June 3, 2011

When he 'washing' TeeVee...

"I'm washing...I'm washing...
I'm washing TeeVeee..."


Eh...silap lirik plak mama Rizqullah nih...


"I'm watching...I'm watching..
I'm watching TeeVee.."


To ayah...mesti ayah tertanya-tanyakan camne aksi dan keletah anak kita sekarang ni while watching TeeVee...dalam usia setahun 8 bulan ni,anak kita dah mula faham apa yang kita cakapkan mahupun apa yang appear kat TV...even dia dah ada rancangan favourite dia dah sekarang ni and guess what...his favourite TV show is MR BEAN!!!dusshhhh!!!ini sebiji okay perangai you...apalah best sangat citer tu???ya,I know what's the answer...sbb dia sengal kannn...haih,ini dah berjangkit sorang lagi penyakit menonton Mr Bean...so,mama terpaksa pasrah jelah melihat 2 lelaki penting dalam hidup mama suka menonton Mr Bean....beside Mr Bean,Rizqullah pun suka tengok Barney show...


Barney plak dah jadi acara wajib setiap malam to be aired in mama's notebook..itu sebabnya sekarang ni malam mama dah tak update blog...sbb notebook mama dah kena conquered by Rizqullah....dari satu CD ke CD yang lain..haiiiiyaaa!!!ini pun satu masalah untuk mama...so ayah,lepas balik nanti notebook ayah tu silalah jadi panggung wayang tuk Rizqullah ek...hehehe...


Okaylah...ini antara obsesi mahupun keletah terbaru Rizqullah,ada je benda yang nak buat untuk dapatkan perhatian dari mama...I know sayang,most of my time is in the office dan ayah plak jauh dari kita...I understand how your feel my dear son...sabar ya...This all is for our family future,banyak yang mama dan ayah planned untuk kita sekeluarga...


Dan seperti biasa...jom tengok aksi Rizqullah watching TV,khas untuk ayah yang tertanya-tanya camne anak dia sekarang ni...


Layaannnn....

Controller kat tangan yerr...
Jangan harap dapat tukar channel lain....
Siapa tukar Rizqullah switch off TV...

Suka betul dia tengok Mr Bean dia..
Macam faham je...
Jangan Rizqullah follow kesengalan Mr Bean sudah...
Mau high blood pressure mama nanti...

Penat duduk...
Landing plan kat sisi....

Mata tetap bertumpu kat TV...
Sila jangan kacau yerrr....
Yang pasti controller Astro dan TV...
Rizqullah yang jaga...

Ermmmm...mama,channel Disney mana yer???
Which number should I press??

Itu dia...
Ala-ala tuan besar okay...

Mama buatlah apa2 yang penting please jangan kacau my favourite show...
Sikit pun dia tak heran masa mama amik gambar2 dia ni...
Kalau tak selalu...satu snap je dia datang nak tengok hasilnya...
Addooi...macamlah nak kuar magazine gambar...
Tapi okay gak bila Rizqullah tengah kusyuk tengok TV...
Mama leh snap gambar2 Rizqullah dengan aman...hihihi...

So ayah...this is some of Rizqullah happy faces and keletah while watching TV...as you know,Rizqullah pun dah pandai cakap few words and try to sampaikan apa yang dia mahu using the correct word and intonation ...mama tahu ayah rasa rugi tak dapat tengok semua progresss anak sulung kita ni...sabar ya sayang,apa yang kita berdua buat ini adalah untuk kesenangan keluarga yang kita bina bersama ini...mama harap tiadalah orang yang irihati mahupun cuba nak cucuk2 jarum dalam perkahwinan kami ini...doakanlah perkahwinan kami ini bahagia dan berkekalan hingga ke nafas terakhir kami...tak baik nak busuk2 hati sesama manusia ni...seperti yang mama pernah cakap,rezeki itu tidak akan datang bergolek kat kaki tanpa usaha dan pengorbanan...


Opsss...terlari tajuk plak,huhuhu..tertiba masuk mode emo-emo plak...apapun,ini pun peringatan untk diri mama sendiri...while I'm young,I'll build my own empire and also menabung untuk hari tua nanti.Supaya mama tak akan susahkan anak2 mama nanti bila mama dah tua...macam pesan arwah angku pada mama dulu,masa mudalah kita beringat,dah tua nanti tak akan menyusahkan orang lain...huhuhu...dan ada betulnya cakap arwah angku tu,sekarang ni..selepas pemergian dia,kami alhamdulillah...hidup cukup makan dan minum hasil dari sikap berjimat cermat arwah angku dulu...so,mama harap Rizqullah pun dapat belajar dari sesuatu dari sikap arwah angku ini...janganlah membazir pada benda yang bukan-bukan,cukuplah hidup dalam kesederhanaan...


Cukup dulu bebelan mama tuk kali ini...till my next entry and update...salam hari Jumaat buat semua...semoga hari ini memberi seribu sinar dan keceriaan dalam hidup anda...


Have a nice and beautiful day!!

6 comments:

maszmadi said...

wah pandai tengok mr bean yerk... gelak jerk tau, jangan ikut perangai dia.. k rizqullah..

Maslina Roslan said...

masz,

Itulah..suka bebetul dia tengok Mr Bean...risau kalau dia follow perangai je..huhuhu..habislah mama dia nanti kalau dia ikut Mr Bean..

NORLIDA said...

amboi pandai konker controller yer..;)

tgk Maz amik gambar Rizqullah sume cntik2 je, tp kalau nak ambil gambar Annessa, xdan nak snap die dah lari nk tgk hasilnyer..huhu

ira-yoshida said...

comel..(^,6)

tgk tv or tv tgk dia? hehe

Maslina Roslan said...

Ida,

Itulah..sekarang ni kalau tukar channel lain mmg dia akan merajuk...ish,susah betul sekarang nak tengok TV..huhuhu...

Biasa2 je Ida amik gambar2 Rizqullah nih...kebetulan dia tengah duduk diam...kalau x sama gak,asyik blur je sbb dia dok gerak sana-sini...huhuhu...

Maslina Roslan said...

Ira,

Thanks dear...sinar hidup akak dak kecik nih

Dia mmg suka tengok TV..

 
Real Time Web Analytics