August 21, 2011

Geng Kapal Mini Gathering...

Mode : Berjimba-jimba bersama rakan senasib


Date : 24th July 2011
Place : Mega Kidz,Mid Valley


Activity sebelum puasa hari tu...giler lama mama simpan gambar2 gathering ni...hari tu mama dah publish sikit activity makan2 kami di Chilis,Mid Valley tempoh hari...


Sekali sekala berkumpul bersama rakan2 senasib dan berkongsi rasa hati serta pengalaman masing...membuatkan diri bertambah tabah...sekurang-kurangnya ada juga teman2 yang merasai bersama apa yang dilalui ketika sang suami berlayar berbulan-bulan lamanya di lautan sana...selepas gosip time mama-mama ni habis kat Chili's...kami bergerak plak ke Mega Kidz,Mid Valley....


Bagi anak2 plak chance main2 kat sini...berlarian dan beramah mesra bersama rakan2 yang jugak senasib...sekurang-kurangnya mereka lupa kejap ketiadaan ayah dalam hidup mereka yang berbulan-bulan lamanya...seronok bermain berlarian ke sana ke mari....sementara tu,ibu2 pulak sibuk mengupdate dan berkongsi cerita serta pengalaman masing2 dalam mendidik anak2 ketika suami tiada di sisi...


Di mana kekuatan wanita waja seperti kami???di sinilah sebenarnya apabila tahu ada jugak wanita2 lain yang senasib serta menghadapi seribu macam masalah yang sama...dan syukur sebab masing2 membantu antara sama lain...


Alahai...mama malas nak citer panjang lebarlah...pendekkata "HANYA YANG MENGALAMI MEMAHAMI"...a simple quote to deliver what I meant...


And as usual,let's picture tell the story of the happiness and joy when we are gathering together while hubby is away from us...  


Rizqullah busy with kak Bethrisya...
Playing around and having fun...
Tak padan yang kecik okay,ada hati nak kawan ngan orang yang lagi besar dari dia...
Aduhaaaii anakku...
Apapun,mama nak Rizqullah ikut cam kak Bethrisya ya sayang...
Jadi abang yang baik serta caring pada adik2...

While anak2 sibuk berlarian sana-sini...
Ibu2 semua updating dan bercerita@gossipping...
Dan Rizqullah sampai je kat Mega Kidz,jumpa tilam empuk terus buat aksi terbungkang...grrr...sabar jelah ngan dak kecik sorang ni...

Rizqullah with kak Bethrisya anak Kak Zurena...
Syok je anak mama main2 ngan kak bethrisya...


Mama2 pun nak posing....
Kak Ena with Baby Fayyadh...
Gebus sangat pipi fayyadh...semua pun geram...

Us the seaferer wife...
with our precious baby@babies...
Tanggungjawab terbesar dari suami ketika mereka tiada di sisi kami...


The popular mama blogger...


Some of babies2 yang ada...


Okay...akhirnya keluar sudah entry mini gathering Geng Kapal ini...this is all impromptu plan je...so,mana yang sempat je dapat berkumpul...


Alahaii...maaf sesangat,this lately semangat nak berkongsi cerita mulai luntur...entah kenapa suddenly malas sangat2...apapun,TQ to nuffnang sbb still giving BE's to this blog...walaupun traffic ke sini nan-hadoooo...


Dah cukup dulu entry tuk kali ini...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Selamat berpuasa!!!and happy weekend...

2 comments:

khairul said...

ni kira mom's gathering la ni

Mama Rizqullah said...

Lebih kurang camtulah...

 
Real Time Web Analytics