August 11, 2011

Senyum sampai telinga...

Mode : Happy sangat2 sebab Tuan Besar dah balik

Date :10th August 2011
Place : KLIA Sepang

Weeehuuuu!!!semalam adalah harinya...akhirnya orang yang mama dan Rizqullah nanti-nantikan pulang ke pangkuan kami setelah 6 bulan seminggu kami berjauhan...tamat sudah sesi penantian siri yang entah ke berapa...

Pada yang sakat2 mama kat FB...haaa!!siap korang ek...nanti sampai turn korang akan ku sakat korang habis-habisan...muahahaha(gelak jahat giler)...jangan risau,mama Rizqullah x amik hati pun...kat opis pagi ni pun ada gak suara2 yang sakat mama...dan ayat yang x leh blah adalah.."amboiiii...seronoknya orang tu semalam.."

Haaiiikk..dah tentulah happy kan...suami balik..isteri dan anak mana yang tak gembira kannn...dah tentu masa yang ada ini akan digunakan sebaik yang mungkin...harus+wajib 24 jam berkepit sana-sini bersama...walaupun masa berkepit diberi hanyalah 3 bulan,namun setiap saat yang ada ini harus digunakan sebaik mungkin...

Okaylah...x mo cakap banyak...mama nak recap sikit apa yang terjadi petang semalam...
Dan macam biasalahkannnnn...gegambor sajalah pemudah cara dalam menyampaikan cerita ini...so,let's see what happened yesterday in our family diary...

Rizqullah yang nyenyak tido disepanjang perjalanan dari Kelana Jaya ke KLIA...
Senang mama drive masa tu...
Hari pun cam sejuk je...hujan renyai2..
Bagai memahami hati dan perasaan kami...

Kami sampai awal...ayah touchdown kul 4.20 pm..
So nak amik beg and settlekan imigresen lagi...
Lebih kurang around 4.40 pm baru ayah kuar dari balai ketibaan... 

Meanwhile tu...mama dan Rizqullah tunggu dalam kete...
Dan mama plak dah bosan giler...
Camwhoring kejap dalam kete...
Hahaha...layankan jelah ek kegilaan mama Rizqullah ni...

Weee...ayah dah sampai...
Akhirnya wajah yang dinanti muncul jugak diluar balai ketibaan....
Yipppiiee!!!

Ayah meeting Rizqullah...
Huhuhu...Rizqullah monyok sbb baru bangun tido...
Terkejut ada plak lelaki jenguk dia dalam kete...hehehe...

Kiss dari ayah tersayang buat anak yang tersayang dan dikasihi...
6 bulan menahan rindu tak bersua muka dan melihat tumbesaran anak depan mata...
Bila pergi anak belum pandai cakap...
Balik dari laut...anak dah pandai berbicara...

Sebelum bergerak ke destinasi seterusnya...
Kita bergambar dulu sekeluarga...
After 6 months tak bersua muka...
Rizqullah muka monyok sbb baru bangun tido..
Lagipun dia cam terkejut gak tertiba ada lelaki lain dalam kete...

Dan destinasi seterusnya kami sekeluarga adalah ke...

Alamanda,Putrajaya...saja jalan2 kat sini before balik rumah...
Rizqullah pun asyik sibuk minta jalan je...jadi mama tunaikan permintaan dia...
Kita jalan-jalan cuci mata sefamily...

Bila ayah dan anak dah mesra...
Inilah jadinya...sweet je mama tengok Rizqullah dan ayah bergurau senda...
Dah lama mama tak tengok moment nih...
Alhamdulillah...dapat gak tengok lagi Rizqullah bermanja ngan ayah camni..
Ayah bangga sangat sbb Rizqullah sangat behave...
Ayah cam tak caya je mama leh trained Rizqullah jadi anak yang baik dan mendengar kata...ayah pun bangga sbb Rizqullah dah pandai cakap banyak benda...mengira pun dah pandai,menyanyi dan lain-lain..
Sebak kejap mama bila ayah cakap,rugi i tak dapat tengok semua ni selama 6 bulan...
Huhuhuhu.....


Saat2 bermesra anak beranak...
Haiiihh...tersenyum je mama tengok keletah kedua-dua hero mama nih...
Sweeeeeett sangat tengok korang dua senyum tau...
Love this moment...
Okaylah...cukup dulu entry pertemuan jejak kasih kami nih...serius seronok sangat bila suami kembali ke sisi kita tatkala diri pun sangat2 memerlukan bahu untuk bersandar...tatkala diri memerlukan teman untuk berbual...kepulangan ayah dari lautan membawa seribu makna buat mama dan Rizqullah...

Lagi2 hari raya aidilfitri yang bakal menjelma...lagilah mama rasa sangat bersyukur atas kepulangan dia...bila ayah dah balik ni...kira2 tengok2 rupanya next year pun insyaallah,kami akan beraya bersama lagi...betullah bila orang kata...ada pelangi yang Allah swt sediakan untuk kita apabila hujan behenti nanti...

Cukup dulu entry kepulangan raja dihati mama ni...next citer pengalaman berbuka puasa bersama buat pertama kalinya setelah 10 hari umat Islam semua berpuasa...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua..

Have a nice and beautiful day!!

6 comments:

Sufia Mahzan said...

That's so sweet!

khairul said...

sy selalu berpisah ngan anak bini 3bulan ...sy fhm perasaan gembira tu ..hmmm..best !

Ena Mazly said...

selamat berkasih sayang...

^_______^

Mama Rizqullah said...

Sufia Mahzan,

Thanks Dear...sekali setahun dapat bertemu anak beranak..camnilah jadinya...huuuuu...

Mama Rizqullah said...

Khairul,

Thanks...satu perasaan yang x dapat digambarkan dengan kata2 kannn...

Mama Rizqullah said...

Kak Ena,

Thanks kak ena...^___^

 
Real Time Web Analytics