July 28, 2011

Happy for everybody!!!

Meriah gitu forum kat Wall FB Persatuan Geng Kapal...
Semua memperkatakan tentang Merit dan Bonus...
Tak lupa jugak increment gaji suami masing2....
Inilah bahagianya bila hubby masih bertugas dengan syarikat perkapalan gergasi di Malaysia...
Insyaallah,ada bonus ataupun merit tuk mereka...
**dah kena kurung lebih 4 bulan atas kapal,patutlah ada sedikit habuan kannn...tapi sikit je ke????opsss...**

Walaupun bukan semua yang dapat...tapi pada yang dapat tu...
Tahniah untuk anda...gunakanlah rezeki itu sebaik mungkin dan sebijak mungkin...
Pada yang tak dapat macam ayah Rizqullah...bersabarlah,mungkin ada rezeki lain untuk anda...bagi kami plak...it's okay,alhamdulillah...rezeki kami masih ada..mama's increment and bonus is also around the corner je nih...harap2 lebat dan hebatlah bonus mama tahun ni...lebih banyak sikit ke dari tahun lepas...
**ahaksss...mudah2an Allah swt murahkan rezeki kami....**

Tapi semua ini dah x penting bagi mama...
sekarang ni,yang paling penting bagi mama ialah...
I NEED MY HUBBY TO BE WITH ME NOW!!!!
MISS HIM SOOoooOOOooooOO DAMN MUCH...
**Wahai laut dan T5...tolong pulangkan raja dihati saya tu...dah lama sangat awak pinjam dia...dah lama sangat awak simpan dia dalam perut awak...pulangkanlah dia,anak dan isteri dia sangat-sangat merindui dia...belaian dia...pelukan hangat dia...**

Tak tahu kenapa tapi terasa nak letak kepala di bahu dia...
Terasa sangat penat yang teramat...hanya dibahu dia je yang dapat beri mama ketenangan dan hilang penat lelah bila bersama dia...
Rasanya nak meraikan setiap kejayaan mama dalam kerjaya mama bersama dia...
Harap2 masa mama dapat bonus nanti..ayah will be here with us...

Sbb tanpa sokongan ayah...tak mungkin isteri dia nih leh tahan segala dugaan yang dihadapi di pejabat...tanpa pujukkan dia,mungkin mama dah pun berada di sebuah bank lain...grabbing the offer yang sangat the menarik tu...**$$$$$...menari-nari di mata masa tu...***...tapi itulah,my hubby suh pikir apa benda yang tak suka kat situ...team kah??boss kah??environment kah??benefit kah??

Hmmm...jawapan yg sangat sukar diberi....semua pun okay2 je...tapi yang pasti,i won't find team macam yang mama ada sekarang ni...sangat2 happening semuanya...and paling penting bagi mama,ialah environmentnya...semuanya tenang dan x terburu-buru walaupun dateline sentiasa mencekik leher...akak2 senior dalam team mama pun dah macam kakak bagi mama...siap bagi nasihat dan teguran kalau x betul...

Betul kata arwah abah mama dulu...duit tak menggembirakan dan membahagiakan hati pun sebenarnya...tapi kasih sayang dan ambil berat antara satu sama lain itulah yang paling berharga dalam dunia nih....buat apa duit banyak harta melimpah ruah,tapi anak tak hormat kita...anak tak sayang kita setulusnya...biarlah x berduit,tapi KAYA kasih sayang...anak2 sentiasa hormat dan sayang kita setulus dan seikhlas hati mereka...

Opss...sudah lari tajuk plak nih...haih,ini kes rindu teramat pada lelaki2 kesayangan mama lah ni...suami dan arwah abah...sangat2 merindui dua lelaki yang selalu manjakan mama...

Ayah...can we go this place again???
Teringin plak nak gi lagi kat sini...
Kalau bonus mama cun tahun ni...boleh tak kita jejak kaki lagi sekali ke sini...
Plisss...plissss..plissss...

Okay...back to main tittle...sekali lagi tahniah buat mereka yang dapat merit dari kami...we are happy for you guys seme and very understand the needs of the merit...pada yang tak dapat,jangan sedih2 okay...insyaallah ada rezeki lain...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and fantastic day!!!

***Psssttt...pada pasukan Malaysia@Harimau Malaya!!!Go Tiger!!Go Tiger!!!semoga anda berjaya pada malam ini mengalahkan Singapura!!!**

8 comments:

Qaseh Qistina said...

nk happy jugak laa...moga dapat bonus lebat2 ye tahun ni...then, hubby cepat pulang...=)

naniklang said...

akupun doakan ko mendapat bonus yg blinking eyes..hehehe
aminnn =)

Albenz said...

best nyer jenjalan kat singapore...:D

aesh came said...

happy la semua dgn bonus~~ekeke~ huuu lamenye hubby u dkt laut..u must be a tough woman~can't imagine me going throuh that~~huuu anyway all the beset & happy bersua kembali with your hubby!

PurpLe LoVeR said...

huhuuu hubby gee pun tak dpt...

seronoknya dpt bonus :)

Mama Rizqullah said...

Qaseh,

Thanks dear...mudah2an semuanya dipermudahkan oleh Allah swt...

------------------------

Nani,

Mai kita sama2 doa ek...aku dah mula patah semangat ni...sedang mencari lubang lain gak nih..huhuhu...

Mama Rizqullah said...

Albenz,

Itu jalan2 kat sana Januari 2011 yg lepas..teringin nak gi lagi plak nih..huhuhu...

----------------
aesh,

6 - 7 months...huhuhu...terpaksa dear,nak buat camne...dah buat pilihan camni,jadi wajib bersabar dan tabah menhadapi semuanya...

Mama Rizqullah said...

Gee,

Hubby saya x dapat tahun ni sbb x cukup seatime...sbb last year 6-7 bulan dia ada kat Ganu sana sambung combine...

Jadinya,tahun ni terpaksalah lupakan merit tu...sebelum ni alhamdulillah tiap2 tahun dapat...dia kata insyaallah next year...mudah2an murah rezeki dia nanti hendaknya...ameen..

 
Real Time Web Analytics