July 23, 2011

Teluk Kemang,Port Dickson...

Mode : Jalan2 amik angin laut,sambil berphotogedik...



Kalau ke Port Dickson,rasanya macam wajib je jejakkan kaki ke Teluk Kemang...
Sbb di sinilah pusat penjaja dan bermacam-macam lagi activity...
Selain ada penjaja makanan...ada jugak yang jual toys kanak2,baju2 yang berlogokan PD,makanan laut dan bermacam2 lagilah di sini...
Pendekkata this is where you can get everything...
Jadi haruslah singgah ke sini kalau ke PD...


Okaylah..since ramai yang dah biasa pun gi Teluk Kemang ni...
Mama just nak share sikit picas2 yang sempat di captured during our persinggahan ke sini...
Serius cam sejuk je mata memandang lautan yang nan membiru tu...
Di samping deruan angin laut yang menghempus dan menghempas lembut ke pipi...
Tenang jiwa dan raga seketika menikmati keindahan alam ciptaan Allah swt ini...
Bersyukur masih diberi kesempatan untuk menghargai dan menikmati keindahan alam ini...


Dah...dah...x mo cakap banyaklah...
Since dah sampai tepi pantai ni...
Haruslah 2-2 camera bekerja keras mengcapture setiap detil photogedik kami sekeluarga...
Sekali-sekala dapat pemandangan berlatar belakangkan lautan yang membiru...
Wajiblah kenangan ini diabadikan dengan sebaiknya...
Since bila dah balik KL nanti..mana lagi leh cari keindahan seperti ini...


Alah...x yah cakap banyaklah...layan jelah koleksi gambar2 yang mama rajin nak edit dan tepek watermark...
Layannnnnn....

Birunya lautttt....
Sang bayu tengahari plak masa tu beriup kencang...
Huaaa...saya rindu orang laut saya...

Rizqullah and mama...
Stylo habis anakku...mama dia plak sempoi nak mampus cam org x mampu je...
Bak kata org opis mama...selekeh je mas ni...muahaha...

Layan photoshoot tepi pantai...

Anak2 dara pingitan....
Mama Rizqullah x leh join korum...
Dah jadi mak dara....
Kalau x mesti kami bergambar ber-4...

Dan di Teluk Kemang ni jugak ada jual benda2 nih...
Benda2 yang menarik perhatian Rizqullah...

Tengah jenjalan tu..tetiba ada seorang wanita vogue tegur mama...
Mak aiii...terkejut and terus teringat yg mama kena call dia...
Sorry sangat yana,really terlupa pasal date kita...
Sibuk melayan my siblings and Rizqullah...

Luckily kami bertemu di Teluk Kemang nih...
Dan bila dah jumpa mestilah bergambar buat kenangan...

Mama dan auntie yana...
Eh!!!kizkiz pun ada sekali??
Dah sama besar dah 2-2...
Rizqullah serius je muka sbb kena tahan tuk bergambar kejap...

Borak2 kejap dan sempat jugaklah kami bergosip kejap...
Haaaaa...gosip apa??gosip bila suami mau balik lahhh...

Okay....kizkiz and mummy dia dah nak balik...
Kita salam dulu...tanda sahabat antara kita...
Moga kita bertemu lagi...
Insyaallah...

Ewaaahh...cium dahi anak dara orang ni anak mama yer...
Cium dahi masa kecik2 ni tak per yer...
Dah besar mama pengsan plak kalau Rizqullah buat camni...
Bukan mama je kot...mummy kizkiz pun pengsan sama2 ngan mama...
Hahaha...


Okay...pas singgah kat Teluk Kemang,there is another one place yang mama dan Rizqullah berhenti...kami drop by sini just untuk bergambar...at first kami pergi tempat biasa photoshoot kami sekeluarga...tapiiiiiiiiiiiiiiiii entah kenapa hari tu,pantai dia sangat-sangatlah kotorrrrrrrrrr....geli tengok keadaan pantai tu..dan jugak,kalau amik gambar...mmg x cantik..huhuhu...kesian alam sekitar,dicemari dengan kekotoran yang tidak sepatutnya...


Dah,cukup dulu entry tuk kali ni...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful day!!

1 comments:

Lily Suhaili said...

Hahahah bestnya jalan2 !
Dahla kat pantai pulak :D
Chomel ja !

 
Real Time Web Analytics