June 23, 2011

Rizqullah on Facebook??**wink..wink..**

Eheeeeemmmm...eheeeeemmmm...
Hambooiii...hamboooi...haaambooii...
Belum cukup umuq dah ada hati mau ada FB yer anak mama nih...


Ada ke orang nak friend ngan Rizqullah yang x cukup umuq lagi nih???


Kalau ada pun mesti mama dan ayah je kot...ekekeke..
Maklumlah Rizqullah belum ada lagi rangkaian kawan-kawan yang boleh dikategorikan sebagai SAHABAT...
Tak perlah ya sayang...nanti dah besar Rizqullah buat sendirilah yer account FB Rizqullah...
Meanwhile tu,layanlah dulu apa yang ada...


Dan macam biasa...memalam hari sekarang ni...
Mama mmg x dapatlah nak pegang notebook mama...
Kalau Rizqullah dah masuk bilik dan selagi mata dia terbuntang...
Selagi itulah,mama hanya dapat menjeling je tengok gelagat Rizqullah meng'conquer' dan menghakmilikkan diri sendiri notebook mama tu....
Dan jadi macam rete dia je plak...
tapi satu je yang buat mama bangga dengan Rizqullah is...
Walaupun ada bermacam-macam mak nenek benda yang attach to mama's notebook...
Rizqullah tak kacau pun dan sekali je mama cakap kat dia...
"Don't touch this,this and this.."
Alhamdulillah...Rizqullah faham dan ikut pesan mama...


Dan macam biasalah kaaannn...dah nama pun blog ini didedikasi khaskan untuk anak kecil saya ini...harus saya tepek kat sini semua keletah dia yang selalu buat saya tersengih bagai orang gila depan PC...hehehe...**rasanya seme mak2 pun buat cam saya kat opis kan..bila bosan,tengok jap koleksi gambar2 anak...pastu senyum kambing depan monitor...hehehe...***


Dah,jom layan antara koleksi gambar2 yang buat saya tersenyum dan penyuntik semangat saya dalam melalui hari2 saya yang kian sunyi ini....

Gaya duduk dah macam budak besar je...
Dah pandai bersila sekarang nih...
Padahal baru je setahun 9 bulan...

Errrkkk...chatting ngan sape tu sayang???
Senyum kegembiraan nampak....

Haaa...itu dia...
Senyum lagi depan notebook mama...

Oooo...geli hati ke baca status-status orang ian???
Siap tunjuk2 kat mama lagi nih...

Okay mama...hari ni Rizqullah tolong updatekan status FB mama...
Apap nak taip nih mama??

Haihhhh...sakan betul dia senyum kannn...
Happy okay dapat hijack notebook dan FB mama...

Okay mama...apa nak taip nih???
Rizqullah taip depan dulu...nanti mama sambung yerr...

Okay...dah click 'share' dah...
Happy reading semua!!!


Haaa..inilah antara aksi Rizqullah bila dapat hijack notebook mama...bagai notebook tu dia yang punya...tak per,pasni Rizqullah sila hijack notebook ayah ya sayang...hehehe...dah berbulan dah kan Rizqullah tak conquere notebook ayah...so,ayah...please get ready yaa ayah...hehehe...

Hohoho...lagi sebulan lebih je ni tinggal...pasni leh peluk kuat-kuat kita bertiga...yiippiee!!!suara ayah pun semalam bunyi cam dah bersemangat balik sbb x lama lagi dapat jumpa dan cium puas2 2 orang yang bertakhta dalam hati dia kannnn...lama tuuu 6 bulan ni,setengah tahun just fly camtu je(rugikannnn)...so,bagi sesiapa yang senasib cam mama...yeah!!!we are super-duper superwoman okay!!!so,be proud of ourselves...jangan plak ada yang terasa pada yang less 6 bulan tunggu hubby anda balik...anda pun super woman jugak,cuma anda sangat bernasib baik tidak seperti kami,jadi haruslah anda bersyukur kerana penantian anda tidaklah selama kami ini...


