July 4, 2011

Tik-tok-tik-tok....

Mode : Happy tapi dalam perut ada butterfly...
^____^

Fuuuhhhh....pejam-celik-pejam-celik...it's been a 5 months dah rupanya...
Another few days to go...Insyaallah,then we'll be together again...
Mama,ayah dan Rizqullah!!!
**One happy mini family**

Malam tadi sempat berbual dengan My hubby regarding bila dia balik nanti...kan best kalau dia buat suprise...hahaha...boleh tak bini dia nih membayangkan suprise yang hentah apa2...siap explain detail kat Mr Hubby lagi nih...
**Ni seme gara-gara Nora Elena...missed him doing surprise for me...**
Tapi bila dah citer camtu,kalau dia buat gak...dah jadi tak surpriselah kan namanya...
Jadi surprise yang dibuat-buat...huhhuhu....

Tapi walauapapun....to be honest,I feel happy that this is month of July...tahun ni Alhamdulillah...tahun ke-3 kami dapat beraya bersama...syukur,tak pernah lagi selepas kawen ni tak beraya tanpa Mr Hubby di sisi...setakat ni dia senantiasa di sisi tatkala mendengar takbir raya dan di pagi raya dapat salam dan cium tangan Mr hubby tuk minta ampun dan maaf...Rizqullah pun setakat ni tak pernah lagi beraya tanpa ayah dia di sisi...memang benar cakap pepatah,setiap penantian yang menyeksakan itu...pasti ada sinar indah yang menanti di kemudiannya...It's really worth it penantian 6 bulan itu bila sekeluarga dapat berkumpul bersama di pagi raya nanti...

Kengkadang tu rasa tidak percaya jugak dengan diri sendiri mampu bertahan sehingga kini tanpa suami disisi...bagi sesetengah wanita,berpisah dengan sang suami selama sehari-dua pun dah rasa terbalik dunia...I've few friends di pejabat yang kagum tengok kehidupan saya tanpa suami 24 jam disisi dan ditinggalkan berbulan-bulan lamanya(dah lah bini plak habitat kerjanya kena standby sampai tengahmalam selalu...)...pada asalnya pandang serong jugaklah kan...tapi lepas mereka mendalami dan cuba memahami camne kehidupan saya sebagai isteri pelaut...they change their mind set,apapun...pada sesiapa yang kenal mama Rizqullah,I'm just a simple person who live in simple life...


Uisssshhh...sangat tak sabar rasanya nak bertigaan balik...Bak kata motto "Geng Kapal"...HANYA YANG MENGALAMI MEMAHAMI...ditinggalkan berbulan-bulan,bertaut khabar dan kasih melalui e-mail dan telefon sahaja...kini bertemu semula setelah hampir setengah tahun...hanya Allah swt sahaja dapat menggambarkan perasaan kami ini...

Tak sabarnya dan terujanya rasa nak bertiga-tigaan seperti ini kembali...
Berjalan ke sana-sini bersama-sama...
Tersenyum gembira bersama...
Bersedih bersama...
Melayan keletah Rizqullah bersama...
Melihat progress Rizqullah bersama-sama...
Alangkah indahnya saat2 dan moment2 ini...
Semuanya dilakukan bersama-sama...

Dan mama tahu...Rizqullah pun tak sabar nak bersama ayah...

Rizqullah missed saat jalan2 ke sana-sini bersama ayah...
Berholiday ke sana-sini bersama ayah dan mama...
Happy ada yang melayan tatkala Rizqullah perlukan perhatian...


Tik-tok-tik-tok...the time has come...anytime je nih ayah akan pulang ke pangkuan kami....Rizqullah jom kita lompat2 gembira...semoga kepulangan Mr Hubby selamat hendaknya nanti...walaupun still dalam waiting mode lagi sekarang ni...tapi kami berdua suami isteri teruja untuk bertemu kembali...**sepatutnya mama dan Rizqullah jumpa ayah di Bintulu last few month back..tapi oleh kerana regulation yang ketat kat port dan jadual ketibaan kapal ayah asyik berubah je...ayah tak bagi mama dan Rizqullah ke sana...lagipun ayah risaukan keselamatan mama dan Rizqullah di sana nanti...maklumlah berdua je...***


Ayah pun dah rindu angau dengan Rizqullah dan mama...maklumlah,tekanan kerja yang teruk juga menyumbang rasa nak balik secepat mungkin...ekekeke...I know how you feel sayang...apapun,think positive okay and as usual...I've arrange such a nice and pleasant plan   for us when you were back with us...dalam fikiran you sekarang ni just think about the happines we have during our family holiday nanti...


Okaylah...cukup dulu deh entry tuk kali ini...till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice Monday yaaah!!!


**Yiipppiee!!!I have another seminar to attend today...ye-be-da-be-duuu..no stress at office today...so,no Monday blues..**

9 comments:

Ummi said...

wahhh..wahh..takde monday blues..patutla awai2 dah menyinggah blog eh..hehehe..dah lama tak merasa di"tinggal"kan nih..takut pulak rase nak melaluinya nanti..huuuu

PurpLe LoVeR said...

wahhhh sonoknya bac pot mama rizkullah....


huhuhuuu tahun ni merupakan tahun pertama tak dapat beraya bersama dgn hubby...

hubby gee baru je naik kapal huhuuu
sedih bolehkah ku hadapi nanti....

sedihhhhhhhhhhhh sangat uwaaaaaaaaaaa

HaninFarshid said...

yeah....july yang best...hihi! jom kiter sama2 counting days hubby kiter balik :)seronokkan perasaan nie?

hanin doakan semoga hubby mas selamat pulang ke pangkuan mas dan rizqullah ;)dan apa yang mas rancangkan tercapai....insyaAllah...

happy...jangan tak happy....tapi hanin tau...rizqullah paling excited ayah dier nak balik ;)

take care....

ZuRaNaI said...

howaahhh..bestnyee..mesti abes mrantau 1 malaysia nanti jln2..hiii

Mama Rizqullah said...

Kak Syikin,

Hehehe...hari ni jelah x Monday blues...minggu depan merasa balik..huhuhu...

Saya ni dah naik fed-up menanti dan terus menanti...jangan jadi pokok meranti udah lerrr...penat menunggu org laut saya tu balik...

Mama Rizqullah said...

Gee,

Sabar ya...percaya setiap apa yang Allah swt dah sediakan untuk kita...pasti yang terbaik...

Tak dapat raya aidilfitri bersama...dapat raya haji bersama nanti kan...yang penting hati tetap bertaut di pagi raya...^____^

Mama Rizqullah said...

Hanin,

Yeayyy!!!jom-jom kita counting sesama ya...happykan hubby nak balik...Mas dah 5 bulan tak jumpa dia..entah camne muka dia sekarang ni...really missed him so much...

Mas pun doakan tuk hanin...semoga semuanya selamat...semoga suami2 kita selamat pulang bersama kita...

Kyra selalu gi kidz sport x??

Mama Rizqullah said...

Zura,

X lah satu Malaysia...kali ni nak rentas laut cina selatan je kot...nak tgk pantai2 kat sana pulak...

^____^

PurpLe LoVeR said...

ya,

thanks mas....nampaknya memang raya puasa n raya haji masih diatas kapal..sebab baru je naik kapal 2 weeks ago...

inilah kali pertama tak dapat beraya bersama...

yes Tiada lain..kena berSABAR dan REDHA ajala..

semoga diberi kekuatan...ameeen

 
Real Time Web Analytics