August 27, 2011

New raya Handbag...

Weeee...suka lompat2...
Akhirnya handbag raya is in my hand already...
Suka sangat...hari tu dok bayang2kan je camne rupa sebenar RAYA handbag tu...
Sekali dah sampai ke tangan sendiri...

Waaahh..lagi suka dan mmg jenis bag yang mama cari sangat2...
Thank you ayah for the permission and pitis tuk mama beli bag ni...
Bak kata2 ayah...losing thousand dollar tuk mama dan Rizqullah pun x per...
Asalkan kita sekeluarga sentiasa bersama dan bahagia...
**And most important is mama's smile...coz ayah cakap this lately mama kurang senyum dah...like something was kept deeply in my heart...**
Ayah cakap this is only small present for him je...
Sbb 6 bulan sailing hari tu ayah x sempat belikan apa2 tuk mama selain SK-II je...
Tuk Rizqullah pun ayah x sempat beli apa2 sbb x der masa nak turun darat plus..
Japan kan kena tsunami hari tu...so,ayah x berani nak turun due to the radiation...

Tak perlah ayah...for mama asalkan ayah selamat pun dah cukup sebenarnya...
Dan paling important ialah...kita sekeluarga dapat berkumpul di hari raya nanti...
Walaupun tiap kali ayah sign off is kinda of raya...
Tapi tetap x sama cam hari raya aidilfitri...
The feeling is different and of course on raya day is more special becoz we will be seeing all people that really matters in our life...we wore new baju,ayah and Rizqullah with baju melayu and of course sampin too...mama with bling2 baju kurung...bermaafan sesama kita dan hugging and kissing each of one in the family tanda kasih dan sayang...

Owhh...this is what mama like about raya...and not forgetting also giving duit raya ceremony where all little kiddos lining up to get their angpaus...so cute je mama rasa...only all this momentos will be seen during hari raya...makcik2 and pakcik2 busy with chit chatting and gossiping about here and that...while mulut tak berenti mengunyah kuih2 or ketupat..such a nice memories of hari raya right???

Tak lupa jugak kiddos datang rumah minum air je then sibuk nak duit raya..hahaha..pastu bukak sampul raya cakap..."Alaaa...seringgit je...giler kedekut tuan rumah ni.."...hahaha...tapi definately all this momentos will be seen kat kampung2 je...mama have all this sweet childhood memories and i'm missing it a lot...kalau dulu mesti at this time dah sibuk2 packing nak balik Teluk Intan...tak sabar nak makan cake and tapai hasil air tangan my arwah Uci@Teluk Intan...siap arwah Uci akan masak lebih for mama sbb mama suka sangat kek from Teluk Intan...

If time can turn back...I wish I can hug and kiss my arwah abah,arwah angku,arwah uci,arwah nenek and atuk and also tell them that I love them so much...serius,i missed them so much..raya without them feeling tasteless...

Ahaaa...see,mama Rizqullah is starting talking about hari raya...

Dah balik pada topik entry ni....sorrylah yerrr..intro panjang sikit...hahaha...this is mama new handbag or raya handbag...yang penting ORIGINAL and not come from PS...**opsss,sorrylah yer kalau ada yang terasa...**

Yeaay!!!mama get Burberry Handbag for Raya...
Thank you ayah for the handbag...
Hahaha..x derlah ini hanya bag cover dia je....
Ini pun dah cantikkan...bayangkan Handbagnya plak yer...

Taarrrraaa...mama's new Raya BURBERRY handbag...
A present from ayah for so much thing...
Definately for mama birthday jugaklah kann...
Walaupun dah lama sangat pending...tapi sangat berbaloi-baloi...
**Tak sabar plak nak tunggu Ipad 2..ayah cakap sooonnn...**

Yezzzaaa....yang penting ORIGINAL!!
MADE FROM ITALY...
(ko hade???...provoke...provoke..bagi hati mam enon membara...ahakss...ade ke mam enon yang sibuk kat sini???)
Harganya???haiyaaa...dah made from Italy..
congak2 sendirilah yerr...

