July 20, 2011

Holiday : Gedik Santai...


Mode : Bergedik photoshoot @ horel lobby

Date : 27th June 2011,Monday

Ahaaa!!!tak habis2 lagi nih entry jalan2 makan angin kami...
Maklumlah banyak sangat aktiviti yang dilakukan dan sedia maklumlah....
THIS IS ALL SPECIAL MEMORIES...
Jadi harus diabadikan di sini...
Pada yang rasa cam bosan nak baca...please click je button 'X' di sisi kanan paling atas screen ini...hehehe...

Okay...dah mama nak sambung gak citer kami di PD...
Maklumlah first time ever after arwah angku tinggalkan kami...
Kami adik-beradik bercuti begini...alangkah bagus jika En Suami pun ada sekali...

Since pagi tu hujan kat PD dan rancangan nak berendam dalam kolam pun agak tergendala...
Akhirnya kami buat keputusan untuk bergedik santai di lobby hotel...
Nak duduk bilik pun buat apa kaaaaannn...
Jadi cuci mata tengok2 ada tak mamat2 hensem check-in ke check-out pepagi tu...
Sesambil tu tgk2 gak kot2lah ada pasangan2 yang ehem2 di pagi hari...
**Maklumlah...hujaaannn kaaaann...opss!!!***

Sesambil bergedik santai kat lobby hotel tu...
kami tunggu gak kot2 hujan akan teduh...
Dan ini adalah antara hasil tembakan yang nan adooooo...

Lobby yang menjadi playground Rizqullah...
This is reception table..

US!!!
Betapa besarnya kerusi tu sampai 2 org pun muat...

Rizqullah and mama...
Ni tengah deal ngan Rizqullah suh senyum bila nak amik gambar...
Hehehe...boleh plak ek mama buat camtu...
Biasalah...kalau tak senyum tak cunlah gamborkan...

Posing ngan pasu besar...
Hahaha....pasu yang jadi center piece kat lobby tu...
Mama berjaya buat deal ngan Rizqullah...
He's smiling bila amik gambar...

Ini plak adalah Mama@Uci Rizqullah...
Mama kepada mama Rizqullah...
Ramai yang cakap wajah mama ni macam wajah Uci Rizqullah...
Huhuhu..patutlah kami ni cam anjing ngan kucing je...
Ada je tau yang mama leh gaduhkan ngan Uci...
tapi itu dulu...sekarang dah jadi kawan baik...
Hehehehe...

Sporting Uci..
Ikut je apa permintaan anak2...
Uci with mak lang...
We LOVE you all!!!

Antara deco2 lain yang ada di lobby hotel...
Erm...not so much lah yang interesting sangat...

And while seme orang sibuk bergambar dan bergedik santai...
HERO kecik saya plak sibuk buat benda lain...
Addddooi...mmg rasa geram nak cubit2 je ngan Rizqullah...
Ada je benda dia nak buat..
Leh plak tu dia main tiup2 sampah daun kecik yang ada kat atas lantai...
**SOOO CLEVER!!!**
Eventhough benda tu elok tuk dia explore camne kuasa angin dapat menggerakkan daun tu...tapi mama tetap suh dia stop coz org dah pandang sinis kat mama...haih,sabar jelah....

Okay...pas spend dekat 30 minit bergedik santai kat lobby dan rasanya sarapan pun dah turun habis dalam perut...kami bergerak balik ke bilik...hujan plak still x berenti....adoooiiii,sabar jelah pagi tu...niat nak berendam pun cam 50-50 je masa tu...takut gak Rizqullah demam kalau2 kena hujan...


Apapun...nak tahu sama ada jadi atau tak plan kami tuk berendam dalam kolam yang kelihatan indah dan mengujakan itu...tunggukan next entry yerrrrr...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

5 comments:

naniklang said...

besnyer bercuti..
lagi2 dgn rizqullah yg mcm2 aksi =)

zaidah said...

pasu tu sama tinggi ngan mas...

Miaainis said...

salam...hehehhe aksi apa lah adek rizq comey buat tuh...?? sampai dh menungging-nungging camtu..=))

syiela said...

mesti dia suka bila tiup daun tu terbang :)

Mama Rizqullah said...

Nani,

Huhuhu..setelah berbulan...akhirnya aku holiday gak..tension weh ngan kerja yang x pernah habis tu...

------------------

Zaidah,

Itulah...pasu gergasi tu...sekali pecah mesti nangis pihak pengurusan...

-------------------

Mia,

Itulah Rizqullah...buat benda yang selalu mendidihkan darah mama dia...menonggeng,tergolek-golek pun dia gak...

-------------

Syiela,

A'ah...pastu dia dok tunjuk2 kat saya masa daun tu dah bergerak...dia tgh belajar hukum fizik masa tu...tapi mama dia terpaksa halang coz ada mata yg dah jeling2 laser kat saya...huhuhuh...

 
Real Time Web Analytics