July 13, 2011

Yok!!!kita ke pantai!!!(Episode Satu)

Mode : Mandi-manda time!!!


Place : Blue Lagoon,Port Dickson
Date : 26th June 2011


Kalau ke Port Dickson haruslah singgah kat pantai-pantai yang ada di sekitar sini...since ini je pantai bersih yang dekat dengan tempat penginapan kami...di sinilah kami sekeluarga berkelah sambil syoook bermain air laut dan pasir pantai yang tak berapa nak memutih...ehehhe...maklumlah,dah lama dah pantai ni berjasa pada orang ramai...jadi agak2lah camne keadaan pantai tersebut yaaa...


Apapun,still leh mandi dan berendam kat sini lagi....ramai tu yang bermandi-manda di sini time hujung minggu...siap ada yang berkhemah bagai lagi di sini....macam-macam gelagat manusia dapat dilihat...tapi walauapapun,semuanya enjoy berada di tepian laut sampai menikmati petang yang redup..


Okaylah...x mo cakap bebanyak lagi..jom tengok hasil2 tembakan dari 2 camera...maklumlah dalam family mama ni ada 2 penembak curi...hehehe...


Pada yang dah lupa camne bestnya main air laut...jom tengok keseronokkan kanak2 tak berapa ribena ni main2 di tepian laut....

Rizqullah yang happy nak turun tepi pantai...
Dah lamakan mama tak bawak Rizqullah jenjalan holiday camni...
Alhamdulillah...walaupun ayah x der bersama kita...
Mama still manage bawak Rizqullah jalan2 makan angin camni...

Rizqullah geli ngan pasirrrr...
Hehehe...terseksa Rizqullah few minutes tuk menerima kaki kena pijak pasir...
Geli yer sayang...selalu tengok tempat bersih je kan...

Susahnya dia nak bergerak selepas Mak teh dirikan Rizqullah atas pantai...
Mama kesian tengok Rizqullah...
tapi at the same time terhibur plak tengok keletah Rizqullah yang geli-geleman ngan pasir...
hehehehe....

Uci yang memerhati anak-anak dan cucu dia bermain air laut...
Terkenang plak zaman mama kecik2 dulu...
Arwah angku selalu bawak mama kat sini...
tapi kami selalu ada family gathering kat Kem tentera di blue lagoon nih...

Mama dan Rizqullah bergambar sebelum membasahkan diri...
Bila pandang laut nih...teringat pada orang laut kesayangan saya...
Yang berada di tengah lautan sana....
Dah 5 bulan lebih kami berpisah...
wahai angin,sampaikanlah salam rindu kami padanya...

Tengok tu...happy je semuanya...
Mama happy tengok semua pun happy...
Dalam jalan2 sekeluarga begini...

Antara keletah dan reaksi Rizqullah yang happy sesangat dapat main kat pantai...
2nd picas tu muka terkejut kenapa air ni ada rasa...
Rasa masin...hehehehe....

Camwhoring semuanya...
Yang paling happy adalah dak kenit kat tengah tu...
Ada ramai dayang2 melayan dia...
**Ko ada dayang2 ke??**(saja nak provoke)


Gambar terakhir sebelum mama tutup entry ini...
Wajah kesayangan mama yang happy dapat main tepi pantai...

Insyaallah ada rezeki lagi...kakak bawak korang seme jenjalan lagi ya adik2ku...tapi dengan syarat result exam mesti flying colour ya...3 pointer above tau dan pak su rais...result SPM tu bagi cantik sikit ya kalau nak demand holiday dari kak long..yesss,kak long korang ni leh ler takat banjer holiday dalam Malaysia jelah yer...as a present tu korang yang berjaya buktikan walaupun abah dah x der bersama kita...namun kita semua tetap boleh berjaya...

Okay...cukup dulu entry kali ni...next citer apa lagi ek???insyaallah ada sambungan lagi nih tentang aktiviti kami di pantai...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!! 

6 comments:

Tina Othman said...

seronoknya dapat main pantai =)

Salina@IbuAqil said...

Comel!! Seronoknya dia main air.. :)

naniklang said...

aku mmg suka tengok reaksi muka rizqullah..
sentiasa mencuit hati.. =)

Mama Rizqullah said...

Tina,

Itulah...dah lama sangat tak bawak dia ke mana-mana..betul2 si kecik tu balas dendam...holiday sakan dia...hehehe

Mama Rizqullah said...

Sal,

Itulah...bagi dia satu kolam pun tak cukup...mmg suka sangat main air...huhuhu...ikut mama dia dulu masa kecik2...

Mama Rizqullah said...

Nani,

Hahaha...aksi dia ko tgk mencuit hati...mama dia plak rasa..alahai..cian anak aku,terabai kasih sayang...huhuu...

 
Real Time Web Analytics