August 5, 2011

Eh!!Jumaat dah hari ni....**wink,wink**

Yea!!yea!!!yeaaaaa!!!
Hari ini dah hari Jumaat...
Mama suka sangat sbb esok cuti dan leh golek-golek kat umah dengan Rizqullah...
Syookkk worr time puasa2 ni dapat berehat kat umah...


Errrkkk!!!alamak baju raya tak beli apa2 pun lagi nih...
Aduuuhh...golek mendenya ooiii mama Rizqullah....
Patut cergas gi beli dan buat persiapan raya....
Orang lain dah berpasang-pasang baju raya dah siap gantung dalam lemari...
Awak sehelai pun tarakkk...huhuhu....
Nak buat camne...selagi tuan besar tarak balik dari lautan sana...
Selagi itulah mama Rizqullah tiada mood untuk beraya...
Serius entah nape plak kali ni sangat2lah tiada mood untuk buat persiapan raya...
**Haisshh...mengada-ngada plak kamu yer mama Rizqullah...**
Sib baiklah mama nyer ukuran badan ni sesuai je kalau beli dan pakai baju ready made...
Kira baju tunjuk2 jelah tahun ni...as usual....


Tak perlah...nanti2 jelah mama dan Rizqullah gi beli baju raya...
Tahun ni tak tahu lagi nak tema warna apa...
Tapi rasanya cam nak sky blue...ahahaha...
tak pun nak grey...
Hmmmm....tapi baby pink pun cantik gaksss...
Waahhh...memacam warna nak mama Rizqullah nih...
Apapun,last choice nanti...kita tgk apa lagi je yang tinggal...hahaha...


My stylo son...
Kalau keluar dia jelah yang paling stylo...
Mama dia  sempoi nak mamp**...


Okaylah...selamat beristirehat semua...

Pada yang dah siap baju raya tu???apa tema korang tahun ni...ada bling2 tak???

Yang pakai tudung...pakai selendang ke,tudung celup je tahun ni???
Yang tak pakai tudung...fesyen  rambut tahun ni tema apa plak???


Heeeeee...tertiba mama Rizqullah tgh imagine camne hari raya nanti....
Syoooohhh!!can't imagine it...everybody with their own baju raya...
Tak kesahlah beli siap or tailored...
Yang penting on that day itself...everybody is enjoying the raya mood...


Hmmm...baru mama perasan this lately mama dah kurang write blog in English...
Biasanya mama Rizqullah will be using manglish iaitu Malay+English in most of my entry...
Hahaha...ini seme sbb tgk2 dan terjah2 balik entry lama...
Just realize that this lately most of my entries are written in Malay...
"Bahasa jiwa bangsa.."


Pastu senyum sendiri baca hasil nukilan sendiri...
Haiiiyyyaaakkk!!!banyaknya merapu meraban...
Tapiii...ada akak kesah...
yang penting syok plak mengimbau balik seme kenangan istimewa ini...


Okaylah...insyaallah,ada masa lagi update lagi citer dalam ni...meanwhile ni,mama nak pi cebok poo,poo Rizqullah...dia buat kueh plak malam ni..ni dah masuk 2 kali dah melabur saham...habis mamy pokok...citsss...


Till my next entry...salam hari Jumaat buat semua...


Chillss!!

4 comments:

miss lyzeer said...

miss x beli pun baju raya lagi..hehe

HaznidaYanti said...

dahh beli jugakk sebelum pose..

Mama Rizqullah said...

miss lyzeer,

X per...ready made banyak...ekekeke...cam akak,malas nak tempah2...x berbaloi...

Mama Rizqullah said...

Nida,

Waaahh..pantas dan tuntas....hehehe....persedian awal...

 
Real Time Web Analytics