August 4, 2011

Family Gathering...

Mode : Bertemu sanak saudara

Date : 10th July 2011
Place : Klang(umah onyang)

Hohoho...dah lama betul mama dan Rizqullah tak bertemu mereka...selama mana ayah berada di atas kapal sana...selama itulah rasanya mama dan Rizqullah tak akan bertemu dengan mereka2 ini...akhirnya setelah hampir 6 bulan jugaklah kami tak bertemu,di hari ini kami bertemu...ini pun sbb ada yang panjangkan jemputan pada mama...kalau x,tak derlah kooooooot kami ke sini...maklumlah,better bawa hati yang lara jauh2....


Bukan mama nak sisihkan mereka dari hidup mama mahupun Rizqullah....namun,kadangkala...berjauhan itu lebih baik dari berdekatan...hmmm,x mo lah citer benda2 tak best...yang penting sekarang ni kami bahagia dan gembira...x mo pening2 perkara yang mendatangkan dukacita...


Okay...ini adalah some of picas ketika berlangsungnya family gathering...malas mama nak cakap banyaklah..yang penting mama jalankan tanggungjawab mama sebagai isteri,menantu dan mama buat semua...I am trying to make everybody happy walaupun hati ini selalu sahaja dilukakan...**yeaah,luahan perasaan sipi2 kat sini...ada yg baca ke??sendiri mau ingatlah kaaannn...**

Jom layan picas collection during this little family gathering...

Gathering ini jugak untuk menyambut hari lahir onyang Rizqullah...
Yang berusia 80-an kot...mama pun miss count...
**Tak tahu pun sebenarnya berapa...ahakssss...**

Anak-anak,cucu-cucu dan cicit semua berada di rumah ini...
Meraikan ulangtahun kelahiran onyang Rizqullah...
Macam2 makanan ada...
Tapi yang paling sedap ialah kambing bakar...
Perrrgghh..fresh from ladang...

Rizqullah yang pandai membawa diri...
Senang mama hari tu...
Ramai jugak yang tukang layan...
Maklumlah sorang je anak kecil di situ...
**Sayang Sulha is not around hari tu...
kalau x berdualah cicit main2 kat umah onyang..**

Mak Uda@Nek Uda mengusik Rizqullah...
Menyempat lagi tuuuuu....

Banyak lagi photographer lain dalam family ini...
Mama plak photographer tuk blog nih... 

Rizqullah is VERY,VERY,VERY interested on the IPAD 2...
**Ayah,please take note this...**
Sibuk dia nak tahu uncle2 dia main apa...
Sabar ya sayang..nanti ayah balik,mama belikan Ipad 2.... 

Inilah keadaan bila semua anak cucu cicit berkumpul...
Masing2 update citer terbaru lagi terhangat masing2... 

See....Rizqullah layan diri sendiri...
Dah besar anak mama...
Thank you sayang sbb pandai jaga air muka mama...
Mama sayang Rizqullah...behave and baik je ngan semua orang...
Ini baru cucu En Roslan dan Puan Masnom... 

Yeaaahh!!bila dah sampai umah tok yang...
Memang tak sah kalau Rizqullah tak melawat mini muzium onyang...
Bila dah melawat,tangan pun merayap sama lerrr kan.... 

See ayah....Rizqullah knows how to make friend...
Eventhough kawan dia sangat2lah tua dan besar dari dia...
Dan cam biasa...unkel adamlah yang selalu layan Rizqullah..
Luckily unkel adam ada name card UpinIpin...
sangatlah excitednya Rizqullah...

Nenek yang dah lama tak bertemu dengan Rizqullah...
Huuuu...no further komen...
Sendiri mau ingat yaaaa.... 

Inilah dia antara picas2 yang mama rasa nak tepek kat sini buat tatapan ayah...rasanya ayah berdebar hati bila mama cakap mama nak bawak Rizqullah jumpa sedara-mara dia sebelah ayah...maklumlah,terlalu banyak kisah yang tersimpan rapi...dan macam mama cakap kat ayah@Mr Hubby,don't worry...insyaallah everything will be OK,kalau apa2 berlaku pun...mama dah ada jawapan sendiri...


Yang pasti mama tak mahu jauhkan Rizqullah dari mereka ini,sbb mereka juga adalah sebahagian dr hidup Rizqullah...macam arwah angku pesan pada mama...biarlah org buat kita,tapi jangan sekali kita sakitkan hati orang lain...lama2 orang itu sendiri akan sedar kesilapan dia...jangan balas dendam dengan dendam,tapi balaslah dendam dengan kasih sayang dan keikhlasan...


Okaylah...berceramah plak mama Rizqullah kali ni...hehehe...betul org kata,kalau luka dalam tu lambat nak sembuh...ekekeke...apapun,hidup mesti gembira...tak bermakna hidup kalau tak der cabaran kannnn...


Till my next entry...salam sayang buat semua...

**Hohoho...mama happy hari ni sbb dapat good support from opismate mama tentang jamuan hari raya...thanks korang seme...I lap u all semelah...nanti i banjer lollipop sorang satu yerrr...ekekeke...first time mama menyahut cabaran organise jamuan hari raya,doakan semuanya berjalan lancar ya semua...mama harap this event akan jadi satu kenangan terindah buat semua...**

0 comments:

 
Real Time Web Analytics