August 5, 2011

Happy Belated Birthday Mak Teh!!!

Mode : Suprise birthday celebration...

Date : 10th July 2011
Place : Rumah Kelana Jaya


Sangat terperam dah entry ini....hahaha..ini semua kerana mood mama sangatlah tak tentu arah...memacam masalah plak yang melanda...tak per,sabar2...ada banyak lagi entry tertunggak-tunggak yang lama terperam dalam harddisk mama Rizqullah ni...

Ini adalah antara satu lagi activity wajib kami jika ada sesiapa yang menyambut hari lahir dalam family kami...biasanya ada suprise birthday celebration dan biasanya tu pagi hari dan infact sepanjang hari kami hanya ucapkan selamat hari lahir buat birthday girl/boy...pastu buat muka selamber sepanjang hari tanpa rasa bersalah macam x der apa2 yang dirancangkan dan berlaku....hehehe...jadi birthday girl kena pasrah jelah family dia x excited pun nak celebrate birthday dia langsung...


Tapi tak akan indahnya hari bila tiada yang tolong sambutkan hari lahir kitakaannn..pasti hati sangat berbunga-bunga bila ada yang ingat tarikh lahir kita tu...dan inilah ertinya kekeluargaan...bila x der boifren nak tolong sambutkan...family ada disisi kita tuk gembirakan kita dan menyayangi kita unconditionally...


Alahaiiii..x yah cakap banyak2lah..jom tengok camne kami celebrate birthday Mak Teh yang  telah pun masuk usia 21 tahun...
**Ehem...ehem..kali ni tak sempat nak suruh Adam AF2 nyanyi lagi sekali tuk Mak Teh...Apapun,thanks to Adam AF2 sbb tolong amikkan sign KRU atas buku koleksi KRU tu yerrr...sila bayangkan buku itu asalnya dari Mama Rizqullah ni...pastu mama dah x berapa minat KRU,mak teh take over...makin tebal buku koleksi KRU tu dah...**

The cake...

Itu dia...lepas balik dari ziarah arwah angku...
Masuk umah je....seme nyanyi lagu...
"Happy Birthday to youuuuu..."

Yeah...cam biasa...budak kecik kesayangan ramai...
Muka dia mesti interprem kat sesaper pun punya bezday yerrr...
Macam setiap bulan pun bezday dia...

Posing manja sikit ngan Mak Teh...
Anak buah kesayangan Mak Teh...
Tiap2 hari pipi tu bertubi-tubi kena kiss ngan anak dara...
(Mak Lang dan Mak Teh...haiiih,untung Rizqullah...ko ade ke??)

Cutting cake time...
Hmmm..cuba teka tangan kecik siapa yang try amik lighter tepi tu...
Grrrrr...pantas ke tau tangan dia....

Itu dia....dia pun nak jugak okay...
Kan dah cakap...seme orang punya birthday pun birthday dia...
Haiiiihh Rizqullah...sib baik lah anak mama ni the ONLY baby dalam rumah..
Kalau x muntah kot seme nak layan keletah Rizqullah...
Ada je benda dia nak buat...

Ermmmm...apakata jom kita recap sikit suprise tuk Mak Teh last year....


Ini video last year....
This year dah kena warning siap2 dari Mak Teh jangan nak minta Adam tolong buat suprise...heeeeeeeeee..


Nak baca lebih lanjut leh klik kat sini---> Adam suprise birthday song


Okaylah...ini antara kenangan terindah family kami...alhamdulillah,masih diberi peluang dan kesempatan untuk bersama camni....mama tak tahulah camne nanti kalau seme pun dah berkahwin dan ada anak2 sendiri...harap2 ukhwah dan keharmonian kita sekeluarga tetap camni sampai akhir hayat kita 5 beradik...


Dan ini yang arwah abah selalu ajar pada kita...sayangi adik beradik dan ambil berat antara satu sama lain...sbb bila kita susah nanti...orang pertama yang akan menghulurkan bantuan pada kita adalah mereka yang telah membesar bersama kita ini...that's why mama lebih sayangkan adik2 mama dari orang lain...mereka adalah orang penting dalam hidup mama dan Rizqullah....


Hmm..cukup dulu entry kali ni...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua....


Have a nice and beautiful day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics