August 26, 2011

Shopping lagi ke???

Ahaaa...lagi beberapa hari je nih lagi kita nak raya kaannn...camne persiapan anda semua...langsir baru dah siap pasang??Buluh lemang dah siap cari???ketupat dah siap anyam???baju raya dah siap gosok???kad raya dah siap gantung???pelita dah siap susun sepanjang jalan masuk ke rumah???Kuih-muih raya dah siap masuk balang cantik bling-bling???


Alahaaaiii...the list go on okay for the raya preparation...belum lagi masuk persediaan kuih raya dan memacam lagi kannn....tapi yang pasti shopping for raya is non-stop kan...sbbnya rasa seme benda pun nak tukar baru...kalau bleh suami/isteri pun nak tukar baru kannn...hahaha..x derlah,just kidding...^__^


Kami plak...hmmm,x habis shopping pun lagi ni...petang ni mama dan ayah plan nak gi Jalan TAR and SOGO sat beli lagi apa2 yang patut...buat hadiah pada mereka yang tersayang(mertua dan atuk nenek)...buah tangan yang diharapkan dapat memberikan dan memngukir sedikit senyuman buat mereka...**hopefully**

 Okay auntie2,unkel2,abang2,kakak2 semua...
Jom shopping baju raya ngan Rizqullah...
Rizqullah nak gi shopping lagi nih...
Banyak lagi baju nak beli...rayakan 30 hari jadi harus ada 30 pasang baju...
Owh...malam pun ada 30 malam raya kan...
Jadi kena ada 60 pasang baju tuk rayalah camni...
Barulah MERIAHNYA RAYA!!!
Hahaha...bankrup mama ngan ayah nak oiii kalau nak beli sampai 60 pasang baju just for raya...
Taukeh balak pun bankrup camni...

Just a note for semua...shoppinglah berpada-pada...jangan nanti pas raya korek tabung duit raya anak ek...hehehe...mama plak alhamdulillah ada lagi bonus nak masuk...TQ to my employer for the advance bonus baru2 nih...it's really help a lot...so,leh lagi ni kalau nak shopping sakan...apapun,thanks jugak to my beloved fren Hisfazilah@H.I.S.I.Q sbb dah deliver my raya handbag...you look gorgeous babe...jeles mak youuuu...still maintain je kawan sekolah mama ni...sice form 1 till now sama je...I je yang dah kembang semangkuk...hahahaha...

Okay...pada yang still nak shopping lagi...malam sebelum raya pun leh lagi gi Jalan TAR yer...sbb kat situ kan ada SALE malam raya...semua jual murah okay...jadi harus+wajib merembat apa yang patut...

Dah...enough for today,mama nak sambung keroje..sunyi plak rasa opis hari ni coz ramai yang dah mula bercuti...jalan2 kat KL ni pun dah kurang sesak sikit(I lioke)...kuantiti kenderaan di jalan raya pun...hmmm...x banyak sangat...haaaa,time nilah best gi tengok wayang...sah2 ticket ada je...hahaha...

Till my next entry...salam sayang dan salam ceria buat semua...

**Pssstt,nanti mama citer apa yang mama nak show-off sangat ek...hahaha...orang lain dok tayang memacam,mama pun nak jugak nih...apapun,tunggukan ya hasil rembatan shopping tak hengat dunia kami sekeluarga demi kerana hari raya...**

4 comments:

super mar's said...

wahh sakan mamanye beli yea :)) hee btw, selamat hari raya !

lyzaza jabar said...

alah comel nyee.
kecik kecik dah pandai shopping.

Mama Rizqullah said...

Super mar's,

Hehehe..sekali sekala membeli...pasni holiday plak..wee...

Mama Rizqullah said...

lyzaza,

Jangan ingat girl je pandai shopping..teruna ni pun dah pandai..huhuhu...cam tahu je mama dia tengah loaded...huhuhu

 
Real Time Web Analytics