July 1, 2011

Kami sayang kamoooooo....^____^

Makin besar,makin banyak akal...
Makin besar,makin banyak keletahnya...
Tapi semua ini buat mama tersenyum dan tertawa....
Sesungguhnya kehadiran mu Rizqullah sememangnya membawa cahaya dalam hidup mama dan ayah...kamulah sinar hidup kami dan jugak Uci,Mak Ngah,Mak Lang,Mak Teh dan Pak Su...kami semua sangat sayang kamu....


Tak pernah jemu dan penat kami melayan keletah mu sayangku...
Walaupun kadangkala kamu buat kami naik angin....
Tapi kami TETAP sayang kamu....


Dan kini...kamu dah mula tahu bermacam-macam perkara...
Usiamu juga hampir mencecah 2 tahun...
Cepat sungguh mama rasa masa berlalu...
Masih mama terasa betapa bangganya mama mendakapmu buat pertama kali...
Seakan-akan memori indah itu terjadi semalam....


Saat indah yang tak akan mama lupa tuk selama-lamanya....


Dan kini...ada je keletah mu yang buat mama gelihati...
Kengkadang tu mama rasa Rizqullah dah macam orang tua plak...


Dan ini style terkini masa minum susu...
Multitasking sungguh...

Sambil-sambil minum susu....
Jawab SMS kat HP...
Sambil tu sekali-sekala mata menjeling kat TV...
Haadddoii....dah macam orang pompuan plak anak mama nih...
Multitasking tu Rizqullah kelebihan orang pompuan je yerrr sayang mama...

Dah habis main HP...
Mama plak kacau amik picas....
**Ayah,Rizqullah dah tak pakai botol kecik...sekarang sangat kuat minum susu...
Seminggu 2 kotak habis dikerjakannya...makan pun banyak jugak...
Tapi Uci kata,badan x naik2 gak...camtu je...
Huhuhu....entah mana hilang semua nutrien Rizqullah...
Mama pun tak tahu..apa yang mama tahu,anak kita ni macam ulat...
Bagi sesaat jelah dia duduk senyap...pastu dah gerak sana-sini...**

Apapun ayah...we are looking forward to meet you soon...5 bulan yang sangat-sangat mencabar buat mama,mengharungi hidup tanpamu disisi suamiku sayang....
Menjadikan diriku ini wanita yang tabah dan cekal dalam menghadapi dugaan hidup...
Dan kini,segala yang berlaku...mematangkan lagi diriku dalam membuat keputusan yang terbaik buat keluarga kecil kita ini...
Memang benar....pengalaman mengajar kita erti kehidupan,pengalaman juga mengajar kita erti satu pengorbanan....
Mahupun manis atau pahit...kehidupan ini masih diteruskan,world doesn't stop even though we wanted so...so,just believe in ourselves that we can do it and always think positive...
Opsss...terkeluar plak ayat2 motivasi...sungguh bermotivasi mama sejak kebelakangan ini...anyway,it is good jugak boss mama antar mama bermacam-macam training...


Sekarang ni,mama dah tak takut nak bercakap benar dan berterus-terang...kalau dulu,mama takut ada yang kecik hati atau tersinggung...now,kalau korang x mo berubah,i'll changed...nothing harm pun kalau berubah pada sesuatu yang positive..


Pada ayah@suamiku yang dilautan sana...bersabar ya sayang,macam I selalu cakap kat u dalam phone...disetiap jalan yang berliku itu,pasti ada sesuatu yang indah tersedia untuk kita...disetiap dugaan yang kita hadapi,ia merapatkan lagi kita dan menjadikan diri kita lebih menghargai apa yang ada disekeliling kita...just think positive ya sayang,walaupun I tahu u dah 'balok' atas kapal tu...it's just around the corner je lagi ni...then kita akan bersama semula...jalan2 sana sini and having fun together...u deserve a great treat from us too...so,sama-samalah kita memanjakan antara satu sama lain...


Opss...terlebih panjang sudah ini entry...cukup dululah tuk kali ini...terlebih-lebih plak membebel...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!!

4 comments:

Liyana Zahim said...

Besnye da abe baby.. =)

abah khalisha said...

anak abah sekarang umur 1 thn 6 bulan..manja sgt ngan abah..kadang-kadang mandi nak ngan abah tk mau ngan ibu..pening btl lah

Mama Rizqullah said...

Liyana,

Alhamdulillah...ada sorang buat peneman...dia jugaklah penaik semangat...

Mama Rizqullah said...

Abah Khalisha,

Rizqullah abah dia x der selalu...untung Khalisha ada abah selalu tuk bermanja...

 
Real Time Web Analytics