July 2, 2011

Thank you for the suprise..**wink,wink**

Mode : Terharu dan gumbira


Date : 12th June 2011
Place : Our home,Kelana Jaya
Event : Suprise Birthday Celebration(2 in 1 event)

Hohohohoho...entry yang sudah agak lama jugaklah  tertunggak....tapi mama nak gak letak kat sini coz ini adalah kenangan termanis dan terindah....

Tapi first of all,mama nak ucapkan sangat-sangat TERIMA KASIH buat adik2 mama yang bersusah payah buat mama happy on my birthday...walaupun kakak korang ni dah kawen,tapi korang tetap tak lupa nak celebratekan Birthday kakak...

TERIMA KASIH 
wahai adik-adikku...
MARINA,IZZATI dan HAMIZAH...

Korang memang buat kakak tersenyum seketika...


Dan ini adalah hasil masakan adik2ku...khas home made cook Fish and Chips...
Specially cook by my sistas...

Nampak sedapkaaannn...
Memang sedap pun...pandai adik2ku masak....
Ini adalah menu tuk event kali ni...

Cake harijadi untuk mama dan Pak Su Rais...
Oh!!!we shared the same date of birthday...
Mama - 14 June 1982,Pak Su - 14 June 1994...
Huhuhuhu...

Dan ini plak cake untuk anniversary angku dan uci...
Dah 32 tahun mereka bersama...walaupun angku dah x der...
Tapi kami tetap raikan hari bahagia mereka berdua...

Rizqullah pun dah ada seat sendiri and meal set sendiri...
Tapi hari tu Rizqullah share je ngan mama...
Cuba tengok camne dak kecik ni duduk dalam baby seat dia...
Haihhh...sabar jelah...

Orang tiup lilin dia pun sibuk sama...
Bila bagi can x mo plak...
Sabor jelah ngan anak mama nih...
Takut ek sayang tengok api lilin tu besooor sangat....

The delicious cake on that day....
Tak terabih pun kami makan cake nih...

Haaaa...inilah perancang utama suprise nih...
I'm so blessed to have them as my siblings...
Bangga okay ada adik2 cam dorang...
Thank you so much for making me smile on my birthday...
Sangat sedap masakan korang...lain kali masak lagi yerrr...

Kami berkongsi tarikh lahir yang sama...
Keunikkan dalam family kami...
Mama anak sulung dan Pak Su anak bongsu berkongsi tarikh lahir yang sama...
Cuma tahun sahaja berbeza....
Beza kami 12 tahun...

Uci memotong cake anniversary...
kalaulah arwah ada sekali...
Alangkah indahnya saat ini....

Rizqullah menikmati cake...
Suka betul sekarang ni kalau dapat makan cake...
Huhuhu...ayah,pasni any cake house kita kena avoid tau...

Haaa...itu dia..sangatlah comot ini budak dapat makan cake chocolate favourite dia...
Siap nak makan sendiri lagi tuuuu...tak mo langsung mama tolong suapkan...
Dah habis satu hirisan...dia minta lagi...
Haihhhh...sabar jelah...


Apapun,mama nak ucapkan berbanyak-banyak 
TERIMA KASIH 
buat adik-adik mama semua...
(Mak Ngah Marina,Mak Lang Zetti dan Mak Teh Mieza)
Tanpa kamu..mungkin hidup kakak dan Rizqullah tidak seindah ini...
We LOVE you guys so much...


Thank you also for the suprise given...
Sorrylah,kakak kamu ni instinct kuat yaaa...asyik nak rosakkan suprise kamu je...hehehe....
Anyway,WE ARE HAPPY FAMILY...
Syukur dilahirkan dan dididik begini...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


**Hohoho....ketaq lutut cheq hari ni drift guna go-kart..sangatlah mengujakan dan sangat menyeronokkan...trying out something new.Sesungguhnya,bila ada Rizqullah I forgot to have fun and now I'm back...so,my darling hubby....ada beran mau Go-kart dengan I???kita racing yerrr...siapa kalah dia kena sponsor holiday...muahahaha....pada En Redzuan,I know my age is going to 3 series...tapi kan...tapiii kan...age is only number okay...I'm still the childish spoiled little woman...so,pas u balik ni...silalah practise tuk menerima cabaran ini ya...hehehe...syooknya cabar hubby main go-kart...**


Dah...cukup dulu bebelan tuk kali ini...


Have a nice Saturday buat semua yaaa....


~~Tammat~~

6 comments:

lala shaheila said...

happy family, sy pun x pernah buat mcm ni :)
u so lucky..

Mama Rizqullah said...

Lala,

Alhamdulillah...syukur punya family camni...saling bantu-membantu antara satu sama lain...

Sangat sayangkan mereka semua..

ummiarissa said...

bestnya kann...bila ada orang tolong masakkan makanan untuk kita sempena birthday...tak berpeluang lagi dapat macam tu,asyik saya tukang masaknya..

tiefazatie said...

wah..best tue..hee..nak try gak la wat fish n chip sendiri gak..hihi

Mama Rizqullah said...

Ummiarissa,

Sangat best dan manis rasanya bila ada yang menghargai kita...kadangkala rasa kasih dan sayang boleh ditunjukkan dengan perbuatan jugak...

Hehehee...

Mama Rizqullah said...

tiefazatie,

Best tuuuu...home made,selalu makan yang org masakkan...ini adik2 masakkan dengan penuh kasih sayang...lagi sedap berbaloi-baloi...

 
Real Time Web Analytics