dara...
Mama adalah anak kesayangan arwah dan teka siapa yang paling terimpact dengan kehilangan arwah...
**Maklumlah anak sulung...so,mama Rizqullah ni sangat manja orangnya...**
Hehehe..bukan mama ek,dah tentulah Uci dan adik2 mama...
Entah kenapa mama seakan tabah menghadapi pemergian dia...
Mungkin sbb mama have a perfect and quality moment dengan arwah setiap pagi...
Untung dan rezeki mama tiap2 pagi dapat cium tangan arwah sebelum keluar mencari rezeki, sambil tu arwah mesti pesan memacam kat mama...
Syukur punya abah yang sangat2 caring dan perfect...

Gambar FAMILY kami...
Gambar terakhir beramai-ramai camni dengan arwah...


Dan abah....ini adalah perasaan kami...




Semoga abah di tempatkan di kalangan mereka yang beriman dan dikasihi oleh Allah...


We miss you abah...


~~ Al -fatihah ~~


Hari ni pun genap 2 tahun Micheal Jackson meninggalkan kita semua...
Teringat dulu camne arwah minat sangat dengan Micheal Jackson...
Rupanya mereka nak kongsi tarikh yang sama meninggalkan kita semua...


Apapun...setiap kenangan yang arwah tinggalkan untuk kami adalah semangat kami dalam meneruskan kehidupan seharian kami...


Huhuhu..cukuplah entry kali nih...mama dah bergenang-genang air mata nih....


Till my next entry,salam sayang buat semua...


Hargailah setiap insan yang wujud dalam hidup anda....setiap satu dari mereka akan membawa secebis kenangan dalam hidup kita...


Salam...

8 comments:

echaRierie said...

Al Fatihah ~

Salina@IbuAqil said...

Al-Fatihah buat arwah..

soooooour said...

al-Fatihah....

Siti Arfah said...

Salam takziah buat mama sekeluarga . Al-fatihah. Moga arwah d tmptkn d klgn para solihin. Ameen .

kpah k-poh said...

sama-sama dah tak de abah...

niena shopping2u said...

Al-Fatihaha..
doakan kedamaiannya di sana :)

LYAfrina said...

al-fatiha...

ayah lya pon dh kembali ke rahmatullah.. sejak lya umo 5 thn lagi.. x sempat nk rasa kasih syg sorang ayah sepenuhnya...

apa2 pon kita doakan supaya org y tersyg tenang disana

Mama Rizqullah said...

Terima kasih semua atas komen2 diberi...huhuhu...

Pantas kan masa berlalu...pada yang telah pergi kita ingati mereka,jangan ditangisi pemergian mereka...

 
Real Time Web Analytics