June 6, 2011

Si burung hantu....

Adooooooooooiiiii....
mengeluh panjang sekarang ni mama dengan Rizqullah....entah kenapa this lately suka sangat tido lewat...ada je plan dia tuk isi waktu malam dan time mama nak tido itulah dia suka buat memacam...there is a lot of thing yang Rizqullah suka buat bila dapat masuk ke bilik...antaranya adalah....


Watching BARNEY...sekarang ni macam mama penah cakap in my previous entry...mama tak dapat dah nak update blog memalam sbb Rizqullah dah conquered notebook mama...dia sibuk nak buat memacam...haih,sabar jelah...sampai FB pun mama kengkadang x sempat nak jenguk kengkawan lain...siap ada yang kecik2 hati dengan mama lagi..huhuhu...sbbnya mama Rizqullah tak balas comment atau PM dari dia...


Maaf sesangat pada yang terasa hati itu...terus terang mama Rizqullah cakap,saya sangat sibuk orangnya...siang hari sibuk urusan di pejabat,manakala malam pulak sibuk dengan urusan anak dan diri sendiri...kadangkala saya terlepas pandang benda2 remeh di FB ini...maaf sekali lagi dari saya andai saya buat teman itu berkecil hati atau terkilan pada saya...saya hanya manusia biasa...


Okay...dah cukup citer pasal tu..jom tengok aksi burung hantu kecik saya ni...naik pening kepala mama dia dengan obsesi terbaru dia...'berkemas' bilik di tengah malam dan jugak menonton barney hingga larut malam...


Dear ayah,balik nanti please take over yerrr...mama nak tido dengan lena di malam hari...sbb esok harinya mama nak kena gi kerja...

Buat-buat plak baca buku...

Dah main plak...
Dibelek-beleknya toys tu...

Tekun betul dia membelek-belek toys dia...
Bila mama panggil pun buat2 tak tahu je...

Sampai keluar-keluar lidah dia...
Nak show kat mama yang dia tengah tekun...

Dia buat-buat tak tahu je bila mama panggil dia...
Pura-pura pekak je bila mama suruh dia tido...


Ini adalah antara ragam Rizqullah sekarang ni yang tak mahu tido awal...ada je benda yang dia nak buat sampai jarum jam tu menunjukkan ke pukul 12 tengah malam...walaupun dah tak der lagi menangis-nangis tengah malam...tapi kengkadang tu sangat-sangat mencabar kesabaran mama untuk melayan kerenah Rizqullah...dah lah mama penat dengan kerja di siang hari..malam plak melayan Rizqullah yang macam2 sekarang ni...mama tahu Rizqullah cuba dapatkan perhatian dari mama sbb ayah tak der kat sini...mama cuba berikan yang terbaik untukmu...

Tapi tido yang cukup adalah untuk tumbesaranmu sayang mama...Rizqullah kena cukup tido dan rehat untuk memberi peluang pada otak untuk berkembang dengan baik...dan untuk jadi anak yang cerdas dan cergas...


Opssss...tengok mama dah start membebel plak...apapun,mama sayang Rizqullah dan mahu Rizqullah membesar menjadi anak yang soleh dan sihat...


Okaylah..nanti ada masa mama update lagi...sekarang ni mahu focus dengan kerja yang melambak-lambak nih...


Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua yang sudi singgah ke sini...


Have a nice and pleasent Monday!!!


Selamat bertugas bagi mereka yang bekerja dan selamat bercuti bagi yang bercuti...

4 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alahai!! Dulu Aqil pun mcm ni jgk mas.. Kadang sampai 3 pg x tidur kalo dibiarkan.. Penah sampai subuh x tdo.. Mmg tension.. Risau pun sama sbb dia x ckup tdo kn.. Last2 terpaksa guna cara lain utk ajar dia ckup je pukul 10 WAJIB tido.. Mula2 dlu melalak jgk.. Tp lama2 dah bleh ikut rentak dia kene guna taktik nak ajak tdo.. Skrg ni dia yg automatik tarik tgn ina msk bilik tdo tepat 10 mlm walaupun hari cuti.. Kadang ina plak geram sbb cite kat tv tgh best dia ajak msk bilik tdo.. heheheheheheh

cikida said...

heheheh,,cian ibunye,..ngee..xpe2..rezeki anak2 ni..comell je..;)

Maslina Roslan said...

Sal,

Itulah,kalau ajak tido awal mesti dia meraung x mo tido...sekarang ni lagilah,dah pandai cakap "Tak Nak"...tak Nak memanjang je...huhuhu...

Geram bila kita dah penat tapi dia x penat lagi...huhuhu...rasanya kena ikut cara Sal kot...paksa dia tido...hehehe..

Maslina Roslan said...

Cikida,

Huhuuhu...kesiankan...nak tak nak kena layan gak,sbb siang hari dah tinggalkan dia demi mencari rezeki..=(

 
Real Time Web Analytics