July 7, 2011

Tanya sama pokok!!!


Tanya sama pokok....

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam
Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Ulang Chorus
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok...

***********************************************

Dan ini plak adalah keletah anak saya yang dah pandai menyanyi-nyanyi...


Seronok dan mencabar jugak bila anak dah mula nak bercakap sepatah dua kata nih....
Hehehe...kengkadang tu kita kena berusaha lebih sikit nak faham apa yang dia cuba sampaikan...maklumlah semua word yang keluar dari mulut dia semuanya pelat belaka...tapi mama cuba jugak memahami apa yang cuba Rizqullah sampaikan pada mama...

Heheheh....kebelakangan ni idea melimpah ruah plak nak udpate blog nih...tapi as usual,sbb notebook ni selalu kena hijack by Rizqullah...memalam tak dapatlah nak update blog...sudahnya pepagi camnilah mama sempat menaip2 apa yang patut...

Apapun...mama just nak share sebait kata yang mana mama letak as status in FB semalam...

"Kebenaran itu satu kejujuran,tapi kenapa manusia susah nak terima teguran yang sebenarnya datang dari hati yang jujur???**wondering**...lebih ramai yg suka terima deposit(pujian) dari dgr sesuatu yg dpt membina jati diri..."



Sekadar dijadikan renungan...


Memang bila orang bercakap benar pada kita,susahkan kita nak terima...tapi sebenarnya...yang pahit itu adalah manis...mungkin bukan sekarang effect dia...tapi tetap akan memberi kesan pada kita andai kita renung2kan...macam lagu "Pokok" kat atas nih...
Kalau kita renung2kan...sebenarnya ia memberi maksud mendalam...bahawa,manusia ini penuh dengan alasan dan kita selalu lupa dan alpa...


Okaylah...cukup dulu entry ringkas tuk pagi nih...insyaallah kalau mama punya masa nanti,will tepek gambar2 mama,Rizqullah and member2 opis mama having fun in Go-Kart...


Till my next entry...salam sayang buat semua...have a nice and beautiful day!!!

5 comments:

zaidah said...

lagu masa tecik2 dolu..

LYAfrina said...

dulu suka nyanyi lagu ni.. teringat citer p.ramlee

LYAfrina said...

dulu suka nyanyi lagu ni.. teringat citer p.ramlee

nadzwareina said...

suka lagu ni.. sebab rasa unik sangat.. thnx bnyk ye sudi singgah kat blog :)

Adam Idris said...

kecik2 lagi dah pandai...haha
asah la bakat tuuu

 
Real Time Web Analytics