June 26, 2011

Sneak Preview : The FUN REMPIT day!!!

**Event on 25 June 2011,Saturday**

Fuuuhhh!!!semput napas semalam...
Seharian bermacam2 aktiviti kami berdua...
Naik semputlah mama jugak semalam...

Just a simple update je dulu apa yang atau dalam bahasa simplenya...
"SNEAK PREVIEW"
Bukan SNACK PREVIEW tau...hehehe...

Mama tak sempat lagi nak edit picas-picas yang melambak-lambaks dalam harddisk...
Tapi as mention above...
Sneak preview je apa aktiviti kami seharian di hari Sabtu...
Tatkala ayah tiada di sisi kami...

Pepagi lepas Rizqullah sarapan dan berehat few minutes...
Mama cergas dan pantas siapkan kerusi dan kawasan untuk trim rambut Rizqullah...
Rimas plak mama tengok rambut dia yang cam serabai tu...
Nak bawak gi kedai Ravi...alahai,karang bergema plak suara Rizqullah satu bangunan...
Payah...payah..
Jadi,jalan terbaik...mama jelah jadi tukang potong rambut...

Dan ini adalah hasilnya...
Sebelum dan selepas...
Gambar yang sebelah kiri adalah sebelum...
Dan gambar sebelah kanan adalah selepas...
Bagi trim sikit rambut dia...
Dan sangat2 mencabar betul potong rambut anak teruna nih...
Macam olat je...tak reti dok diam...
Confirm bila ayah balik nanti,memang ayah caras habis rambut Rizqullah nih...
Haihhhh...

Dan selepas itu...
Kami merempit plak ke Cyberjaya...
Kami telah pun menjejakkan kaki ke sini

|

|

\/
Apa yang best di sini...
Entry yang lain mama citer yerrrr...

Di sini kami bertemu dengan mereka ini...

 Siapa plak mereka nih???
Mereka adalah teammate mama...

Apa tujuan kami berada di sini??
Inilah kerejo kami...

Kami meremmmmmmmmmmmmmmmmpit!!!!!
Mama sempat lagi berpeace...
Padahal dalam perut dah macam2 rasa...
First time nih main go-kart...
Citer selanjutnya...
Entry lain sajalah ya...

Dah puas meremmmmmmmmppittt...
Apalagi...jom kita balik!!!!

Syooookkk okay sekali-sekala buat benda bersama diluar opis nih...
Haiiiihh...ini antara satu reason mama dah malas nak tukar kerja lain walaupun rezeki datang menjelma...
Happy kerja dengan mereka2 ni...walaupun kengkadang tu memang tension dengan bermcm benda nak kena settle dan dateline tak relevan langsung...
Tapi kalau dapat boss best and understanding,benda susah pun jadi senang...

Dan setelah itu...mama dan Rizqullah sambung jenjalan lagi ke satu2nya shopping complex yang ada di Putrajaya...mana lagi kalau bukan Alamanda...
Singgah sini kejap sbb mama nak kena ganti baju baru...
Baju yang ada kena minyak plak masa merempitsss...
Ceeehh!!sabar jelah kannn....
***Alasan terbaik gak tu beli baju baru dan jeans LEVI'S baru...Thanks ayah for the sponsorship...**

Tengok tu...happynya Rizqullah...
Happy betul dak kecik sorang ni dapat lari sana sini...
Mama yang risau takut dia jatuh...huhuhuhu...
Apapun,mama dah dapat baju baru!!!


Full entry???nanti jelah yer mama update...sekarang ni mama and Rizqullah nak siap2 gi holiday...yipppiee!!!!holiday mood is ON babeh!!!


Kat mana kami nak holiday kali nih???
Tak jauh mana pun...kami ke PD je...aunty Yana and Kizkiz,we are coming okay...see you both soon..miss you both lah so much...


To ayah...thanks sbb bagi izin mama holiday ngan Rizqullah..too much stresslah sampai x leh nak tunggu u balik...6 months is toooooo damn much lah sayang...


Till my next entry and updates....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Happy Sunday!!!Have pleasent Sunday ya...


**Insyaallah,kalau masa mengizinkan...akan bersiaran dari PD...**

1 comments:

el said...

wahhh rempit go kart
el mmg tingin nak drive go kart ni
kt penang xde plak..ke el x cuba carik..nti kalo ada nak coba lah..muka kamoo xcited bangat tu hehehe

 
Real Time Web Analytics