August 12, 2011

Our first buka puasa together-gether...

**Awas..jika anda sedang berpuasa dan agak tak tahan tengok makanan yang akan ditayangkan di sini...dinasihatkan untuk segera klik button 'X' tab/page ini..saya tidak akan bertanggungjawab andai perut anda mengeluarkan bunyi pelik setelah menlihat gambar2 makanan di bawah...**


Mode : Makan/Buka puasa time...


Place : Kafe Noodle Station,Alamanda


Our first buka puasa together-gether nih...huhuhu...akhirnya hari ke-10 puasa dapat jugak kami berbuka bersama...actually tahun2 sebelum ni ayah sentiasa berada bersama kami tiap kali ramadhan dan syawal menjelma...ini adalah kali pertama Ramadhan yang pertama kami tak dapat berpuasa bersama...walaupun agak terkilan disitu sbb sepatutnya ayah balik sebelum bermulanya puasa...tapi tetap bersyukur sebab kami akan dapat raya bersama nanti...begitu jugak tahun depan...insyaallah,kami akan dapat beraya bersama...ameen...


Sesungguhnya...setiap yang berlaku itu Allah swt dah susun yang terbaik untuk umatnya...sebelum ni kalau ayah balik sebelum puasa,mama dah congak dan kira kemungkinan besar kami memang tak akan dapat berpuasa dan beraya bersama di tahun hadapan...tapi dengan apa yang berlaku ini,iaitu ayah terpaksa sign-off lambat...terus keadaan semuanya berubah..syukur dapat beraya bersama lagi untuk tahun depan...**senyum sampai telinga** 


Dan ini sebenarnya adalah entry sambungan dari entry sebelum ini...dan syukur dapat jugak berbuka puasa bersama...kali ni mama nak share tempat baru yang kami kunjungi...mungkin ada yang dah pernah pun ke tempat ini...tapi mama nak jugak share pengalaman kami..


As usual,let's picture tell you the happiness of buka puasa together as family for the first time for the year of 2011...

This where we break our fast...
Semua tempat makan full house kat Alamanda kelmarin...
So,we decide to break our fast here...
Kedai ni betul2 depan Parkson and Funland...
Look nice dari luar...and macam biasalah..
We tried the food for the first time...

Our menu pilihan...
Ayah pilih nasi goreng...
Mama plak entah apa nama mee tu...
Tapi sangat2 pedas rasa mee dia...
Bukan rasa kuah dia...dah ler mama x suka makan pedas..
Luckily my hero is around...
Ayah tolong habiskan tuk mama...

Chicken wings and fries with nugget and tempura for Rizqullah...
Chicken wings tu leh tahan gak rasa dia..
Tapi Rizqullah dah jatuhkan satu...
Huhuhu...rugi satu kepak ayam...grrrrr....

Cuba teka ni air apa???
Nampak sedap kannn...
Hahaha..jangan tertipu okay...
Ini hanyalah air teh ais...tapi camni pun quite expensive jugaklah rege dia..
Tak padan ngan rupa pun...

And...ini pulak adalah aksi budak pose yang-yang yok
Pagi2 minta shushu...semua food pun dia nak rasa...
**Macam dia plak yang puasa kannnn..**
Owh...mama memang senang kalau nak gi makan memana...
Sebab Rizqullah akan duduk dalam high chair dan menikmati semua makanan yang ada atas meja...walaupun kengkadang tu hanya secubit je...
Bila pedas..Rizqullah akan cakap "Das"...
kalau masam..Rizqullah akan cakap "Cam"...
**Syok bila anak dah pandai cakap ni...**

My 2 heros...sangat sayang kamu berdua...
Yeayyyy!!hari ni mama dan ayah nak bawak Rizqullah gi Matta Fair...
Hope dapatlah offer yang menarik dan tertarik nanti...
Tak sabarnyerrr nak gi holiday sefamily...



Ini adalah antara koleksi gambor yang ada...mama dah mula cam malas plak nak captured gambar..entah kenapa this lately rasa cam nak berada depan kamera je...hahaha...

Okay...nak bagi rating tak kedai ni???hmmm...apa yang mama leh kata...boleh tahan,not bad jugaklah..cuma nasi goreng dia out sikit... a bit dry and tasteless..mungkin sbb itu sesuai sangatlah kan mana kedai tu ngan noodle station...selain dari noodle..nan ado je food dia...hahahaha...

Dah cukup dulu tuk kali ini...ada banyak lagi ni siri jelajah jalan-jalan cucu mata kami..bila ayah dah balik ni...lagiiiiiiiiiiiiii panjanglah kaki mama dan Rizqullah...sebelum ni pun panjang gak...tapi limited sikitlah kott..hehehe...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Selamat menjalani ibadah puasa...

12 comments:

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

wahhh sedapnyerr....nak pie matta fair eh...cuti2 malaysia la tuh...

Ena Mazly said...

Saat-saat bahagia.... i likeeeee!!!!

mama ikhwan & Ikha said...

hehe bestnye... nanti nak ajak hubby g sana.. :)

MrS KeNey said...

syiokkknyerrrr!

~aku dan die~ said...

hehehhe.muka anak same dgn mak.like mom,like son! :P

nasyitahahmadzaini said...

wah2...best nye...rs nak kawen!! ;p

Mama Rizqullah said...

Hunnee,

Leh tahan gak food dia...especially mee tu...unique...

Mama Rizqullah said...

Kak Ena,

Setelah sekian lama...hehehe...^___^

Mama Rizqullah said...

Mama Ikhwan...

Sila2..leh cuba sesuatu yang baru...i pun first time makan mee tu....leh tahan gak...

Mama Rizqullah said...

Mrs Keney...

Syooookk bangat...

Mama Rizqullah said...

Aku dan Die,

Ehehehe...alhamdulillah...itu anak mama tu...ekeke...

Mama Rizqullah said...

nasyitahahmadzaini,

Cepat2 kawen...nanti jemputlah akak ek...hehehe

 
Real Time Web Analytics