July 8, 2011

Vrooom!!!Let's Go-Karting!!!

Yeaaaah!!!!lepas usha2 kawasan sekeliling Kelab Komuniti Cyberjaya...
It's time for Go-Karting bebeh...
Jauh tuuuu datang nak training...
Ehehehe...maklumlah semuanya first timer nak main Go-Kart nih...
Saja-saja je masuk racing satu team...enjoy sesama rakan2 opis...
Bila lagi kan nak enjoy camni...asyik dok pikir bila Mr Hubby nak balik pun tak guna kan...
Coz dia tetap akan balik bila sampai masanya nanti...


Selepas semua pun sampai...apa lagi,harus amik gambar buat kenang-kenangan...
Mana tahu..kot-kot lah salah seorang dari kami nanti bertukar department atau bertukar angin kerja...ada jugak kenangan happy-giler-giler ngan rakan2 opis...


To be honest yaaa...dorang ni seme senior mama kat opis...
Tapi dorang ni sangat sempoi dan memang selalu mama suka nyampuk dan tambah lawak sengal bila dorang tengah borak2...maklumlah duduk dekat2,susah x pasang telinga dan x menyampuk...anyway,dulu mama takut dan risau nak campur dgn dorang seme..maklumlah dorang ni dah otai2 kat tempat mama kerja...manalah nak kawan ngan junior hingusan cam mama...tapi semuanya dah berubah kini,dorang memang sangat sempoi dan happy working with them....


Dan macam biasalah yerrr...tak perlulah mama cakap banyak panjang berjela...


Let's picture tell and send the story to you...lebih mudah berbicara dan difahami bila ada gambar2 kan...layannnnn....



Mama with my senior...
Satu team nih...dan nama team kami adalah...
"Chikaro Jambu"

Getting ready...
Masing2 dalam hati penuh perasaan teruja dan tanda tanya...
Hahaha..maklumlah tak pernah buat kerja giler camni...
Luckily lah masa mama cadangkan idea main go-kart nih...
Dorang setuju nak join sama..ehehehe....

Mama getting ready...
Penerangan terakhir oleh staff kat track tu...
Alllaaa...kacang je bawak Go-Kart tu...

Ambooii...happy betul dorang nih...
Hehehehe....

Yeahhh!!sudah mula...
Pecut!!!Zaaaaaaaaaasssss....
**Alaaah,x laju mana pun...takat max 60-65 km/j je...tapi sekali tersalah pijak brek bleh drift and drag tu...**

Itu dia...macam2 aksi dah keluar...
Sorang rileks je...maintain ayu gitu...
Yang belah kanan tu boss mama...
dia mmg sempoi gitu...
Baruku tahu...minah rempit gak nih boss ku ini...

Waaahhh!!!anak papa nih...
Setia menanti papa dia kat tepi track...
Sweet Aleeya...dah besar pun dia...

Ahaaa...inilah yang terjadi bila tidak berhati-hati...
Ehehehe....tak derlah...he's okay je...
Minyak habis plak...

Rizqullah yang setia menanti mama kat bawah khemah...
Pas mama stop...terus dia minta dokong...
Hehehe...nak "Itot" yer sayang...
Mama pusing2 track je...Rizqullah tunggu sat yerr...

Pastu Pak Su Rais plak nak cuba...
Atas sponsorship mama Rizqullah...
Tapi memang kelakar je Pak Su...
Seorang pemandu berhemah tu...ekekeke...

Okay...dah puas training...
Apalagi...it's time to go back lah kaaannn...
Will be here back on 2nd July 2011 for IT Adventure...
Yeaah!!!enjoy!!!

Ini adalah antara sesi latihan mama and the team...dan kemana-mana pun mama pergi,Rizqullah wil follow....maklumlah,time weekend je mama dapat spend masa sebaik-baiknya dengan Rizqullah...jadi wajiblah ke mana-mana pun mama pergi time weekend,Rizqullah akan berada bersama mama...


Nak tahu apa kesudahannya racing kami nih??hehehe...tunggu entry seterusnya yaa...nanti mama share what did happened on the IT Adventure day...sangat adventures betul...


Okay..cukup dulu entry tuk malam ni...insyaallah,jika ada kelapangan nanti...mama will update kemana lagi kaki kami melangkah....


Till my next entry...salam kasih dana salam 1 Malayaisa...


Have a nice day to all!!


**Harap2 hari ni tak derlah jam teruk traffic di Kuala Lumpur...kalau x mmg berjam-jamlah nampaknya stuck di KL...huhuhu...**

1 comments:

Nur Hani said...

salam,
wahh, hebat lah, mama yg tough & lasak !

 
Real Time Web Analytics