July 26, 2011

Kesabaranku diduga lagi...

**Ehem...ehem...sorry,pagi nih lambat sikit nak publish entry...
Mama Rizqullah agak kesibukkan sikit pagi ni..memacam hal berlaku...
Ermmmm..ada ke yang menanti entry dari mama Rizqullah???...
Ewaaahh...bajet cam ada je orang nak baca entry nih...
Perasan!!!***


It's almost 6 months ayah is away from us...
kalau ikutkan ticker kat tepi blog ni patutnya lagi seminggu lagi ayah should with us...



Lagi seminggu cukup 6 bulan genap mama dan Rizqullah 
hidup tanpa insan bergelar suami dan ayah dalam hidup kami...
setengah tahun just went off like that...
**Pasrah...**


And as usuallah kannnnnnn....
Bukan leh caya pun on that counting coz biasanya memang akan terlajak dari tarikh yang sepatutnya...inilah dia ragam bila tak der orang nak relieve kita atas kapal...
Lagi2 nak puasa ni kan...lagilah liat orang nak naik kapal...
Lagi2 plak nak dekat2 raya nanti...for sure ramai yang nak beraya bersama keluarga tercinta...tunda2 tarikh nak naik kapal...
Dah lah tu...bukan selalu pun dapat beraya camni...
Ada setengah tu sampaikan 5 tahun ke 7 tahun tak dapat beraya bersama...
Semua kerana jadual kerja suami yang tunggang terbalik dan time cuti x kena time raya...
Pada yang tak dapat berpuasa dan beraya bersama suami anda...
Semoga anda tabah hendaknya...
Turn saya nampaknya next yearlah...tak dapat beraya dan berpuasa bersama...
By that time Rizqullah dah tahu tanya mana ayah dia...
Mau haru saya dipagi raya melayan pertanyaan dia...


Dan ini adalah reaksi Rizqullah bila mama dia bagitau yang ayah x jadi balik hujung bulan nih..


Sejak hari Rizqullah bervideo call ngan ayah....he keep asking for baju and ayah's things...adoooiii...budak kecik ni pun tahu erti rindu dan kasih sayang....tentulah rindu kan...ayah sendiri tu...bukan ayah orang lain,Rizqullah paling rindu ayah sebab ayah adalah teman dia bermain dan berhibur...ngan mama Rizqullah x leh main kasar2 sangat...sbb mama x suka...tapi kalau ayah ada,gusti dan tumbuk2 manja tu mmg jadi mainan ayah dan Rizqullah...ayah cakap,nak Rizqullah jadi tough boy...lembut dan hormat bila ngan pompuan je,tapi bila ngan lelaki Rizqullah is a boy...


Sepatutnya last weekend ayah dah bersama kali...tapi itulah,kesabaran dan kekuatan hati ini diduga lagi...bukan je x dapat balik...tapi extend lagi hampir 3 minggu waktu belayar ayah...ish,kengkadang tu mama rasa cam nak suh ayah amik je offer duk kat storage ship...atleast sebulan atas kapal sebulan with us...tapiiiiii,biarlah dulu...ayah masih ada impian yang dia ingin kecapi dan mama haruslah sokong dia sepadu mungkin...


Okaylah..just nak luahkan kepasrahan hati kali ini...entah apa lagi dugaan selepas ini..mudah-mudahan,suamiku dapat pulang bersama kami untuk raya ini...ameen...


Maaf kalau ada yang rasa mama Rizqullah ni poyosss...tapi I have feeling too okay...and life is not always perfect...sekali-sekala kita perlu jugak luahkan apa yang terbuku dalam hati dan sanubari...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

14 comments:

Mama Qiestina said...

sapa yang kata poyos tu meh ai babap! ku memahami kepasrahan mu ituuu..

kiss for rizq budak baaaaaik sorg tu ye :)

Ummi said...

husben nak try apply storage ship tu jugak..kalau dapat indahnye..tp sayang sea time tak jalan..ade pro n cont..so..berserah sajelah..kita tak boleh tamak nak dapat semua kan..sabar ye mas..salam sayang utk rizq

PurpLe LoVeR said...

huhuhuu sabar ya mas...
sikit lg tuh....jap lg balik...

husband gee ni baru naik...puasa, raya aidilfitri and raya aidiladha pon confirm tak balik ..

sebab baru je naik...
uwaaaaa sedihnya...

anak gee sebaya rizkullah....
tapi nak wat camna......kuatkan semangat
tapi jauh disut hati sgt sedihhhh :(

mama leen said...

aduh.. sabor je la..

MommyAqil said...

semoga sentiasa tabah..kalo saya pon saya tak mampu nak berjauhan sebegitu lama..rindu...

Nurhasliza Jeffry said...

Tahniah Mama sebab setabah dan sesabar itu.. =)

Shiela Latif said...

semoga papa rizqullah dapat balik cuti beraya. AMIN yarabbal alamin.

Mama Rizqullah said...

Yat,

Hahaha...setakat ni alhamdulillah,x der sesiapa lagi provoke blog nih...tapi kadang2 terasa gak ada jugak kot yang maybe rasa camtu...

Maklumlah,hati manusia ni kan lain2...rambut je warna hitam...

Mama Rizqullah said...

Syikin,

Itulah..hari tu hubby dioffer tuk amik option tu...since dia mmg penah dok kat T4...tapi dia cakap seatime x jalan,rugi kat situ...tapi interms of family time...itu mmg sangat2 berguna...entahlahh..

Tapi buat masa ni dia continue dulu kot belayar cam biasa...

Mama Rizqullah said...

Gee,

Itulah...plan tahun ni dapat beraya bersama...sbb kepala dah set camtu,jadi bila terjd camni...rasa hampa sesangat...sbb next year,kira camne pun...confirm x dapat raya sama...huhuhu...jadinya,harap sangat tahun ni dapat raya bersama...


Sedih sbb jadi camni...geram yg amat dengan pihak pengurusan company hubby...

Mama Rizqullah said...

Mama Leen,

Sedang bersabar ni...huhuhu

Mama Rizqullah said...

Mommy Aqil,

Huhuhu...terpaksa gak hadapi ni...dah pilihan hati kan...nak tak nak kena telan gak segala dugaan ini...

Mama Rizqullah said...

Hasliza,

Huaaaa...mana tabah dear,kalau tabah..orang x mengeluh camni...

Mama Rizqullah said...

Shiela,

Mudah-mudahan...ameen...

 
Real Time Web Analytics