August 8, 2011

Lalalala...he's coming back atlast....

Hohohoho....(dah macam santa claus plak...)
Mama happy sangat!!!
sebab semalam ayah call dari kapal bagitau berita paling best dan berita yang paling-paling mama nak dengar...
Sorry buletin utama pun tak laku di kala ini ek....
Esok ada perhimpunan haram ke hape kejadah ke...
Mama tarak heran sbb berita yang paling utama mama tunggu adalah kepulangan yang tersayang...
**6 bulan plus okay kena tinggal...mana x meroyan...**

Alhamdulillah...yesterday Mr Hubby called telling that he'll be with us either tomorrow or the next day...Insyaallah...as a wife,memang mama sangat happy...lagi2 di kala Syawal yang kian menjelma dan jugak Matta Fair dihujung minggu ni...walllaweh...right on time plak ayah balik....cantek bangatssss!!!

Ayah pun kedengaran ceria je bila cerita tentang kepulangan dia...
Hahaha..sama2 kita sekeluarga happy sakan ek...
Rindu tuuuuuu lama tak bertemu mata...
Di kala ini feeling mama??
Hmmm....dup,dap,dup,dap...
Rasa cam feeling first date...First night...
Haihhh...seme pun adalah...
Inilah indahnya bila 6 bulan lebih baru bersua mata...
Rasa macam pengantin baru gitu....

Dan perkara yang paling buat mama happy ialah...

Dua beranak ini akan bertemu kembali setelah 6 bulan lebih tidak bersua muka...
Mereka juga saling merindui antara satu sama lain...
Lagi2 Rizqullah...kalau tengok kanak2 lain bersama ayah mereka...
Terpancar sedikit iri hati di matanya...
Mama faham sayang apa yang anak mama rasa...
Sabar ya sayang...once kewangan kita sekeluarga dah stable...
Insyaallah,ayah will be with us for 24x7 nanti...
Sama2 kita doakan ya anakku sayang...
Meanwhile kita berkorban dulu....

Mama masih ingat lagi tarikh ayah sign-on...
Iaitu 02.02.2011...
6 bulan plus yang lepas...masa tu Rizqullah kecik lagi..
Tak tahu kenapa ayah pergi...tak mengerti kenapa ayah meninggalkan dia...
Kini...Rizqullah dah mula mengerti akan maksud pemergian ayah...
Bila mama tanya mana ayah...
Rizqullah akan jawab "work"...
Alhamdulillah...kini pun Rizqullah dah pandai bercakap...
Senang sikit kot ayah nanti nak paham apa yang anak dia nak..
Harap2 ayah hati kentallah nak menahan bermacam-macam ayat dari Rizqullah...

Wajah happy Rizqullah...
I'm sure after this...the smile is more bigger coz..
Ayah is with us...
Fuuuhhh..dalam kepala mama ni..macam2 plan untuk kita sekeluarga...
Ayah pun cam teruja je dengar plan isteri dia ni...
Harus 3 bulan yang ada nanti digunakan dengan sebaik mungkin...
It's FAMILY time!!!!Yipppie!!

Okaylah.....dah cukup dulu entry ni...mama nak sambung remote ke opis buat coding...happy-happy gak...tapi kerja dan tanggungjawab masih perlu dijalankan...ermmmm,harap2 tahun ni bonus mama masyuklah...mama teringin sangat nak beli Ipad 2...hehehe...beli dengan duit sendiri baru feeling...

Ops...thanks to ayah sbb sudi taja handbag Burberry mama...love you sayang so much!!!nanti you balik....kita gi pickup my new handbag yerrr...
**Happy double,triple sekarang ni..memang benar ada pelangi menanti setelah Allah swt turunkan hujan...syukur padamu Ya Allah atas kurniaan ini...dikau selamatkanlah dan lindungilah suamiku ketika perjalanan pulangnya nanti...permudahkanlah setiap urusannya...**


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Semoga hari anda semua ceria hendaknya hari ini dan semua urusan dipermudahkan...


As-salam...

21 comments:

Nurhasliza Jeffry said...

Wah Mama, selonotnya dia. Memancor-mancor happynya. Nampak sangat tak boleh bendung perasaan tu. Jelas dan nyata dalam entry ni. Ehehe. Selamat bergembira bersama yang tersayang.=D

Amboi, ngidam Ipad 2 upenye ye. Saya pun ngidam gak ni. Tapi ntah bila nak dapat merasa. Hihihi.

