July 5, 2011

Something to inspire you!!!

Mode : Semangat motivasi yang tinggi dan ingin berkongsi pengetahuan yang ada..


Okay...mama just nak share something just to inspired people out there yang setiap mimpi dan impian itu boleh dicapai...it's actually a wake up call tuk mama jugak yang terlupa akan semua impian mama...the dreams to continue my study in Master in IT...dreams on having my own wedding boutique...and last my dreams of having my own castle...

Tapi itulah...ini semua dream@impian dalam hidup...
Setiap manusia itu perlu ada goal@impian dalam hidup untuk menjadi insan yang berjaya...
Malam ni mama just nak share something untuk semua...

Something that we should take as a note for ourselves...since hari ni mama is on training on personal and performance excellence...rasanya tak salahkan berkongsi secebis ilmu yang mama perolehi hari ni...anyway,sharing is caring and something good should be shared with others kannn...

Video bawah ni is about a woman who was abuse during her child hood and she actually ada sikit mental problem due to the childhood abuse...pada yang kenal dan tahu kisah wanita ini...she is a fantastic person,she know what she want and she achieve her dreams by determination.... 


And because di kejar impian dia untuk menjadi seorang penyanyi...
Kini...dia telah pun menjadi seorang yang sangat berjaya...
Dan ini adalah dia sekarang ni...




Nak baca further tentang dia...boleh klik kat sini --> Susan Boyle


Dan ini plak satu kisah yang mama rasa ramai dah tahu...
Tapi tak salah sekali-sekala kita jenguk kisah2 mereka ini untuk menjadikan diri kita menjadi insan yang lebih cemerlang dan terbilang...


Kalau kita rasa hidup kita nih dah cukup malang dan kita rasa useless sangat dengan hidup kita nih...apakata cuba tonton kisah ini plak...




Lelaki ini tidak mempunyai kaki dan tangan seperti kita...tapi dia menghargai dan cherish every second and moment dalam hidup dia...therefore dia dapat menjalani hidup yang lebih bermakna dan bahagia....


Walau siapa pun kita...kita patut bersyukur dan menghargai kehidupan kita...
Semua yang berlaku itu ada sebabnya dan Allah swt dah susun yang terbaik buat setiap satu umatnya...so,janganlah kita menyalahkan takdir atau apa2 pun....hanya kita sahaja yang mampu mengubah kehidupan kita...dari sesuatu yang negatif kepada sesuatu yang positif...
Tidak semua manusia itu dilahirkan atau ditakdirkan malang mahupun miskin,tapi mentaliti dan semangat kita untuk mengubah cara hidup kita haruslah kita ubah dan tetapkan...


Pesanan ini bukan hanya untuk semua...tapi jugak buat anakanda mama...untuk anakku sayang,andai dikau hilang arah tujuan dalam hidup...cari dalam diri apa yang ingin dikecapi...cuba ingat kembali semua saat2 manis dan teristimewa dalam hidupmu...dari situ,dikau binalah impian dan cita-citamu...


Tiada apa yang mustahil di dunia ini dan kita mampu mengubah segala-galanya...


Okaylah...cukup dulu entry ala-ala motivasi di pagi hari ni...just a note buat semua dan buat pembakar semangat di pagi hari ni...jadi,hargailah hidup anda dan cuba melakukan yang habis terbaik setiap hari...sebab apa sahaja yang kita lakukan ini akan memberikan kita sedikit sinar kebahagiaan...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a beautiful day!!!

7 comments:

ibu MZW @ farah idayu said...

salam...wah2, pagi2 nih saya terus ber motivasi gitu baca n3 mama rizqullah ;) thnx 4 sharing ya..

Ummi said...

nice! :)

syiela said...

lebih bersemangat lepas dpt motivasi :)

ummu muhammad said...

semangat2! ;D

nurathirahkaman said...

i love to read this..thanks for the motivation..:)

cik kia said...

2nd video tu sangat lah rasa bertuahnya dikurniakan tubuh bdn yg sempurna mcm kita ni.

tapi ade jgk manusia yg still tak bersyukur.huhu

Mama Rizqullah said...

Semoga semua pun bersemangat dan motivated by the video...ada mereka yang lebih susah dari kita andai kata kita rasa masalah kita itu besar sangat...

 
Real Time Web Analytics