July 17, 2011

Castle..castle...made from sand...(Episode 2)

Mode : Syyyookk worr main pasir...


Place : Blue Lagoon,PD
Date : 26th June 2011


Ahaaa...dah besar panjang ni,syok plak join Rizqullah main pasir...Hahaha...
Yeerrr...ada yang nak cakap mama Rizqullah ni macam budak2???
Yezzaaa...i'm still young okay...tak masuk 3 series lagi tu kira mudalah ek...cuma x cukup belia je dah sekarang ni...apapun,ini bukanlah tajuk utamanya pun...saja bagi intro entah apa2 je...heeeeeeeeee....


Ini actually adalah sambungan entry activity pantai kami..pas dah penat berendam dan membasahkan diri dengan air laut...it's time to build the castle...tak dapat castle betul pun,buat main2 pun jadilah kannnn....


Dan macam biasalahkan..tak akan meriahnya blog mama ni tanpa gambar2 pemudah bicara...jom layan kami semua sibuk buat 'Istana Pasir' kami...siap ada budak jeles lagi tgk Istana pasir kami nih...alahai,cian adik tu...

Us...
Tapak binaan istana telah pun dikenal pasti...

The main contractor....
Sibuk gali pasir dan siram air...
Hehehehe...layaaannn....

Kusyuknya Rizqullah building castle...
Siap terjelir-jelir lidah lagi....

Tengok tu...dah pandai isi air dalam bekas tuk kuatkan structure pasir tu...
"Sooo clever..."

Ahaaa!!!caught in the act!!!!
Kalau dah anak lelaki tu...tetap lelaki...
Pandang awek yer anak mama nih!!!
Tak pandai yang kecik.... 

See ayah...he is clever to pick up water and bring back to the castle based...
Anak sapalah ni???
**kembang bontot jap sbb Rizqullah dah mula independent** 

And last but not least... 
Renungan jauh Rizqullah ke tengah laut mencari ayahnya yang entah di koordinat mana... 
Ayah...please come back... 
We miss you so much...cukuplah half a year terbazir begitu saja... 
Mama and me need your love and companion... 


Okay...ini adalah antara aktiviti kami ketika berada di pantai Blue Lagoon nih...dekat 2 jam jugak berendam kat sini...yang paling haru ialah...Rizqullah tak mo balik!!!grrrrrrr..malu mama sbb Rizqullah jerit "Nanak Lik" bila mama tanggalkan baju dia dan ajak balik...
Next time kita datang lagi ya sayang...kita tunggu ayah balik...next time kita singgah Cherating mandi laut kat sana...


Apapun...picas yang paling mama suka ialah tatkala Rizqullah kantoi pandang awek...haihhh,bila tengok balik koleksi gambar terus mama tersenyum...boys will be boys...tak kiralah kecik mahupun besar...


Rasanya cukup tuk kali ini...till my next entry tentang holiday kami nih...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!


***Ohhh!!!lupa nak cakap...semalam mama having a wonderfulll day...tapi kesian Rizqullah kat umah...huhuhu..**

4 comments:

Miss Y and Her World said...

amboiiiiiiiii. kecik-kecik lagi dah pandai ye usha awek. comel lah beliau.best dapat mummy yang suka melayan ;)

Kau Jantung Hati
Awak Curang. Semua Salah Saya

mr pot n mrs lat said...

blogwalking . .
baca entry . .
and ,
tinggalkan jejak . .
sori lame x jenjalan sini . .
jom jom ke blog kami . .
ada entry baru :)

ibunaznoy said...

seronok dapat main pasir tu..^_^

echaRierie said...

comelnyer ank akk..
err..pandai usha awek pula tue..
hehe

 
Real Time Web Analytics