July 1, 2011

Yeaaayyy!!!it's July already...

Alhamdulillah...it's July already...
Syukur-syukur...lagi beberapa hari je lagi nih kami akan berkepit-kepit dan berhimpit-himpit sekatil kembali...

Macam tak percaya je mama dan Rizqullah dah lalui 5 bulan tanpa ayah di sisi kami...
Dan alhamdulillah...Rizqullah sangat2 memahami tatkala ketiadaan ayah di sisi....
Seronok pulak rasanya bila menjelmanya bulan 7 nih...
Haihhhh..perasaan berbunga-bunga...excited...dan rasa cam nak jadi pengantin baru pun ada...susah nak explain dengan kata2lah pendek kata...


Tapi yang pasti,ayah balik je banyak agenda yang mama dah rancangkan...
Holiday....go-kart...wayang...bowling...makan-makan serata tempat...shopping...
dan memacam lagilah...


Nanti kita gi holiday sefamily ya ayahhh...
This August ada Matta Fair...dan macam biasa...kita redah ya Matta Fair walaupun dalam bulan puasa...heeeeeeee...
Kita borong holiday package untuk kita bertiga...
Daaaann...kalau ada rezeki lebih,maybe mama nak banjer uci dan adik2 mama holiday package...mudah2an bonus tahun ni cunlah hendaknya...
ameeeennn...

Dan ayahhh...ini adalah gambar terbaru Rizqullah...
Dah ada macam muka cina kannn...
Ada orang ingat dia anak cina tu...
Huhuhuhu...mata cepet cam mama...
Tak perlah...biarlah cepet pun...yang penting mama dan ayah cayang Rizqullah sangat2...

Hohohoho...sekarang ni mode mood mama dan Rizqullah haruslah mood berjimba-jimba...tak lama lagi nak jumpa HERO kami...cepatlah bulan July ni berlalu...
Tak sabar rasanya hati nak tengok reaksi Rizqullah bertemu ayah dia semula...
After 6 months not seeing his own father...camnelah agaknya reaksi dia...walaupun bila dalam telefon cam yo-yo-an je beborak...tapi bila dah LIVE mesti lagi best kannn...kalau dulu asal ayah duduk je sebelah mama,mesti Rizqullah nak menyempit kat tengah2...jeles okay tengok mama dia kena kongsi ngan lelaki lain...pastu kalau ayah tido atas riba mama mesti Rizqullah tolak kepala ayah dan dia plak yang tido kat riba mama...hahaha...serius,sangat2 merindui saat2 memanjakan kamu berdua dan melihat kamu berdua berebut nak dapatkan perhatian wanita ini...

"Ya Allah,selamatkan dan permudahkanlah semua urusan kami ini Ya Allah...
Dikau ketemukanlah kami kembali agar kami dapat bersama semua...
Kasihanilah anak kecil ini yang terlalu mendambakan kasih seorang ayah...
Sesungguhnya hambamu ini bermohon padamu Ya Allah..."

Okay...cukup dulu entry tuk kali ini...insyaallah,bila free masa akan mengupdate blog ini tentang entry jalan2 kami di Port Dickson tempoh hari....

Huhuhuhu...cakap pasal PD..nanti mama nak share satu citer pasal Spring Palm Resort...
Pada yang rasa nak tahu...leh click kat link2 bawah nih...


Pada yang dah tahu...ngeh,ngeh,ngeh...sabar jelah yerr....pada yang terkena,share2kanlah pengalaman anda dan mana2 lagi resort yang patut dijauhi terutama pada mereka yang punya anak2 kecil...

Till my next entry...salam sayang buat semua...have a nice and beautiful day!!

**huhuhu..esok ada racing go-kart kat Cyberjaya...doakan kami berjaya ya...hope miracle do happened..**

4 comments:

OneSimpleMother said...

bestnya hasben dia dah nak balik.. hasben kita baru jer naik kapal seminggu.. huhuhu.. :)

seramnya baca pasal apartment tu. alamaks.. esok kami nk ke PD tapi bukan menginap di spring palm resort la.. mintak dijauhkan dari segala yg buruk2.

ZuRaNaI said...

besnyee..boleh jln byk2 lpas ni..hiii


sramnyee kak..mase nk start bace tu bru je ttup lampu..pastu cpt2 g bukak balik..haha..scary!!

Mama Rizqullah said...

Kak Mas,

Itulah...6 bulan kak menanti dia balik...dup-dap-dup-dap dalam hati nih...hehehe

Hahaha...saya pun member forward mail..sib baik dia bagi pas saya balik dr sana...kalau x cancel nak gi PD...

Mama Rizqullah said...

Zura,

Hehehehe...jangan pandang belakang ek...hihihihihihihi

 
Real Time Web Analytics