Yeaaay!!!mama's raya handbag...
Leh mama bergaya ngan handbag baru during raya ni...
Lompat2 happy...
**Hek eleh...mama Rizqullah ni,setakat handbag baru ni pun nak kepoh kaann...heeeee...aha,siapa kata itu je...ada lagi nih...tungguuu...haa,kan mama Rizqullah dah mula me'riak'kan diri...yang penting ORI okay bukan cetak rompak...ehehehe...**


Ahaaa...kan mama Rizqullah dah mula meriak and menunjuk...bagi canlah kan mama Rizqullah nak menunjuk sekali sekala...takkan lah korang je boleh kan..tapi itulah,sekali mama Rizqullah meriak dan menunjuk nanti ada plak yang makan hati dan sakit hati...sebab mama Rizqullah tak beli barang biasa2 sangat...walaupun jarang membeli,tapi sekali membeli mestilah sesuatu yang berbaloi-baloi...


Okaylah...dah cukup dulu entry 'SHOW-OFF' mama Rizqullah....erm,yang penting persiapan raya pun dah hampir 90% siap...hadiah2 dari Gulati's tuk mereka2 yang kami sayang pun dah siap dibeli semalam...kuih raya hari Isnin ni dapat dan will be ready to given jugak nanti...mama rasa cam nak susun buat hamper plak..hehehe...


Till my next entry...ada lagi ke entry shopping raya??adaaaa..hahaha...sekali setahun mama Rizqullah nak show-off kan...saja nak bagi mam enon sakit hati sikit(itupun kalau ada lah kannn,tapi rasanya cam ada...)...entry hasil rembatan adalah time yang terbaik nak menunjukkan...


Salam sayang dan salam senyum buat semua...


Have a nice ramadhan...

16 comments:

Aida Azryn said...

wow. lawo ah beg tangan tu! 0.0

Nadhirah Ahmad said...

may i noe how much is it

Mama Rizqullah said...
This comment has been removed by the author.
Mama Rizqullah said...

Nadhirah,

Boleh,dalam seribu lebih je..itu lepas less...sebelum less RM2k++..

Salina@IbuAqil said...

Hoyey!! Hoyey!! Baru ada mood nak raya kan mas.. Hehehehhee

Mama Rizqullah said...

Ina,

Betul tu...baru ada mood raya ni...dapat handbag baru...ekekekeke....

Marsha~ said...

Mantaaaaap...... Huhuhuhuhuhuhuh... Jeles lahhhh mam enon tuuu... Mesti mintak laki belikan jugak.. Hehehe

Mama Rizqullah said...

Kak Marsha,

Hahahaha...itulah,kita tengok apa mam enon tu mau buat lepas nih...cheq mmg suka provoke mam enon tu...

Hee..saya kasi sikit up dia punya martabat jadi mam enon dari mak enon..hahahaha..

Momma Qiestina said...

tu diaaa lawanyaaaa..raya penuh bergaya siott!

hehe belog mas pun ada mam enon menyibukkk eh? kompem dia jelessss bini2 org kapal cam kita selalu hubby kasi adiah.kekeke

selamat hari raya mas & family :)
yat minta maaf zahir batin ye kalau ada salah & silap.

Sufia Mahzan said...

Mas, harus meriak kalau dpt handbag mcm tu..hehehe.

Anyway, nice bag!

Mama Rizqullah said...

Thanks yat...sib baik abang sayang bagi green light beli..kalau x mmg muncung panjanglah ngan dia...hahaha...

Mam enon???ada kot...tapi cam biasa...ada mak kesah...buat tak tahu je...sbb anon biasanya saya tapis dulu,kalau ok baru saya lepas publish kat blog...

Mama Rizqullah said...

Sufia,

Kakakaka...itulah,asyik tg orang je meriak...diri pun teringin nak gak meriak...hahahaha...

Ena Mazly said...

i like...... ^____^

dey said...

Weeee cantik nyer handbag...selamat berhari raya dgn bag raya ;)

Mama Rizqullah said...

Kak Ena,

**Wink...wink..**

Sekali-sekala bertukar taste ke designer bag plak...hehehe...

Mama Rizqullah said...

Dey@Yana,

Taaannteeekkkan...mintalah abang belikan satu...hehehe...

Selamat hari raya dear...have fun on this raya...

 
Real Time Web Analytics