July 27, 2011

Lunch date with SuperMommies and SuperKiddos!!

Mode : Makan2 with rakan senasib...

Date : 24th July 2011
Place : Chilli's, Mid Valley Mall

Itu dia...tajuk entry macam gempak giler je...
Of course lerrrr...bukan selalu dapat lunch date dengan wanita2 besi ini...
Mereka ini memang sangat berhati waja dan perkasa...
Walaupun bukan superhero...tapi mereka adalah superhuman...
Ditinggalkan suami berbulan-bulan lamanya demi mencari rezeki yang halal buat anak dan isteri...dan sepanjang peninggalan sang suami itu...banyak dugaan dan cabaran yang ditempuhi sendiri tanpa insan yang bergelar suami di sisi...

Dan bukan mudah jugak dapat berkumpul dan berkongsi cerita seperti ini...
Selalu kalau bertemu tu,pasti ketika beramai-ramai...
Dan bila dah ramai2 tu..biasalah tak sempat kengkadang nak mengenali dengan lebih mendalam...jadi bila dalam bilangan yang kecil ini,barulah dapat berkenalan dengan lebih baik...
Dan paling tidak pun di dalam FB,bertegur sapa tanpa pernah bertemu...
Ini lah dunia kami....bila suami tiada di sisi...kami jugak perlukan tempat untuk berkongsi rasa..jadi pada yang mengalami sahaja yang memahami apa yang tersirat dan tersurat dalam kehidupan seperti kami ini,kami berkongsi perasaan dan pengalaman kami...
Nak citer lenggok yang sama dengan orang yang ada suami disisi 24 jam...
Dah tentu bunyinya sedikit kelainan...biasanya wanita2 yang ditinggalkan berbulan-bulan ini...lebih senang mengambil ringan semua perkara dan cuba menyelesaikannya sendiri dahulu...bila dah terstuck sesangat..barulah cari suami...itupun kalau dapat contact lah kannn..dah tongah laut sinun,mana ada line MAXIS,CELCOM,DIGI ataupun hape2...kenalah tunggu sampai encik suami sampai ke destinasi tujuan kapal...selagi x sampai,keep crossing finger and pray yg dia tergerak hati nak call pakai telefon satelit...

Errrkk...alamak,sudah mengarut panjang plak mama Rizqullah nih...ampun ya,syok plak mengarut-ngarut malam ni...hahaha...

Dah back to the story...jom layan sat picas2 antara wanita2 berhati waja dan tabah dibelakang semua pelayar2 Malaysia kita...

Kak Ena dan her superkiddos...
Auntie adore Bethrisya sebab sangat ada ciri2 seorang kakak yang berkaliber...
Untung kak Ena ada anak macam Bethrisya..
Dari jauh tu kak Ena datang...salute saya ngan akak drive dari Muar ke KL...
With 2 kiddos and baby in the womb...
Seorang wanita yang sangat2 tabah....

Rizqullah with Adam...
Time ni anak2 seme dah bosan sbb dah lama sangat kat Chilli's..
Hehehe..sib baik kitaorg dok luar...
kalau dalam agaknya ada yg dah menjerit kot...

Pic 1
Rizqullah : Adam,nanti awak senyum yer,mama kita nak amik gambar tu..
Adam : Hmmmmmmm...
Pic 2
Adam : Mana-mana??
Rizqullah :Tu hah!!mama kita dah tertonggeng-tonggeng nak capture gambar kita dua...

Dan ini adalah aksi anak2 yang dah mula kebosanan...
Dah mula exploring sana sini...
Rizqullah plak...huhuhu...
X pandai yang usia baru setahun jagung,mulut bising yang amat...
Mama dia plak dah mula malu sbb anak mulut riuh cam ayah dia...

Akhirnya sampai gak mama fayyadh@Siti Zaleha...
Sampai2 terus snap gambor Puan Farah dan Adam...

Adam dan mummynya@Farah Dina...

The superkiddos...
Semua ni anak2 yang kental jiwanya...
Sangat2 memahami keadaan mama mereka...
Tak banyak ragam pun bila ayah mereka tak der...

**Gambar culik dari blog kak Ena**
Dan sebelum bergerak ke destinasi persinggahan seterusnya...
Kenalah bergambar dulu...
Next pitstop is Mega Kids...

Ini hanyalah bahagian pertama...nak bahagian kedua???next entry jelah yerr...hehehe...since ada few people lagi yang kami tunggu2 tapi belum sampai kerana dok pusing2 merry go round dalam basement...huhuhu...hari tu parking kat Mid Valley tu sangat2lah penuh...punyalah susah nak cari spot...maybe sbb ada Maybank Treatpoint event kot hari tu...makanya lagi susah nak cari spot parking kete...


Okay...cukup dulu entry ini..insyaallah akan sambung next entry with the jimba-jimba time in Mega Kids...


Till my next reporting...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!

4 comments:

sukasukimerepek said...

seronok semuanya....




**jom like gmbr sukasuki, no3 and no5 tau... sukasuki letak gmbr ank buah sukasuki... sebelum tu like page ni dulu tauu

http://www.facebook.com/pages/Pertandingan-Fotografi-Senyuman-Kreatif-2011/223257524359538

Ena Mazly said...

Terserlah kegembiraan di wajah masing masing.. Alhamdulillah, Bethrisya mmg sentiasa menjadi kebanggaan mummy dan ayah. Semoga dia terus membesar menjadi anak yg baik.. Sesungguhnya akak bebiasa je mas, ramai lg kot yg lebih hebat dan lebih kental dr akak.. Mas pun salah seorang drpd mereka...

Mama Rizqullah said...

sukasukimerepek,

Sekali sekala berkumpul...camnilah jadinya...

Mama Rizqullah said...

Kak Ena,

Saya biasa je kak Ena,baru anak sorang nih...belum tahu lagi kalau bertambah nanti camne..apapun,akak mmg menjadi idola sayalah...wanita berkerjaya,isteri seaferer dan mcm2 lagi..

 
Real Time Web Analytics