July 12, 2011

Sedut-sedut angin baru...

Mode : Makan angin bersama keluarga,bergelak tawa bersama..


Date : 26th June 2011
Place : Port Dickson


Hehehehe....tajuk entry entah hape2 jelah kannn...
Hahaha...macam sedut-sedut siput sedut je bunyinya pun ada kan...
Okaylah...as previous entry mama ada citer hari tu kami ada berholiday di suatu tempat...
Tak jauh mana pun kami pergi...dalam satu jam lebih ke sampai kat tempat nih...


Saja sedut-sedut angin baru...sesekali kena jugaklah gi tempat orang untuk mereleasekan kentut tension kat situ...lagi-lagi dapat spend masa bersama keluarga tersayang...lagilah bermakna percutian tersebut...


Rizqullah pun sangat-sangat happy coz ada ramai dayang-dayang yang manjakan dia disamping sorang macho bodyguard...alhamdulillah,syukur anak mama ni dapat cukup kasih sayang dari semua....


Dalam entry kali ni mama just nak share tentang tempat penginapan kami...not bad jugaklah tempat ni...kira oklah dan x leh nak banding ngan 5 star hotel...sbb dia resort biasa je,masih banyak lagi yang perlu diperbaikki...di mana kami tinggal untuk short vacation nih....kami stay diiiiiiiiiiiii...


"PERMAISURI RESORT PORT DICKSON"


Resort yang berhampiran dengan Tanjung Biru@Blue Lagoon...dah,x mo cakap banyaklah...let's picture send you the stories...


The entrance at in front of the resort...
Besar,terang dan nyata tulisannya...
Oh!!!di sini jugak dulu geng kapal buat gathering for the first time..


Lepas check-in,kami terus menuju ke bilik...nak rehat2 kejap sebelum menjejakkan kaki ke pantai...dan ini adalah some picas yang sempat mama captured...

Pemandangan apartment 3 bilik kami...
This is living hall and dining hall...
Walaupun kecik...tapi okaylah to accomodate kami nih....

Ini adalah master bedroom...
Bilik mama dan Rizqullah....kalau ada ayah mmg dah cun sangat dah...
Sangat luas bilik nih...

Yang ini adalah 2nd and 3rd room...
Sangat comfy kannnn...
Okaylah to accomodate kami yang seramai 6 orang nih...

Dan ini adalah bahagian dapur...
Errmmm...x der oven or microwave to cook di sini...
Tapiiiii ada cerek air panas...
So,senang sikit mama nak masak air tuk buat susu Rizqullah...

Ini adalah pemandangan kolam renang dari bilik kami...
We are so lucky to get the room with balcony....

Rizqullah is busy doing his own inspection...
Hahaha...suka dan happy sangat dia dapat jenjalan sedut2 angin baru...

Ini pulak adalah taman permainan tuk kanak-kanak...
Rizqullah nampak je playground nih dah tergedik-gedik lari ke area nih...

Tanda amaran dari pihak pengurusan resort...
Ehehehe...yelah,x akanlah nak basahlan satu resort kot kannn....

Wajah2 happy dayang-dayang sbb dapat holiday sponsored by Kak Long@mama Rizqullah...
Congrats to Hamizah on the flying colour result on ur final Exam...
To Izzati,congratulation to you also for taking such hard course...
Haiiyyoo..biomedik...dush,mama Rizqullah fail on that subject...
And to Rizqullah...this is also for you my dear son...
For making mama always smile and cheerfull eventhough ayah@my lobe is not with us...thank you also to you my dear son for being such an adorable and strong son for mama...May Allah swt always be with you my dear son...

Okay...entry ini ada lagi sambungannya...ini baru mukadimah je...ada banyak lagi mama nak share...maklumlah this is all special memories...harus dan wajib letak di sini...

Hmm...rasanya macam dah lama plak mama tak citer pasal holiday dan jalan2 happy2 camni...syukur sangat dapat berjalan bersuka ria di negara yang aman damai ini...diharapkan negara ini akan terus aman dan damai hendaknya...

Okay...cukup dulu entry mukadimah ini...insyaallah,next mama will share our next activity di Port Dickson...till my next entry,salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

8 comments:

MommyAqil said...

wahh bestnya g bercutii..hihih..hari tu nk book permaisuri tp dh fully booked walaupun a week earlier to book..ape nk buat takde rezeki..tp nkmpk cm cantiik je kan..mgkin sbb baru lg...tp next time nk jejak kt sini..hihihi..

Khamiza-Khalisha said...

seronokkan sekali sekala dapat bercuti2,,hilang semua penat..

syiela said...

nmpak cantik la permaisuri.. mesti rizqullah happy sgt

ika said...

mak aiii~ mcm best gler nk mati je...^^,

Mama Rizqullah said...

MOmmyAqil,

Saya pegi hari weekdays...jadi dapat book dan siap tukar bilik lagi..hehehe...alhamdulillah,senang plak booking masa tu...

Kalau ada masa dan peluang,bawak Aqil jenjalan kat situ tau...

Mama Rizqullah said...

Khamiza - Khalisha,

Betul tu..sekali-sekala seronok dapat jenjalan camni...kalau selalu mau muak jugak kot...hehehe...

Mama Rizqullah said...

Syiela,

Nampak cantik lagi...sbb baru kann..hehehe..tak tahulah kalau 2-3 tahun lagi...jangan jadi cam Spring Palm resort sudah...

Mama Rizqullah said...

Ika,

Best...tapi tak rasa nak mati pun dear..hehehehe...^__^

 
Real Time Web Analytics