August 14, 2011

Serve from the heart...from the heart...

Ahaaa...tajuk cam ala-ala kena ikhlas je kan...
"Serve from the heart with smile"
Besar makna ayat pendek ni bagi semua warga Maybank...
Pada siapa yang dah gi event ni...
Balik mesti dengan penuh semangat dan jugak senyuman...
**Err..ye ke???maybe ada gak yang x berapa nak senyum...**

Bagi mama plak..hmmm...alhamdulillah...
syukur dapat bekerja ngan Bank No.1 Malaysia...
Dapat gak merasa kerja dalam satu company besar dan bukan calang2 company di Malaysia ini...dulu mama kerja company kecik je,tapi happy jugak cam ne mama kerja kat Maybank ni...bak kata pepatah Wonderpet..."Apa yang penting - KERJASAMA"...


Yup...bila ada sikap kerjasama dan tolak ansur ini...semua kerja pun terasa mudah...
Semua pun x der stress-stress walaupun kerja sangat2 melambak dan dateline merata-rata...


Dah lagi satu...bila bekerja hati kita ikhlas...lagi Allah swt bantu untuk mempermudahkan tugasan kita tu...silap hari bulan,leh settle awal dari waktu sepatutnya...


Okaylah...stop membebel please mama Rizqullah!!
Dah..jom tengok apa yang sempat mama captured during event yang dianjurkan oleh majikan mama...layannnn....

 Maybankers...
Semua ni kawan2 mama di COBA...

Happy jer memasing...

 The management and warcry by other department...

 Puan Nora Manaf...Our IT Exco,giving sweet speech to us...
And we are so ready for the war cry...

 Ombak besaaaarrr!!!
and unity games...
Bersatu kita dapat pergi jauh lagiii...

 My COBA@team...
Best sangat sbb seme pun giler2...

 Ini pulak adalah unit mama...
Loans unit...semua pun mmg giler2 camni...

 During one of our activity...
Yang penting semua pun kena  KERJASAMA...

 Giving speach and note for Dato' Sri Abdul Wahid...
Ehem..ehem...Dato' Sri,bila nak turun tingkat 5 jumpa kami???
Hehehe...tak derlah,gurau je...


Okay....ini adalah antara activity mama with member kat opis...inilah jugak antara sebab mama sekarang ni susah dan pikir banyak kali nak resign dari sini...serius,benar kata pepatah...tak kenal maka tak cinta,tapi bila dah cinta,susah nak tinggal-tinggalkan....memang betul,kadang2 tu ada gak tergigit lidah...tapi yang penting semua x amik hati dan semua pun okay je...biasalahkan lumrah manusia,mesti ada yang mengata dan mengutuk belakang...tapi bagi mama,terpulanglah...kalau kita ikhlas dalam bersahabat....semua pun akan jadi indah...


Apa yang penting,dalam bekerja perlulah ikhlas dan tawaduk...barulah semuanya jadi mudah...barulah semuanya jadi manis dan istimewa...apapun,I laaaapp u all semualah..satu COBA memang happening...next event...Jamuan Hari Raya Aidilfitri yaaaa!!!


Jom kita meriahkan majlis kecil kita....I've done my part by arrange everything 4 u..hope semua enjoy nanti di majlis Hari Raya COBA...**first time nih mama jadi event manager...alhamdulillah,ramai yang sukarela nak membantu mama...ini yg buat mama lagi sayang ngan korang semua...ishhh..**


Okaylah...cukup dulu entry tuk kali ini...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day!!

4 comments:

Sufia Mahzan said...

Keje kt Menara Maybank ke? Rasa macam ade terselit kawan saya sorg je tapi tak sure sebab gmbr pecah.

e.l.i.z.@ said...

kawan sy ada gak keje kt menara maybank..namanya mastura bt ismail
kenal tak?

Mama Rizqullah said...

Sufia,

A'ah...keje sana...ada member ke??buat IT jugak ke??

Mama Rizqullah said...

Eliza,

Alahai dear...x kenallah...ramai sangat kat Menara tu..ada macam2 department...

 
Real Time Web Analytics