Ummi said...

tumpang hepi juge :)

i n n z c h u b b y said...

happy for you,sis! :)

best la dah kembali bertiga...

OneSimpleMother said...

waaaaah.. bestnya.. ni yg sgt jeles ni. baguslah tu mas. 6 bulan satu tempoh yg sgt lama utk suami istri berpisah. smoga berbahagia di hari raya. hero kami tatau dpt balik ke tak lg ni. dup dap dup dap jugak ni.. :)

NORLIDA said...

selamat bertiga-tigaan;)

ummiprincesses said...

mama,ummi pun tumpang happy dgn berita gembira tu.dah plan something special ke utk Eb Hubby?

Marsha~ said...

seronoknyaaaa... fee happy for u babe... ;)

Shiela Latif said...

baca entri nie buat yang baca nie pun sama2 eksaitednya lah...ekekeke, tak sabar nak baca the next entri... :)

HaninFarshid said...

have fun bermanja2 dengan hubby tercinta ;)

insyaAllah...kiter jumpa di Matta fair nanti...hihi...

take care dear...

stellaizz said...

tumpang gembira.....selamat berpuasa

stellaizz said...

tumpang gembira.....selamat berpuasa

Ena Mazly said...

hip hip horreeyyyy !!!!

Sufia Mahzan said...

tumpang happy..tp nnt jgn lupa update blog ye? Suke baca blog kamu :)

*Sblm ni jd silent reader je

Siti Aziz said...

selamat untuk akak sekeluarga... =)..suka tengok riq..comel dia senyum...

zaffira said...

wahhh...i yg bace ni pun dok senyum2 feeling kan..besttnye akak... ;)

Si Pengembara said...

wahh..seronoknya.. excited jugak la.. semoga kekal bahagia bersama keberkatan yang melimpah ruah dunia dan akhirat.. amin...

Mama Rizqullah said...

Nurhasliza,

Yezzaaa...tersangat-sangat happy nih...dari petang semalam x habis senyum nih...hahaha...

A'ah..akak ngidam Ipad2..bukan akak je,rasanya Rizqullah pun sama gak ngidam Ipad2...hehehehe...

Syikin,

Thanks dear

Inn,

Thanks Inn sayang...akhirnya penantian berakhir jugaaa...

Mama Rizqullah said...

ak Mas,

Itulah,6 bulan tu sangat2 lama...harap sangat MISC tgk balik camne dorang arrange rotation seastaff dorang...huhuhu...thanks kak mas,saya doakan hero akak pun dapat pulang berhari raya bersama keluarga nanti...

Norlida,

Thanks dear.

Ummi,

Thanks Ummi,tak der plan apa2 setakat ni..tapi adalah something atas katil bila dia masuk bilik nanti..hehehe...

Mama Rizqullah said...

Kak Marsha,

Thank you akak cayang...bila arr dapat jumpa kak marsha nih...heeeeee..

Shiela,

Ekekeek...thanks dear,tak sabar sangat ni nak bertigaan balik...dapat berita gembira semalam tido pun dalam senyum...hahaha...

Hanin,

Itulah...hari tu kalau x mesti dah jumpa u masa gathering geng kapal...unfortunately x dapat jumpa plak...huhuu...insyaallah kita jumpa kat Matta fair...tapi i gi sana ari jumaat kot..nak elak org ramai yang serbu matta fair.

Mama Rizqullah said...

Stellaizz,

Thanks dear...^____^

Kak Ena,

Hipppp!!!hipp!!horreyyy!!lompat lebih tinggi...ekekeke..

Mama Rizqullah said...

Sufia,

Ya Allah...sangat terkejut coz ada gak silent reader blog ni..thanks sangat sbb sudi baca nukilan saya yang entah apa2 nih...

Siti Aziz.

Thanks dear...tak comel dia pun tetap mama dia kata dia comel..ekekeke...

Zaffira,

Ekekeeke...senyum sama ek..akak dari semalam senyum x sudah nih...heeeeeee...^____^

Si pengembara,

Terima kasih...ameen

 
Real Time Web Analytics