July 29, 2011

Kamu tetap juara!!!(walaupun kalah...)

Mode : Bangga gilerrrr dengan pasukan Malaysia...

Event : Malaysia Vs Singapore Football match
Date : 28th July 2011


First time rasa sangat2 berbangga dengan pasukan Malaysia...
walaupun kalah,namun kita kalah bermaruah...
Tak der arr propa cam negara Singa tu...
rasa2 bermaruah x balik negara sendiri bila main bola cam tut..tut...dan tutttttt...
**dah arr banyak pemain yg bukan dari negara sendiri...poodaah!!**

Pada yang pergi stadium tu...dah tentu lagi semangat dari kami yg ada kat umah nih...
Dan pertama kalinya jugak kot...
Lagu Negaraku...dinyanyikan dengan penuh semangat!!!
**Adik2 kat sekolah pun tak se-semangat nak nyanyi lagu Negaraku tiap2 hari Isnin..**
Memang bergema habis stadium tu dengan lagu Negaraku...
Mama yang kat umah ni pun tetiba rasa semangat berkobar-kobar...

Dan tak lupa jugak..kat umah ada sorang penyokong cilik yang tak akan terlepas menonton perlawanan penting pasukan Harimau Malaya nih...
**Ehem...hidup Rizqullah penuh dgn Harimau...dah ler mama keje ngan Bank Harimau gaksss...**
Siap pakai jersi yang ayah belikan tuk dia lagiiiiii...

Dan ini khas untuk pasukan Malaysia kita..sokongan dari insan yang berusia setahun ini...
Dia bangga dengan abang2 semua yang mengharumkan nama Malaysia dengan bermain dengan cara yang BERSIH...tak der nak tipu2 cam negara Singa tu...
Dia akan terus jadi penyokong pasukan Harimau Malaya...

Rizqullah semangat Harimau Malaya...
Tak sabar tunggu match Malaysia vs Singapore...

Sementara menanti match mula...
Kita maiiinnn duluuuuuuuuu...

Rizqullah with penyokong yang paling emo dalam umah...
Bila pasukan Malaysia kalah...dialah yang paling EMO...
Ekekeke...rileks arr Mak Lang,ni small matter je...

Rizqullah amik spot paling depan tuuuu..
Penat arr mama tarik dia kebelakang....
Teruja tengok abang2 yang nak harumkan nama Malaysia...

Itu diaaaa...ramainya penyokong di stadium...
Belum lagi yang duduk2 minum2 kat kedai mamak kannn..
Inilah dia aura Harimau Malaya...
Keep up the good work team!!

Yeahhh!!akhirnya duduk jauh gak dia dari TV...
Mama plak yang risau...takut mata Rizqullah cepat rosak plak nanti...
Bila asyik duduk terlalu dekat dengan TV...
Sabar ya sayang,nanti dah besar sikit leh ikut ayah gi stadium...
Sorak for Malaysia team tau!!!

Okay..ini adalah antara aksi penyokong cilik nih ketika menonton perlawanan kelayakan Piala Dunia,Malaysia vs Singapore malam tadi...walaupun Malaysia kalah dengan agregat 6-4(err...betul ke??mama pun x sure sangat,ampun ya kalau salah)...tapi,kami semua berbangga dengan corak permainan pasukan Malaysia...sekalung tahniah pada Dato' Rajagopal sbb berjaya didik anak buah anda tuk bermain dengan bermaruah...tunjukkan pada negara luar,pemain2 kita sememangnya ada integriti yang tinggi dan bernilai tinggi...


Dah cukup dulu entry pasal bola nih....haihhh,ini sib baik BIG Boss x der kat umah..kalau x mau duduk kedai mamak kot kami sekeluarga menonton perlawanan nih...apapun,tahniah tuk pasukan Malaysia lagi sekali....pada pasukan Singapura...leh amik award pelakon terbaik kat belakang stadium,bilik tepi tandas ek...hehehe...
**Mama pun emo gak tgk cam ci**ko je Singapore main....**


Till my next entry...salam sayang dan salam Negaraku untuk semua...


**Harini jangan emo2 plak pasal Malaysia kalah game malam tadi...teruskan menyokong,insyaallah...team Malaysia akan pergi lebih jauh lagi...ameen..**

6 comments:

dyanie said...

yup smgt2....
comei

Mama Rizqullah said...

Dyanie,

Malaysia punya pasal nih...hehehe...

yudee said...

yah sayang sekali..tpi kyaknya Rizqullah nak jadi pemain sepakbola nih..menggantikan Safee salli..

Nora Karim said...

xcited rizqullah tgk bola... bagusnya!!

Mama Rizqullah said...

Yudee,

Rizqullah minat dengan bola sepak,tapi ibunya tak akan izinkan dia jadi pemain bola sepak...^___^

Mama Rizqullah said...

Nora,

Peminat pasukan Malaysia tu...ternganga2 dia tengok bola malam tu...

 
Real Time Web Analytics