June 1, 2011

Photoshoot??Park??Fun???

Errmmm...first time nih mama tak tahu nak letak tajuk entry apa...
Itu yang banyak betul question marknya atau dalam bahasa melayu tanda soal...


As usual sekarang ni asal hari Sabtu je...mama akan bawak Rizqullah jalan2 cuci mata kat Taman Jaya...dah jadi macam rutin Sabtu pagi plak sekarang ni ke sana...untuk bagi Rizqullah tengok kehijauan alam dan juga mama nak Rizqullah seeing other kids playing and enjoying his days...alhamdulillah,mama nampak Rizqullah cuba nak berkawan...cumaaaaaaaaaaaa kawan yang Rizqullah pilih tu tak sesuai ngan usianya yang baru setahun tu...haih,nak berkawan dengan orang yang lagi besar dari dia...tak padan sungguh budak ni tau....


Dan since dah macam tu...alang2 jugak mama pun memphotoshootkan sikit aksi-aksi Rizqullah di Funpark,Taman Jaya....sekali-sekala amik gambar sesaja anak kesayangan saya ni...nanti bila ayah balik...boleh mama dan Rizqullah plak yang jadi model...


Inilah hasil tembakan mama yang tak seberapa...


Maklumlah,suka-suka je amik gambar camni...
Oh,kali ni entry mama will be less caption...

My 20 months old toddler...


Rizqullah and Mama...
Sempat lagi berposing berdua... 

Alahaaii...kesiannya dia...
Main sorang-sorang....huhuhu...
Kaaannn best kalau ayah ada... 

Buai laju-laju...
Sampai hujung sena...
Apa dalam baju...
Sekuntum bunga cina...
Alahai...masyam je anak mama ni...
Rindu kat ayah yer...


Ini adalah antara aktiviti yang sudah pun menjadi rutin mama dan Rizqullah tatkala ayah tak der bersama kami...berjalan ke mana-mana berdua-duaan sahaja...lagi one month plus to go and we are triplets again...weeehooo!!!tak sabar nak bertigaan balik..Rizqullah pun malam tadi sampai mimpi2 sebut "ayah"...Ya Allah,kesian betul ngan anak kecik ni...


Kalau management syarikat perkapalan yang ayah sedang bertugas ni boleh buat consideration untuk tahap maximum seorang marine engineer mahupun anak kapal yang lain adalah hanya 4 bulan kan bagus...sebab mereka jugak manusia dan mereka juga punya kehidupan di darat ini...bukan tak tahan hidup camni...tapi sayu melihat anak yang merindukan ayah mereka...korang yang duduk atas kerusi empuk dan berakon tu mungkin tak merasa apa yang orang lain rasa...tapi cuba renung-renungkanlah jika anda berada di tempat mereka..tak pun sekali-sekala turunlah ke kapal dan lihat sendiri kehidupan mereka....dah lah bonus pun nan ado...aduuuh,siapa kata best kawen ngan marine engineer??best bila dilayan manja oleh mereka je...tapi dari segi tugas mereka,memang makan hati tengok layanan company tu...


Opsss...terlebih-lebih plak mama meluahkan ketidakpuasan hati,maybe terlalu lama sangat berpisah dengan kekasih hati membuatkan mama tension...Ya Allah,tabahkanlah hati kami dalam menanti kepulangan insan kesayangan kami...


Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...

6 comments:

Ummi said...

mas..asben mas p 6bulan ke?bukan 4?

Maslina Roslan said...

Kak Kin,

6 bulan...sbb dia x buat lagi COC,tapi dia kata ada COC pun tak tentu dapat naik 4 bulan je...mesti kena lajak gak nanti,sbb dah tak cukup org...huhuhu...

Alaaaa..kak syikin,boleh caya ke 4 bulan yang dijanjikan tu...asyik2 kena extend je selalu...=(

fisa othman said...

alahai kesiannya dia...sayu je hati...ermmm irfan tak tengok ayah 1 hari pun dh lain macam dia...

restu resort said...

pengorbanan 1 keluarga..

Maslina Roslan said...

Fisa,

Itulah...tiap kali dia tgk budak2 lain ada ayah..mesti muka dia sayu je...huhuhu...

Maslina Roslan said...

Restu Resort,

Pengorbanan demi dapatkan yang terbaik untuk anak2...

 
Real Time Web Analytics