Okaylah...cukup dulu entry kali ni...mama is so happy coz I'm seeing world in difference view now...elok jugak sekali-sekala attend workshop tuk boost up balik semangat yang hilang...itulah,kengkadang kita ni mudah lupa apa ilmu yang pernah kita ada...hehehe...


Apapun,harap semua having a good day hari ni...esok dah Jumaat,so chillax hari ya...


Till my next entry,salam sayang buat semua!!

12 comments:

yat mama qiestina said...

heheh cheeky laa rizq :)

dah tak lama lagi bole polok2 ayah..mmg salute laah mas, 6 mths tu.korang mmg bebetul hebat.proud of u :) takpe pasti ada hikmah kan sebalik seme ni mas..

Mama Rizqullah said...

Hahaha...cheeky ke??mama dia rasa tercekik dah...dah lah pandai cakap dah sekarang ni..penat melayan cakap dia je...x layan dia tarik muka kita suh pandang dia...

Itulah yat,tak lama lagi je nih..adoi,x sabar plak rasanya...6 mnths yang membazir je sebenarnya..huhhuhu..kesian kat anak je,saya ok lagi..6 bulan sekali baru dapt jumpa ayah dia...haih...

AzieMan said...

hi mas,ensem jugak ank mas nih..bolelh berbesan kalo ank bongsu akk gurl lgi hahahah..tp blum ppreggy lgi tau..riz cute!

Chempaka Aziz said...

salam Mas.

sy pun pnya anak lelaki 2 thn 1bln.mmg sama jugaklah perangainya pandai meng'onkan' laptop ni.memang berebut nak guna.time kita nak menaip tulah time dia jugak nak online...hihii..ni pandai request u tub( you tube)! tak pun dia kata nak net,nak net (internet).mmg dasat bdk2 zamn skrg ni.asik kene ozom dgn dia dulu nak guna laptop.dia pun nk tgok citer dia gak kat YT.emmm...mlm @bla dia tdo je baru blh nak kita nak kontrol laptop ni.

nak tya; hubby pun kje oustation ke? samalah.nampaknya blhlah kita berkongsi cerita yg sama.bkn apa,hanya org yg berjauhan dgn hubby sahaj yg mahu memahami.

Shiela Latif said...

comel :)

Mama Rizqullah said...

Kak Azie,

Biasa2 je dia kak azie...biasalah budak2...ikut iras pak su dia...

Ewaaahh,akak nak tambah lagi ke??x mo boy ke plak??

Anonymous said...

Mas mmang nk tambah lgi sorang tp harap bby boy ler nnt dpt brkwn dgn abg riz hee.tp kalo gurl jugak brbesan lh ye

Anonymous said...

Mas mmang nk tambah lgi sorang tp harap bby boy ler nnt dpt brkwn dgn abg riz hee.tp kalo gurl jugak brbesan lh ye

Mama Rizqullah said...

Salam Chempaka,

Salam kenal dari saya ya...haaaa!!itulah,dia je nak conquere notebook sekarang ni...kalau dulu memalam boleh gak saya post entry..sekarang ni,mmg x der chance langsung...huhuhu...

Hubby saya belayar,jadinya 5-6 bulan tak jumpa kami..betul tu,hanya yang mengalami akan memahami camne hidup tanpa lelaki yang bergelar suami@ayah di sisi...saya ok je lagi,kesian kat anak...selalu sebut "ayah,ayah"...
Tersentuh hati tengok dia bila dia rindu ayah dia..

Mama Rizqullah said...

Shiela,

Alahaiii dear...maaf sangat dah lama x singgah baca keletah anak2 teruna shiela...nanti mas gi singgah ya...^___^

Mama Rizqullah said...

Anonymous@Kak Azie,

Boleh2...nanti saya kuar form buat menantu...ekekeke...

Dah besar nanti dia baca komen ni mesti tanya2...hehehe...

Anonymous said...

Hahahah iyolh mas :p

 
Real Time Web Analytics