July 11, 2011

@Alamanda pulak...

**Semalam dah tajuk macam serius sikitkannn...hari ni bagi ceria sikit...**


Tajuk tak berapa nak kontroversi kan...
Ini actually sambungan entry sebelum nih...
Dah penat2 main go kart...its time to shopping sikit...
Huhuhu...sedih sbb pas abis main go-kart tu...tetiba tengok baju dan jeans mama habis kotor kena minyak kart tu...grrrrrrrrrrr...geram je,dah ler plan nak jenjalan kat Alamanda pas main2 go-kart tu...


Sabar jelah yerrr...apapun,banyak shops kat situ kan...leh je beli baju baru tuk ganti...hehehe..and that's what mama did...anyway,i din get the dirty shirt spoiled my day!!..and mama tahu,kalau ayah ada pun with us...dah tentu dia pun akan suh mama beli je baju baru...dush!!!i din know all this while my hubby is implementing the LOA....
**apakah LOA???hehehe.....something with thinking positively***


Dan as usual...this is some picture collection yang sempat mama captured during the visit to ALAMANDA... 


We were here!!!
Alamanda...the only shopping complex in Putrajaya...
**Huhuhu...since dah camtu,dah tentu penuh je...lagi2 time weekend...**

 Rizqullah is waiting food to arrived at TCRS...

 Mama and Pak Su...
Mama leh smile lagi walaupun baju tgh kotor...
Muahaha...selamber...
Makan dulu then baru cari baju baru....

Pas makan mama beli one new jeans and 2 helai baju...
After that...kami pun apalagi...pusing2lah Alamanda...masa pusing2 tu terjumpa plak tempat main tuk kanak2...if i not mistaken depan Parkson kot...can't remember exactly where...apapun,Rizqullah dah verseri-seri muka tengok ada ramai rakan2 yang tengah bermain kat situ...terus dia nak berlari-lari nak join sama...


Some of his picas while playing at the FunPark...
Happy habis dia kat sini..
Siap x mo balik lagi...next time ya sayang kita datang lagi...
Insyaallah...

Lepas Rizqullah main2 kat situ around 20-30 min kot...kami mula bergerak...yelah,jam pun dah tunjuk kul 6 lebih...karang pukul berapa plak sampai umah kannn...jadinya harus mulakan langkah kaki untuk balik...

Dan sebelum balik...sempatlah kami semua berjalan-jalan disekitar Alamanda tu...

Ahaaa...ini pose dapat tangkap ini budak...
Suka betul dia dapat lari then acah-acah mama dia kat tepi kolam...
Sangat kecut perut bila tengok Rizqullah gi tepi kolam tu....

Tengok tu...kan happy face of Rizqullah...

I'm here!!!!
Cop cap kaki kat sini...ekekekek...

Dan pose tak boleh blah dari anak saya ni...
Sekarang ni dah pandai nak pose2 dah bila nak amik gambar...
Haiiiii...Rizqullah,bikin mama gelak je tau...


Lepas tu...kami pun bergerak balik...sbb jam dah menunjukkan pukul 6 lebih...nanti bibik balik lambat plak kalau kami sampai lambat kat umah...kesian bibik...dah satu hari kerja tgkkan Rizqullah...


Walaupun we have the happiness jalan2 kat sini bersama....tapi mama tahu terselit dalam hati Rizqullah..."Alangkah bagusnya ayah ada bersama..."...huhuhu...please sayang mama,tiap kali Rizqullah tengah berlari-lari sambil tersenyum..acapkali anak mama ni berhenti dan melihat kanak-kanak lain bersama ayah mereka...tiba-tiba plak senyuman pada wajah Rizqullah hilang dek kerana melihat kanak2 tersebut bersama ayah..bersabarlah sayangku Rizqullah..hanya tidak berapa lama lagi je ayah akan bersama kita..walaupun tempoh bersama tidaklah selama mana....tapi mama harap cukuplah untuk mengubat rindu di dada Rizqullah...


Be strong my dear son...insyaallah,sampai masa nanti kita akan bertiga kembali dan ayah tak perlu lagi tinggalkan kita berbulan-bulan lamanya...


Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!!

6 comments:

soooooour said...

wah....shopping sakan...

ummi nia said...

betul kak..tmpat mainan tue tepi parkson..pic yg ada tulisan alamanda tue cantik sgt..

Mama Rizqullah said...

Soooour,

Setelah sekian lama x shopping...hehehe...itupun terpaksa..kalau x shopping mata jelah...

Mama Rizqullah said...

Umminia,

Hehehe..dah hafal ek kat alamanda tu..saya gak x hafal2 alamanda tu...tapi One Utama yang besar tu bleh plak hafal...huhuhuhu

yudi said...

wah,Rizqullah si calon model,masi kcil dah pandai fose..

Mama Rizqullah said...

Yudi,

Model???ish...biar aja dia jadi orang biasa...mamanya x mahu dia jadi model..biar jadi orang ilmuan..^__^

 
Real Time Web Analytics