August 16, 2011

Fashion baju raya tahun ini???

Huhuhu...pening kejap...
Tak tahu nak pilih camne fashion baju raya tahun ni...
memacam fashion ada tahun ni....
Serius...last week ketika shopping ke PKNS Shah Alam...
Rata-rata baju kat sana kebanyakkan seperti di bawah ini...



Jubah....some ada manik dan plain camni pun ada...
Rege???jangan citer...siap2 cucuk kat ATM pastu kuarkan beratus-ratus yerrr...

Ada gak baju kurung camni....
Tapi sekarang ni kalau x der manik2...
Memang tak sah lah kannnnn...
Kalau nak yang murah..manik2 tu kurang sikit kuantitinya....
Kira cam cukup2 jelah mata memandang manik dia letak...


Haaa...ini konon2 cam fesyen tuk tahun ni kot...
Memang melambsss giler kat PKNS Shah Alam tu...
Rasanya mesti rama pakai baju ala-ala jubah with maniks nih...
Pastu pakai ngan selendang...
Waaahh...dah vogi the vasss gitu...
Ala-ala arabic pun ada kaannn....

**Credit to akiss ferrero**
Lagi satu corak baju trend tahun ini...kain cotton....
Macam2 kaler dan design...
Yang ni pun cotton gak...tapi design cam kain pelikat...lalalalala...

**Credit to akiss ferrero**
Yang ni fesyen yang sangat melambsss kat PKNS...
Bukan murah plak tu...
Dah lah plain...setakat manik je berterabur sana sini...
Gilosss....cekik darah betul...kalau sebelum raya...
RM 100 pun leh dapat kottt...
Tak per...kita borong pas raya nanti...x pun lagi 2-3 hari nak raya...
Gerenti rege baju2 ni seme turun mendadakssss....


Hahaha...apa tujuan mama taip entry ni...saja buat pening kepala tuk pilih baju raya tahun ni...ini belum lagi mama citer pasal tudung...puuun ada macam2 fesyen sekarang ni...macam2 harga...dan macam2 rupa...tudung 2 saat je penuh dah bling-bling kat atas owning tu...belum lagi kerongsang bling-bling...hahaha...


Serius...tak sabar plak nak tengok fesyen raya tuk tahun ni....yang pasti ada silau di mana-mana coz banyak sangat yang bling-bling tahun ni...


Pada yang belum beli baju raya....cepat2 gi beli...nanti dapat yang simple2 je...yang extravaganza semua orang dah rembat...lagi 2 minggu je ni kita nak raya...


Okaylah...just mama Rizqullah thought je nih...syok tengok fesyen baju raya tahun ni...apapun,orang lelaki gak paling senang...baju melayu,sampin dan songkok...habis cerr...


Dah..cukup dulu entry membebel pasal baju raya nih...
**Sebenarnya keciwa sbb banyak baju yang x berapa nak berkenan tahun ni...huhuhu...itu yang taip entry ini...dah lah tu harga semua mahal yang amat...terfikir plak mama pada yang kurang berkemampuan...**


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and beautiful Ramadhan...

14 comments:

Pearl Kaz said...

baju kurung skrg mahal2.. baju kurung biasa pun dah naik harga.. rasenye dulu baju kurung yg sama sy tgk skrg, 2 boleh dpt la rm100.. ok gak kot.. tp skrg, satu tu je dah rm69... huu... U_U rizqullah dah beli baju raya ke blum? :)

Shiela Latif said...

tulah kan mas...mahal2 giler2 kan harga baju ready made...mencekik rasanya...tahun lepas sepasang jer shiela beli RM200 (nyesal beli kemudiannya)...tahun ni beli kain suh kakak2 shiela yang jahit...puas hati kalau mahal pun...kihkih

littlehumblelynn said...

hai..
mmg mahal harga baju siap nak
dekat2 raya ni..org pakat naik harga..kalo pusing area PKNS rega xkan larik jauh..lebih kurang sama jerk..

tp kalo xde choice sgt,mmg kena beli jugak kan,..if x berbaju raya ler kita kan..

dey said...

I simple jer...blom lg mood nk raya ni....

khairul said...

ni klu bini sy tgk...

Lalalililulu said...

saye pakai baju thn lepas punye jerk..T.T

neway suke kaen cotton..selese..

atiqah~ said...

btul2 kak..baju raya sekarang mahal kot..agak la..mmg gila2 harga dia.hehe..pening gak nak pilih..bila berkenan..mahal lak..hee ^^~

Mama Rizqullah said...

Pearl Karz,

Betul tu..sekarang seme benda pun mahall...huhuhuhu...Rizqullah baru je beli baju raya...

Seme last minute preparation je nih..

Mama Rizqullah said...

Shiela,

sekarang ni baju ready made ke...upah jahit ke...dah sama mahal...

Kalau kat KL ni upah jahit je dah RM80 ke atas...mmg dah x dapat lagi murah dari ini...itu upah jahit biasa je,belum masuk manik pun...

Mama Rizqullah said...

littlehumblelynn,

Betul tu...rege dorang semenya dekat2 sama je seme...grrrr...tawar pun dapat sikit je diskaun...

Haiiihh...camnelah nak jimat...huhuhu

Mama Rizqullah said...

Yana,

I pun tahun ni simple je...maklumlah,i sorang je pompuan...huhuhu...

Mama Rizqullah said...

Khairul,

kalau bini anda nampak...????

Mama Rizqullah said...

Lalalililulu,

Akak pun suka gak...tapi tahun ni mesti ramai pakai kain cotton...so,pasal akak nak kelainan...akak pakai biasa je..hahaha...

Mama Rizqullah said...

Tiqah,

Betul tu....sekarang ni mmg mahal giler naik rege dia...yang kita berkenan tu lah yang mahall...huaaa..jom nangis sama2..hehehe...

 
Real Time Web Analytics