July 21, 2011

Holiday: Walau hujan sekalipun....

Mode : Splashing pool in the rain...

Date : 27th June 2011,Monday

Ahaaa...walau hujan sekali pun...Rizqullah tetap turun ke pool...
Selamber je mama bawak Rizqullah mandi pool dalam hujan...

Tak caye???
Ini buktinya...dan entry kali ni mama malas arr nak citer panjang lebar sangat...
Sbb sangat sejuuuuuuuuk mandi kolam dalam hujan...
Sambil tu mama keep in mind berdoa pada Allah swt supaya Rizqullah tak demam pas mandi kolam dalam hujan...
And guess what...alhamdulillah...he's okay je pastu..tak demam,batuk or selsema...

Dan since kami mandi kolam dalam hujan..
Inilah wajah2 kesejukan mandi kolam dalam hujan...
Layannnn...
**Semua koleksi gambar2 ini adalah dari camera Mak Lang..**

Dalam hujan pun jadi...
Masa ni hujan boleh tahan lebat...
Mak Lang amik gambar dari jauh je...
Takut camera basah...

 Pak Su Rais yang bajet cam budak bawah umur...
Haihhhh...sib baik life guard x der...
Kalau x mesti malu kena tiupan wisel...

 Rizqullah and mama...
Sejuk2 pun jadi gak Rizqullah berendam...

 See...relax je dia...
Siap kayuh2 kaki lagi tawaf pool tu...

 Bergurau senda ngan Pak Su...
Penganti ayah tatkala ayah x der bersama kami..

 Alahaaaiii...cian anak mama...
Kena jalan sambil pegang pelambung sendiri...
Apapun,Rizqullah dah besar kannnn...
Kena belajar buat seme benda sendiri...

 Pak Su excited!!!

 Rizqullah pun nak jugak main air sama...

 Hujan pun akhirnya berhenti dan boleh lihat langit nan biru...
Suka2...dah lama x tgk langit biru camni...
Kat KL asyik berjerebu je...huhuhuhu..

 Okay...dah,habis berendam...
Bilas badan hilangkan klorin yang banyak kat dalam kolam tu...
Serius kuat giler bau klorin dia masa tu...

 And Rizqullah ready to go home dah...

Okay...akhirnya berakhir sudah holiday singkat kami...siapa kata dalam 2 hari semalam kita x leh enjoy??enjoy je kami berada di sini...yang penting mama dan semua dapat spend really quality time together..bergelak tawa sesama...berkongsi makan dan macam2 lagi...mama harap ada rezeki lebih sikitlah tahun ni..insyaallah,kalau ada rezeki lebih...mama plan nak bawak holiday ke Legend International Water Homes plak...**crossing finger Maybank bagi bonus lebat tahun nih...**


Dah cukup dulu entry splashing in the pool nih...till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua yang sudi membaca nukilan mama Rizqullah nih...


~~ Tammat ~~


**Be yourself and write from your own heart**

7 comments:

cityiklan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
suri solehah said...

budak2 ngan air..mcm itik jumpa air lah..semacam le ngan anak akak

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mama Rizqullah said...

Suri solehah,

Betul tu...budak2 bila jumpa air tergedik2 dia..sanggup gak nak berendam walaupun dah menggeletar kesejukkan.

Mama Rizqullah said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mama Rizqullah said...
This comment has been removed by the author.
 
Real Time Web Analytics